۰ نفر
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۲
مهمان ناخوانده مزارع

برخی از کارشناسان محیط‌زیست‌و‌هواشناسی، افزایش دمای بی‌سابقه برخی نقاط کشور در اردیبهشت‌ را ناشی از تغییر اقلیم و بازگشت به عقب ماه‌های‌ سال می‌دانند.

روزنامه همشهری زنجان نوشت: افزایش دمای بی‌سابقه بهمن و اسفند‌ سال گذشته و اردیبهشت امسال در طی دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده و حتی موجب تغییر درشرایط شکوفه زدن گیاهان و تأثیرات روی ساکنان این مناطق کشور شده است. اگر اخبار هواشناسی را منظم دنبال کرده باشید متوجه خواهید شد که دمای هوای روزهای گذشته تهران و برخی شهرهای شمالی کشور از مرز ٣٠درجه نیز عبور کرد. افزایش دمایی که برای مردم و کارشناسان باورنکردنی بود و این سوال را در اذهان عمومی به بار نشاند که چرا دمای هوا در ابتدای میانی بهار یا حتی آخرین ماه زمستان تا این حد افزایش پیدا می‌کند.
چندی پیش یکی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور در گفت و گوی خود با رسانه‌ها اعلام کرده بود؛ مهم‌ترین علت افزایش دما در روزهای اخیر تغییر اقلیم است. درحال حاضر از لحاظ بروز تغییرات فصلی یک نوع جابه‌جایی را شاهد هستیم. مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا در سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: یک جابه‌جایی یک‌ماهه در الگوی آب و هوایی کشور را شاهدیم، یعنی می‌بینیم که گرما و شکوفه زدن درختانی که قرار است در فروردین اتفاق بیفتد، در اسفند انجام می‌شود. یا گرمای اواخر خرداد در اردیبهشت ایجاد می‌شود که این به دلیل تغییر اقلیم است. درحال حاضر شاهد تغییر اقلیم هستیم و مسیری برای جلوگیری نیست و فقط می‌توان از شروع و سرعت کاست و مانع گسترش آن شد.

افزایش دما در استان
«حسین سلطانی» کارشناس پیش‌بینی خدمات عامه سازمان هوا شناسی استان درباره وضعیت تغییر آب و هوا می‌گوید: هفته گذشته به طور میانگین دمای بالایی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد بودیم. در پیش بینی فصلی و در مقایسه با دراز مدت یک تا یک و نیم درجه افزایش دما را شاهد هستیم.
این گزارش وضعیت هوا گواه این مدعاست که از این پس باید دقیق‌تر به موضوع سرمای زود‌رس و گرمای زودرس توجه کنیم، چرا که شاید برای مردم عادی استان که سر و کار چندانی با آب و هوا ندارند مهم نباشد اما برای کشاورزی که رزق و روزی خود را از بار درختی می‌گیرد که قبل از فرا رسیدن بهار شکوفه می‌زند مهم است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان در این باره می‌گوید: گرمای زود رس موجب شد تا در اوایل اسفند شاهد گلدهی درختان باشیم. این گلدهی زود هنگام خسارت 10 تا 70 درصدی را به کشاورزان تحمیل خواهد کرد.
«اکبر کرامتی» با بیان این‌که گرمای زود رس موجب تسریع چند روزه در آبیاری باغ‌ها و مزارع شده است می‌افزاید: تاریخ کشت محصولات سبزی وصیفی و سیب‌زمینی و ذرت و سایر گیاهان از این قبیل نیز 15 روز جلوتر اتفاق خواهد افتاد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی می‌افزاید: گرمای زود‌رس موجب حضور بی‌موقع سن و ملخ در مزارع استان خواهد شد. کشاورزان باید با علم به این پدیده، اقدامات خود را در ارتباط با سمپاشی مزارع تسریع کنند. کرامتی با بیان این‌که گرمای زود رس کار مبارزه با سن و ملخ را جلو انداخته است، می‌گوید: در حال حاضر حضور سن و ملخ در شهرستان خرمدره و طارم مشاهده شده است. بالا بودن سرعت باد در روزهای اخیر موجب شده تا سن و ملخ با سرعت بیشتری در منطقه گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به برنامه‌های جهاد کشاورزی در مبارزه با این پدیده زود هنگام بیان می‌کند: سازمان جهاد کشاورزی با یاری 10 اکیپ و 27 مرکز خدماتی و 100 نفر متخصص در بخش خصوصی و 250 کارمند دولتی سازمان به مبارزه با این مهمانان ناخوانده شتافته‌اند و تاکنون موفق شده‌اند در 5 روز 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را از حضور این مهمانان مزاحم دور کنند.
وی ادامه می‌دهد: نیروی دولتی و خصوصی در قالب کارشناس، ارزیاب و نیروهای فنی و خدماتی در کل استان در حال ارائه خدمات هستند و آموزش‌های لازم را برای مقابله با سن و ملخ به کشاورزان ارائه می‌دهند.

 

کد خبر 534855

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =