حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم با اشاره به عملکرد مثبت مجلس نهم در سیاست خارجی و مبارزه با فساد، در عین حال غلبه نگاه محلی به نگاه ملی را نقطه ضعف مجلس فعلی دانست و گفت که حدود 70 تا 75 درصد همت نمایندگان متوجه حوزه انتخابیهشان است.
اهم سخنان وی از این قرار است:
**{در مورد ترکیب نمایندگان در مجلس دهم} شاید در ترکیب مجلس آینده 40 درصد چهرهها از مجلس نهم باشد و 60 درصد یا بیشتر ممکن است چهرههای جدید یا نمایندگان ادوار باشند. طبعاً این احتمال بیشتر است که طیف فعلی مجلس یعنی اصولگرایان جزو 40 درصد ابقا شده در مجلس بعد باشند. زیرا اکثریت بالایی از مجلس فعلی از اصولگرایان هستند حدود 180 تا 220 نماینده به شکل روشن از اصولگرایان هستند در حالی که تعداد اصلاحطلبان شاخص مجلس تنها حدود 20 نفر است و مابقی هم افراد بینابینی هستند که جایگاه جناحی روشنی ندارند.
**{ در مورد حضور اصطلاح طلبان در مجلس آینده} اکثریت مجلس نباید از اصلاحطلبان باشد زیرا تجربه مجلس ششم تجربه خوبی نبود و نوعی غرور و غفلت حکمفرما شد. غرور اینکه کل نظام را میتوانیم با روش فتح سنگر به سنگر به دست بگیریم و غفلت از مصالح ملی. آن مجلس چالش بین نظام جمهوری اسلامی و استکبار را به چالش داخلی بین قوه مجریه و مجلس در مقابل قوه قضائیه، رهبری و صداوسیما و به تعبیر خودشان نهادهای انتخابی و انتسابی تبدیل کرد. من ترجیح میدهم مجلس ترکیبی از دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب با وزن بیشتر اصولگرایان باشد چون اصولگرایان میتوانند لنگر ثبات باشند. من اصلاً معتقد نیستم که باید نخبگان و کارشناسان جریان اصلاحطلبی را در انزوا قرار داد بلکه آنها جزئی از ملت هستند و باید در صحنه مدیریت کشور نقشآفرینی کنند اما نباید به صورت کامل کار را به آنها واگذار کرد. زیرا نگرانیم که غرور و غفلت غلبه کند و برای ما مشکل ایجاد کند.
**{در مورد ترکیب لیست ائتلاف اصولگرایان} در این لیست همطیفهای رهپویان، ایثارگران و پایداری و هم موتلفه، پیروان خط امام و رهبری و هم حامیان آقایان قالیباف و رضایی پوشش داده شدهاند. این ترکیبی بود که میتوانست مجموعه جریانات و احزاب و شخصیتهای معروف اصولگرایی را گردهم بیاورد اما اینکه آیا این ترکیب متمایل به تندروی است من چنین تحلیلی ندارم. بلکه معتقدم لیست حداکثر جریان اعتدال را مبنا قرار داده است. البته ممکن است تعبیر ما از تندرو و اعتدال با رقبا متفاوت باشد. ما کسانی که از منطق و ادبیات عقلایی بهره میگیرند را مصداق تندروی نمیدانیم و معتقدیم پایبندی به اصول و ارزشها حرف اول را میزند. ما معتقدیم از نظر علمی و کارشناسی وزن لیست بسیار بالاست و کسانی که در لیست هستند تجارب خوبی در مجلس و دولت دارند. چهرههای جدیدی هم که در لیست به چشم میخورند افراد دانشگاهی با سوابق و رزومه درخشان هستند.
**از مجموعه اصولگرایان، جریان انحراف به کلی کنار گذاشته شد و هیچ یک از کسانی که بر اساس خط مشی اصولگرایان تحت عنوان انحرافی تعریف میشدند اجازه حضور نیافتند. کسانی که در لیست هستند هم سابقه تندروی ندارند و ما از این جهت لیست را معتدل میدانیم.
**{در مورد قرارداد خرید ایرباس} ما تولیدکننده هواپیما نیستیم و ایرباس هم برند قابل توجه حمل و نقل هواپیمایی بینالمللی است. آنها تا دیروز به ما هواپیمای نو نمیدادند. حالا که این امکان در اختیار ماست آن را پس بزنیم؟ یقیناً این موضوع عقلایی نیست. درست است که حمل و نقل هوایی به درصد کمی از ملت متعلق است اما تا دیروز میگفتیم حقوق بشر اقتضا میکند ما را در حمل و نقل هوایی تحریم نکنند. سقوط هواپیماها، مخاطرهآمیز بودن پروازها و به روز نبودن امکانات جای نگرانی داشت. اکنون موانع برای استفاده از امکانات حمل و نقل هوایی بهتر برداشته شده است. آن هم در زمانی که ترکیه، امارات و قطر حمل و نقل گسترده هوایی دارند و بخش اعظمی از حمل و نقلی که ما باید داشته باشیم را در اختیار دارند. چرا نباید این ناوگان را به روز کنیم و خدمات آن را به ملت گسترش دهیم. آن هم به شیوهای که در قراردادها آمده که اجاره به شرط تملیک است. این یعنی ارزی بابت در اختیار گرفتن این هواپیماها بیرون نمیرود بلکه از راه درآمدی که حاصل میشود این سرمایهگذاری برمیگردد.
**{در مورد ارزیابی سرمایه گذاری های خارجی} در سفر رئیس جمهور چین به ایران توافق 600 میلیارد دلاری بین ایران و چین منعقد شد که نشانگر ارتباط راهبردی بلندمدت است. توازن وقتی معنا مییابد که ما در مناسباتمان با اروپا هم پیشرفتی داشته باشیم و این مناسبات به نقطهای برسد. فعلاً کفه شرقمان سنگینتر است. غربیها هم از یک زرنگی و هوشمندی بالایی برخوردارند و حتماً باید در قراردادها تأمل و دقت کافی صورت گیرد.
27219
نظر شما