به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از القدس العربی، ناآرامی های تونس که از روز شنبه گذشته در شهر القصرین آغاز شده با شدت بیشتری ادامه دارد و به استانهای مختلف این کشور کشیده شده است.
در همین راستا روز گذشته، یک جوان تونسی بیکار در استان القصرین واقع در غرب این کشور در اعتراض به بیکاری دست به خودسوزی زد.
منابع بیمارستانی تونس از انتقال این جوان تونسی که میزان جراحتهای آن اعلام نشده است به بیمارستان خبر دادند.
بحران بیکاری اعترضات را در تونس شلعه ور کرد
به گزارش العهد ، معترضان به بیکاری در تونس روز گذشته یک مرکز امنیت عمومی در استان "قبلی" را به آتش کشیدند.
همچنین گروهی از معترضان به یک مرکز امنیتی در شهر "حامه" در استان قابس یورش بردند.
سخنگوی رسمی وزارت کشور تونس گفت که عده ای انگشت شمار که هیچ ارتباطی با معترضان ندارند در صفوف آنها رخنه کرده و دست به خشونت و خرابکاری میزنند.
طی دو روز گذشته در پی درگیری بین شهروندان تونسی و نیروهای امنیتی این کشور در شهر القصرین یک پلیس کشته و 59 نفر هم زخمی شدند.
همچنین در پی درگیری بین نیروهای پلیس تونس و شهروندان این کشور در شهر القصرین که در اعتراض به بحران بیکاری تظاهرات کرده بودند، 246 نفر زخمی شدند.
وزارت دفاع ملی تونس 7 نفر که آنها را عناصر مشکوک نامیده، دستگیر کرده است.
سفر نیمه کاره نخست وزیر تونس به داوس سوئیس
بحران تونس موجب شد که «الحبیب الصید» نخستوزیر این کشور سفر خود به سوئیس برای مشارکت در نشست سالانه "داوس" را ناتمام بگذارد.
دولت تونس اعلام کرد که تظاهرات مسالمت آمیز حق شهروندان است که در قانون اساسی آمده است و هیچ راهی برای عقب نشینی از این قانون وجود ندارد.
هشدار درباره خطر فرصت طلبان از تظاهرات معترضان
دولت تونس همچنین نسبت به خطر حضور فرصتطلبان در اعتراضات صلحآمیز برای اقدام به خشونت و تخریب هشدار داد و اعلام کرد که نیروهای امنیتی در تعامل با اعتراضات صلحآمیز از بالاترین میزان خویشتنداری برخوردار خواهند بود.
ریاستجمهوری تونس در بیانیه ای اعلام کرد: ما درد و رنج بیکاران بویژه فارغالتحصیلان بیکار را درک میکنیم و نسبت به خطر حضور فرصتطلبان در اعتراضات صلحآمیز هشدار می دهیم.
ریشه ناآرامیهای اخیر
ناآرامیهای تونس از شنبه گذشته در پی مرگ «رضا الیحیاوی» 28 ساله یکی از معترضان به بحران بیکاری بر اثر برق گرفتی در نزدیکی مقر استانداری القصرین آغاز شده است.
علیرغم اینکه بیکاری و فقر به میزان زیادی در آغاز انقلاب علیه نظام سابق تونس تاثیر داشته است، اما همچنان این پدیده در این کشور وجود دارد.
تونس در حالی وارد پنجمین سال انقلاب خود شده است که این کشور در سال گذشته میلادی شاهد چندین حادثه تروریستی خونین بود و از سوی دیگر بحران بیکاری در این کشور در سایه کشمکشهای سیاسی همچنان ادامه دارد.
4949
نظر شما