این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت در گزارشی به قلم کریستینا لمب در واشنگتن نوشت: با گذشت یک سال از ریاست جمهوری باراک اوباما در امریکا روشن است که وی انقدر که توجهش را بر قدرت های نوظهور در حاشیه اقیانوس ارام متمرکز می سازد به متحدان قدیمی اش در ان سوی اقیانوس اطلس توجه ندارد.
او هفته اینده به اندونزی که چهار سال از دوران کودکی اش را در انجا گذراند باز می گردد و سپس به استرالیا سفر می کند.
دیدار از یک دبستان قدیمی در جاکارتا بدون شک اتفاق خوبی برای وی در زمانی است که در واشنگتن نزاع های تلخی بر سر تلاش های وی برای اصلاح نظام مراقب های درمانی جریان دارد و او را مجبور کرد سفرش را به تعویق اندازد.
برخی مشاورانش توصیه کرده بودند در تلاش برای به تصویب رساندن این لایحه قبل از اغاز تعطیلات کنگره سفرش را به کلی لغو کند.
اوباما با وابستگی اش به منطقه اقیانوس ارام، بر خلاف جرج بوش و بیل کلینتون تلاش چندانی را برای تقویت رفاقت ها با رهبران اروپایی به عمل نیاورده است.
سال گذشته در اجلاس سران گروه بیست در پیتسبورگ تصاویری از اوباما در حال قدم زدن با رهبران چین و هند که اولویت های اشکار دولت وی محسوب می شوند و نیز روسیه منتشر شد، نه متحدان سنتی امریکا.
رابرت کاگان عضو بنیاد کارنگی برای صلح بین الملل که مشاور سیاست خارجی سناتور جان مک کین رقیب انتخاباتی اوباما بود، می گوید "نکته مضحک این است که اروپاییان اوباما را یکی از خودشان می دانند که به این سمت رسید تا روابط امریکا با انها را-که بوسیله بوش و جنگ عراق- لطمه دیده بود، ترمیم کند و اکنون احساس می کنند وی به انها اهمیتی نمی دهد.
کیم هولمز عضو بنیاد محافظه کار هریتج می گوید، "او صرفا احساس وابستگی با اروپا ندارد. خصومت نیست.فقط بی تفاوتی است."
وقتی که جکسون دیل مقاله نویس واشنگتن پست از مقامات کاخ سفید خواست یکی از رهبران خارجی که اوباما با وی رابطه شخصی دارد، نام ببرند، پس از زمزمه های زیاد هیچ کسی نام گوردون براون را نبرد بلکه از دمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه نام بردند که تعجب برانگیز بود.
انگلیسی ها بیشتر از او دلگیرند.
اوباما باگذشت چند روز از ریاست جمهوری اش مجسمه نیم تنه وینستون چرچیل را از اتاق کارش برداشت.
اوباما در خاطراتش می نویسد که چگونه پدربزرگش در کنیا در دوران استعمار مورد ضرب و شتم نیروهای انگلیسی قرار گرفت.
یک مقام عالی رتبه دولت انگلیس که در ماه دسامبر به مناسبت نطق اوباما در مورد افغانستان به واشنگتن رفته بود،از این مسئله به شدت نگران شدکه رئیس جمهور امریکا با وجود حضور ده هزار نیروی انگلیسی در افغانستان در نطق چهل و پنج دقیقه ای اش هیچ اشاره ای به انگلیس نکرد.
دیپلماتهای انگلیسی اخیرا به وزارت خارجه امریکا درباره موضع ان درخصوص مناقشه انگلیس با ارژانتین بر سر جزایر فالکلند شکایت کردند.
گرچه موضع بیطرفانه امریکا تغییر نکرده است هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا در سفر به بوینس ایرس از درخواست رئیس جمهور ارژانتین برای مذاکره درباره کنترل ان جزایر حمایت کرد.
نیل گاردینر مدیر مرکز مارگارت تاچر برای ازادی مستقر در واشنگتن که اخیرا فهرستی از ده توهین مهم اوباما به انگلیس تنظیم کرده است، می گوید " به نظر می رسد رئیس جمهور اوباما به شدت نسبت به نزدیکترین متحد امریکا بی تفاوت است و رابطه خاص دو کشور در پایین ترین سطح از زمان بحران کانال سوئز در سال هزار و نهصد و پنجاه و شش قرار دارد."
فقط لندن نیست که احساس اهانت می کند.
ژوئیه سال گذشته اوباما نامه سرگشاده ای از سوی بیست و دو شخصیت برجسته اروپای مرکزی و شرقی دریافت کرد که در ان درباره سیاست او در جلب نظر روسیه ابراز نگرانی شده بود.
اوباما سپتامبر گذشته با تصمیم ناشیانه اش در انصراف از توافقنامه های دفاع موشکی موجب رنجش لهستان و جمهوری چک شد.
اعلام ان خبر که تا حدی برای جلب رضایت روسیه بود، در هفتادمین سالگرد تهاجم شوروی به لهستان صورت گرفت.
در اجلاس سران در کپنهاگ در خصوص تغییرات اب و هوایی، انتظار می رفت رهبران اروپایی نقش مهمی داشته باشند اما با توافقی که بین اوباما با چین، هند، برزیل و افریقای جنوبی به عمل امد، اروپاییان نادیده گرفته شدند.
تازه ترین موردی که چوب بی اعتنایی اوباما را خورده است، اسپانیا است که به ان با جدیت اطلاع داده شد اوباما در اجلاس سالانه سران اتحادیه اروپا-امریکا که در ماه مه در مادرید برگزار می شود، شرکت نخواهد کرد، در حالیکه بوش در چنین اجلاسی شرکت کرده بود.
وقتی که نخست وزیر اسپانیا پس از لغو ان سفر به واشنگتن امد حتی نتوانست با رئیس جمهور (امریکا) یا معاونش ملاقات خصوصی داشته باشد.
تنها ملاقات وی با اوباما در یک مراسم ملی بود که هزاران نفر در ان شرکت داشتند.
معلوم نیست ایا مدیریت این مسائل درست نبود یا اینکه اوباما واقعا به اروپا اهمیت نمی دهد.
مقامات کاخ سفید خاطر نشان می کنند اوباما سال گذشته شش بار به اروپا سفر کرد(یکبار برای دریافت جایزه صلح نوبل) اما این حس در اروپا که این سفرها برای جذب نیرو بود زمانی قوت گرفت که ماه گذشته رابرت گیتس وزیر دفاع(امریکا) از اروپا به علت عدم صرف هزینه های نظامی انتقاد کرد.
ممکن است مشکل واقعی ویژگی شخصیتی اوباما باشد که اغلب "درون گرا" توصیف می شود.
ران اموس از مقامات وزارت خارجه امریکا طی دولت کلینتون می گوید، اوباما بر خلاف بوش و کلینتون دوستان زیادی حتی در سنای امریکا ندارد.
اموس همچین معتقد است این مسئله به یک تغییر نسلی مربوط می شود.
اکنون نسلی از سیاستمداران روی کار امده اند که برای انها اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس و جنگ سرد یک تجربه تعیین کننده نبود.
اکنون باید این استدلال را مطرح کرد که اروپا ارزش سرمایه گذاری را دارد.
اما به گفته برخی دیگر، یک مشکل اصلی با اروپا این است که معلوم نیست چه کسی مسئول است. ماه گذشته وقتی که پارلمان اروپا قراردادی را رد کردکه به امریکا اجازه دسترسی به نقل و انتقالات بانکی اروپا را می داد، خشم مقامات واشنگتن برانگیخته شد. پی از ان جو بایدن معاون رئیس جمهور همراه با هیلاری کلینتون وزیرخارجه و تیموتی گیتنر وزیر دادگستری همگی در تماس هایی با رهبران اروپایی خواستار اعمال نفوذ برای ان پیشنهاد شدند که به گفته انها برای تحقیقات ضد تروریستی حیاتی بود.
با اینحال هنوز همه چیز برای رهبران اروپایی که مشتاق دوستی با اوباما هستند، از دست نرفته است. اموس خاطر نشان می کند وقتی اوباما سناتور شد خواهان عضویت در کمیسیون فرعی امور ناتو و اروپا بود. به گفته اموس، رئیس جمهور امریکا وقتی که از مخالفت های چین خسته شود به سوی اروپا باز خواهد گشت.
دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار انگلیس که ملاقات خوبی با اوباما در لندن داشت، همه اینها را به خوبی تحت نظر دارد.
با اینحال خودمانی شدن ممکن است راه جلب توجه اوباما نباشد. نیکلا سارکوزی که که به عنوان یک رهبر اروپایی بیشترین انتقاد را از اوباما دارد، اولین مقام اروپایی است که در اواخر این ماه در یک مراسم شام خصوصی در کاخ سفید حضور خواهد یافت.
نظر شما