۰ نفر
۲۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۸:۵۹

اندیشه و عمل سیاسی شیخ عبدالکریم زنجانی، متاثر از مبانی فکری اسلامی و از نوع اصلاحی و در پی سامان‌بخشی به جهان اسلام از طریق تشکیل حکومت اسلامی بوده و او بر اساس مبانی عقلانی، معتقد به ولایت سیاسی فقهاست، هر چند دلایل نقلی را بر این امر کافی نمی‌داند.

به گزارش خبرآن‌لاین، چاپ نخست کتاب «اندیشه سیاسی شیخ عبدالکریم زنجانی» نوشته یوسف‌ خان‌محمدی از سوی موسسه بوستان کتاب منتشر و روانه بازار نشر شد. این اثر، ضمن بررسی مبانی فکری شیخ عبدالکریم زنجانی و نیز فعالیت‌های سیاسی‌اش در جهان اسلام، خواننده را با تفکر سیاسی او آشنا می‌کند.

پرسش اصلی کتاب این است که مبانی نظری و اجتماعی اندیشه سیاسی زنجانی چیست؟ و مولفه‌های اندیشه سیاسی وی کدام است؟ بر اساس مطالب کتاب، اندیشه و عمل سیاسی شیخ عبدالکریم زنجانی، متاثر از مبانی فکری اسلامی و از نوع اصلاحی و در پی سامان‌بخشی به جهان اسلام از طریق احیای اندیشه سیاسی اسلام و تشکیل حکومت اسلامی بوده است. او بر اساس مبانی عقلانی، معتقد به ولایت سیاسی فقهاست، هر چند دلایل نقلی را بر این امر کافی نمی‌داند.

براساس مطالب کتاب، زندگی سیاسی انسان دارای دو دسته مسائل و مشکلات و نیازها و حتی بحران‌هاست. یک نوع از این مسائل در ردیف دغدغه‌ها و سوالات اساسی و آرمان‌های جاودانه همه انسان‌ها قرار می‌گیرد. نوع دوم، مسائل و مشکلات زمانی و به اصطلاح مستحدثه، عصری و تاریخی‌اند. این نوع معضلات زمان‌مند وقتی در حوزه سیاسی و اجتماعی نمایان می‌شوند، توجه اندیشمندان را به خود جلب می‌کنند و آنان به تجزیه و تحلیل این مسائل می‌پردازند و پس از شناخت علت‌های آن، راهکار ارائه می‌کنند. عبدالکریم زنجانی هم در فعالیت‌های فکری و سیاسی خود به این دو نوع مسائل پرداخته است.

کتاب «اندیشه سیاسی شیخ عبدالکریم» در پنج فصل و یک خاتمه، تدوین شده که «زمینه‌های تکوین شخصیت سیاسی، مبانی اندیشه سیاسی زنجانی، جامعه سیاسی مطلوب، معضلات و مشکلات جهان اسلام، در جست‌وجوی خروج از انحطاط» عناوین این فصول پنجگانه هستند. چاپ نخست کتاب «اندیشه سیاسی شیخ عبدالکریم زنجانی» در 236 صفحه و بهای 4700 تومان راهی بازار نشر شد.

شایان ذکر است شیخ عبدالکریم در فقه، اصول، کلام، فلسفه و دیگر علوم اسلامی بیش از 70 جلد کتاب تالیف کرده که اکثر آنها منتشر شده‌اند.

کد خبر 48914

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =