بخشدار مرکزی نیک شهر گفت: مکانیزمی را طراحی نموده ایم برای عبور از معضل بی سوادی و جذب بازماندگان از تحصیل که با اجرایی شدن این برنامه خیز نخست ریشه کنی بیسوادی در این بخش را بر خواهیم داشت و دفتر بیسوادی در بخش مرکزی نیکشهر را برای همیشه خواهیم بست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ برای اولین بار در استان سیستان و بلوچستان، با کمک دهیاران و شوراها و با مکانیزیمی چند مرحله ای طرحی به منظور جذب بازماندگان تحصیل و سوادآموزی اجرا می شود.

محمد بلوچ زهی در نشست با دهیاران و شوراهای اسلامی روستا که در این ارتباط برگزار شد، گفت: طبق آمارهای استانی بخش مرکزی نیک شهر سه هزار بازمانده از تحصیل و حدود هفت هزار بیسواد دارد.

او به تشریح جذب بازماندگان از تحصیل و سوادآموزی پرداخت و اظهار امیدواری کرد: با اجرای این برنامه طی این مکانیزم بتوان بر بی سوادی بخشی از انسانهای این منطقه فائق آمد.

بلوچ زهی گفت: یکی از ابزارهای رسیدن به این هدف و برچیده شدن بساط بیسوادی از بخش مرکزی نیک شهر در گام نخست دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها هستند. برای رسیدن به گام عملی این طرح که بر عهده شما دهیاران و شوراهای گرامی می باشد ابتدا باید با کمک معتمدین و مردم روستاها به شناسایی بازماندگان از تحصیل و بیسوادان پرداخته شود.

او گفت: پس از تهیه لیست بازماندگان تحصیلی و بیسوادان سپس علل بازماندن از تحصیل افراد بررسی و در لیست و جلوی نام افراد قید شود تا سهولت بهتر بتوان پس از شناسایی جذب مدارس کرد.

بخشدار مرکزی نیک شهر گفت: برای عملی شدن و بهتر نتیجه دادن این پروسه و جهت انگیزه بخشیدن به دهیاران و شوراها ما ابزارهای تشویقی لازم را در این مکانیزم گنجانده ایم و" گام به گام برای رسیدن به روستایی عاری از بیسواد" برنامه داریم و به جلو پیش خواهیم رفت.

به گفته بلوچ زهی طوری برنامه ریزی شده که برای گام نخست هر دهیار و یا شورایی بتواند موفقیت بیشتر و عملی تری را در شناسایی بازماندگان تحصیلی و سوادآموزی بدست بیاورد: ابتدا ما طی مراسمی در همان روستا از عوامل درگیر در شناسایی بازماندگان تحصیلی که دهیاران یا شوراها هستند تجلیل به عمل خواهیم آورد.

وی همچنین گفت: در گام بعد از شناسایی ما پس از بررسی علل بازماندن از تحصیل افراد بسته تشویقی را برای افراد که توسط دهیاران و شوراها تهیه می شود را نظر خواهیم گرفت از جمله لوازم تحریر و کیف و کفش و کتاب تا با سهولت بهتر بتوان امکان جذب افراد در مدارس را فراهم کرد و در پایان با فراهم شدن امکان حضور دانش آموز بازمانده از تحصیل در مدارس زمینه جشن "روستای عاری از بسیواد" را در روستا کلید خواهیم زد.

بلوچ زهی در ارتباط با ساز و کار این طرح گفت: ما برای این کار ابتدا منطقه محروم و پراکنده و صعب العبور گرگان را بصورت پایلوت انتخاب کرده ایم و پس از یک‌ماه کار شناسایی بازماندگان از تحصیل، تهیه لیست و بررسی چرایی عدم حضور آنان در سر کلاس درس به این نتیجه رسیده ایم که از حدود نزدیک به صد و پنجاه نفر دانش آموز شناسایی شده بازمانده از تحصیل عواملی نظیر فقر خانواده ها، ارجح دانستن تحصیل در مدارس دینی نسبت به مدارس دولتی ، آمار کم دانش آموزی و دوری مسیر و محل تحصیل از جمله عوامل بازماندن این افراد از تحصیل است. در پایان این طرح طی جشن" روستای عاری از بیسواد" به دهیاران موفق درگیر این طرح" نشان آگاهی" اهدا خواهیم کرد.

۴۷۴۷

کد خبر 471742

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =