کرهشمالی در مسیر بازگشت به پای میز مذاکرات قرار گرفته است. از یک سال پیش تاکنون دولت باراک اوباما رئیسجمهوری ایالات متحده به عناوین مختلف و البته اشکال متفاوت کرهشمالی را برای دقیقهای به حال خود رها نکرده است . در این میان کیم جونگ ایل 67 ساله رهبر این کشور هم چندان بینصیب از دستگاه دیپلماسی تازهنفس ایالا متحده نمانده است . رهبر کرهشمالی در همین 365 روز گذشته که از عمر دولت چهار ساله باراک اوباما کاسته شده است توانست به راحتی بیلکلینتون رئیسجمهوری سابق را به خاک کشور خود بکشاند. توانست نماینده ویژه سازمان ملل را در پیونگیانگ حاضر کند و البته حجم بسیاری از تحریمهای دیپلماتیک و اقتصادی را کاهش دهد . در این میان دو پیششرط کرهشمالی برای ادامه مذاکرات شش جانبه همچنان به قوت خود باقیست: پیمان صلح با ایالات متحده و لغو تمامی تحریمهای اقتصادی و سیاسی. هر چند حاضران در مذاکرات شش جانبه ادعا میکنند که این مقولهها باید بر سر میز مورد بحث و بررسی قرار بگیرد اما سئول در تازهترین اظهار نظر خود مدعی است که مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای شبه جزیره کره به زودی آغاز خواهد شد.
یو میونگ خوان وزیر خارجه کرهجنوبی در نشست پارلمان این کشور در اینباره میگوید: در آینده نزدیک گفت و گوهای هسته ای پکن از سرگرفته خواهد شد. مذاکرات مطمئنا برگزار خواهد شد . زیرا این برای تامین منافع کره شمالی مهم است
این مقام در این خصوص که دقیقا چه زمانی مذاکرات شش جانبه هسته ای از سرگرفته خواهد شد اعلام نظر نکرد. وزیر خارجه کره جنوبی قبل از این احتمال داده بود مذاکرات شش جانبه هسته ای در ماه فوریه در پایتخت چین از سرگرفته شود.
از سوی دیگر برخی از ناظران بر این باورند که سرمایه گذاری 11 میلیارد دلاری چین در قالب وام های بانکی در کره شمالی اقدامی برای ترغیب این کشور برای بازگشت به مذاکرات هسته ای است. آمریکا ، روسیه ، چین ، کره جنوبی ، ژاپن و کره شمالی شش کشور عضو مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای کره شمالی هستند.
رزمایش مشترک کره جنوبی - آمریکا در راه است
همزمان با امیدواریها نسبت به از سرگیری مذاکرات شش جانبه ، خبرگزاری های کرهجنوبی از از برگزاری یک رزمایش مشترک با ارتش آمریکا در شبه جزیره کره خبر میدهند . حرکتی که میتواند باز پیونگیانگ را خشمگین کند . این رزمایش مشترک قرار است ماه آینده میلادی در چارچوب برنامه های نظامی مشترک سالانه دو کشور انجام شود . کرهشمالی همواره نسبت به این حرکتهای نظامی در مرز خود بدبین بوده و ادعا میکند که اینقبیل تنشآفرینیها است که نیاز پیونگیانگ به برخورداری از تسلیحات هستهای را عیان میسازد .
کیم یونگ کیو از سخنگوهای ارتش کره جنوبی در این خصوص میگوید: این رزمایش از هشتم تا هجدهم ماه مارس برگزار می شود. در این رزمایش 18 هزار نظامی آمریکا که 10 هزار نفر آنها در کره مستقر هستند شرکت خواهند کرد.
در سال گذشته میلادی 26 هزار نظامی آمریکایی در این رزمایش شرکت داشتند.
بر خلاف سال گذشته ناوهواپیمابر آمریکا در رزمایش شرکت نخواهد کرد. وزارت دفاع کره جنوبی هنوز درباره شمار نظامیان کره ای حاضر در این رزمایش اظهار نظر نکرده است . فرماندهی نظامی آمریکا و سازمان ملل برگزاری این رزمایش را به اطلاع کره شمالی رسانده اند.کره شمالی هر سال با این رزمایش ها مخالفت کرده و تاکید دارد که این تحرکات نظامی نشانه تداوم سیاست های خصمانه واشنگتن علیه پیونگ یانگ است.
نظر شما