فریبا فرهادیان: امسال هم کنفرانس تد به خوبی برگزار و یک فرد بزرگ با یک ایده بزرگ به دنیا معرفی شد. ایدهای که شاید بتواند دنیا را تغییر دهد. برنده این جایزه علاوه بر دریافت یکصدهزار دلار میتواند یک آرزو نیز داشته باشد؛ آرزویی که برآورده خواهد شد و دنیا را تغییر خواهد داد.
TEDیک بنیاد غیرانتفاعی خصوصی آمریکایی است که سالانه به ایدههای برتر در زمینه فناوری، سرگرمی و طراحی جوایزی را اهدا میکند. تد به کنفرانسهایش شهرت دارد، کنفرانسهایی که امروزه علاوه بر آمریکا در اروپا و آسیا نیز برگزار میشوند و سخنرانیهای جذاب آن در حجم وسیعی در اینترنت منتشر میشود. هرساله عدهای از افراد مشهور و نابغه در زمینه علم و فناوری در این کنفرانس دور هم جمع میشوند تا ایده های نابشان را برای تغییر دادن دنیا به اشتراک گذارند.
پایههای تد در سال 1984 / 1363 توسط ریچارد سول وارمن و هری مارکز گذاشته شد و اولین کنفرانس آن در سال 1990 / 1369 برگزار شد. پس از آنها، مسئولیت این کنفرانس از سال 2002 به کریس آندرسون، روزنامهنگار اسبق بریتانیا و ناشر مجله، واگذار شد. امسال برخلاف سالهای گذشته که به 3 نفر جایزه اعطا میشد تنها یک نفر برگزیده این کنفرانس بود.
شعار تد اعتقاد به نیروی افکار برای تغییر گرایشات، زندگیها و در نهایت دنیاست.
تد2010
شاید کنفرانس تد تنها جایی باشد که در آن یک اقتصاددان راجع به "خوشی" سخنرانی کند و آرزوهایی را بشنوید که شاید آرزوی قلبی خود شما نیز بوده است.
لانگبیچ کالیفرنیا در هفتهای که گذشت شاهد یک گردهمآیی بزرگ و استثنایی بود. اینجا را شاید بتوان یک "نیروگاه فکر خلاق" لقب داد.
شروع جلسه امسال با سخنان کریس آندرسون راجع به یک شروع دوباره بود. او در سخنان خود گفت که دنیا محتاج یک شروع دوباره است و شاید شما همان کسی باشید که بتواند این شروع دوباره را کلید بزند.
دانیل کانمان، برنده جایزه نوبل اقتصاد، سخنران بعدی بود که پیرامون واژه "شادی" صحبت کرد. وی گفت که این واژه بسیار مبهم و سربسته است و خیلیها نمی توانند بین شاد بودن در زندگی و شاد بودن از زندگی تفاوت قائل شوند. وی افزود که خود تجربهگر،یعنی شمایی که در لحظه زندگی میکنید، از خود بهیادآور، یعنی داستانگویی که زندگی میکند تا خاطرهها را بسازد، خیلی متفاوت است. وی افزود که همیشه سعی داشته است لحظه را تجربه کند.
سخنران بعدی که حضار او را از طریق یک ارتباط ویدیویی مشاهده می کردند، دیوید کامرون، کاندیدای نخستوزیری محافظهکار بریتانیا بود که راجع به انجام دادن بهتر کارها بدون خرج کردن پول صحبت کرد. وی تحقق بخشیدن این امر را با انقلاب فناوری اطلاعات میسر دانست که منجر به شفافیت دولتها و جوابگو بودن هرچه بیشتر آنها خواهد شد.
یکی از جالبترین سخنرانیها مربوط به ویلیام لی، محقق سرطان و رییس بنیاد رگزایی بود که برای تمامی بیماریها، ریشه مشترکی قائل است. وی رگزایی را وجه مشترک همه بیماریها، از سرطان گرفته تا آرتروز بیان کرد و افزود همه ما در بدنمان سرطانهای میکروسکوپی داریم که بیضررند، مگر اینکه بتوانند یک منبع خونی مخصوص به خود را بسازند. به گفته وی اگر ما بتوانیم به نوعی جلوی تولید این منبع خونی را بگیریم؛ توانستهایم از بروز سرطان هم جلوگیری کنیم. وی در ادامه به راه حل های مصنوعی و طبیعی نیز برای این مشکل اشاره کرد. به گفته وی انواع داروها و نیز انواع غذاها میتوانند دارای مواد بازدارندهای باشند که جلوی رگزایی را میگیرند. انگور قرمز، سویا، کدو، کلم پیچ، زغالاخته و سیر موادی طبیعی هستند که می توانند جلوی رگزایی را بگیرند. وی خاطرنشان کرد که آنچه ما میخوریم، درواقع 3 وعده شیمی درمانی روزانه است.
شوهری که تو را ترک نمیکند
شاهد ما برای این ادعا که آرزوها جامه واقعیت می پوشند، دافنی سینگو، بانوی فیزیکدان هستهای و اهل آفریقا بود که با لباس رنگارنگ محلی خود به روی صحنه آمد. وی توانست با سخنان دلنشینش احساسات حضار را تحریک کند و به آرزویش جامه عمل بپوشاند. سینگو که در موسسه آفریقایی ریاضیات و علوم تحصیل کرده، از تجربیاتش در این موسسه صحبت کرد و اینکه هیچگاه به عنوان زنی از یک شهر کوچک آفریقایی تصور پیدا کردن کاری در زمینه فیزیک را نداشته؛ اما مادرش به وی گفته است که آموزش شوهری است که هیچ گاه ترکش نخواهد کرد. وی در ادامه افزود که بسیاری از جوانان آفریقایی علاقمند به یادگیری علوم و کمک به ارتقای آفریقا هستند. حرفهای او باعث شد مسئولین تد اعلام کنند گوگل تصمیم گرفته است 1 میلیون دلار به موسسه وی کمک کند؛ موسسهای که توسط نیل تاروک پس از کسب جایزه تد سال 2008 تاسیس شده بود.
100هزار دلار امسال از آن کیست؟
نفر بعدی دان باربر، سرآشپز، بود که راجع به مفهوم جدید کشاورزی یعنی کشاورزی پایدار صحبت کرد. وی در ادامه برنده امسال تد را نیز معرفی کرد. جیمی آلیور همان کسی است که علاوه بر کسب 100 هزار دلار این شانس را نیز دارد که یک آرزو برای تغییر دادن جهان بکند و امیدوار باشد که برآورده شود. اما فکر میکنید آرزوی وی چه بود؟ "تاسیس جنبشی قوی و پایدار با هدف آموزش غذا به کودکان و الهام بخشی به خانوادهها راجع به پخت و پز سالم و مبارزه با چاقی مفرط."
جیمی 34 ساله از انگلستان اولین بار نام خود را با یک برنامه تلویزیونی مخصوص سرآشپزها بر سر زبانها انداخت. حالا هم به آمریکا آمده و طی سفری که به ویرجینیای غربی کرده برنامه دیگری با نام "انقلاب غذایی آلیور" تهیه کرده است و آن را در نوبت پخش دارد.
شهر هانتینگتون در ویرجینیای غربی ناسالمترین شهر در آمریکاست که مردم آن عادات غذایی ناسالم دارند و دچار چاقی مفرطند. آلیور در سخنرانی خود به تجربیاتش در این شهر اشاره کرد و گفت ما باید تغییرات واقعی در شیوه غذا خوردنمان ایجاد کنیم.
به اعتقاد وی یک مشکل در این راه در خانه هاست یعنی جایی که فرهنگ غذایی شکل گرفته و از بزرگترها به کوچکترها منتقل می شود. سوپرمارکتها نیز مشکل دیگری هستند که آلیور به آنها اشاره کرده و به نادرست بودن برچسب های روی مواد غذایی اعتراض داشت. اما مهم ترین جایی که آلیور به ایجاد تغییر در آن تاکید داشت "مدارس" است.
آلیور در ادامه افزود که باید طوری رفتار کنیم که هر کودکی که از مدرسه فارغ التحصیل میشود بتواند 10 دستورالعمل غذایی سالم را که زندگیش را نجات می دهد بلد باشد.
تد به همراهی آلیور قصد دارند برای تحقق بخشیدن به آرزوی امسال برنده تد یک سازمان راهاندازی کنند که کارهایی مثل تجهیز و راهاندازی انجمن آشپزخانهها، طراحی مواد آموزشی خلاق و نیز تولید برچسب های غذایی صادقانه را انجام می دهد. در این زمینه حضار کنفرانس نیز قول انواع حمایتهای مالی، طراحی وبسایت، ارتباطات سیاسی و ... را به او دادند.
بههرحال چارهای نیست و باید تا تد 2011 صبر کرد تا نتیجه را دید! به نظر شما تد و آلیور میتوانند به کمک هم به این آرزو رنگ واقعیت بزنند؟
نظر شما