به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ اوضاع ساخت و ساز در تهران چندان مناسب نیست. باوجود انواع و اقسام آیین نامه ها و مقررات ساخت و ساز، اما خانه های تهران مقاومت چندانی دربرابر زلزله بزرگتر از ۶.۵-۷ ریشتر ندارند. چندسال پیش یکی از اعضای شورای شهر تهران گفته بود خانه های نوساز تهران از همین حالا، فرسوده هستند.
اما از زلزله خانمان برانداز تهران، زمین لرزه ای که در محدوده تهران فعلی اتفاق افتاده است، حدود ۳ هزار سال می گذرد که تمدن قیطریه را نابود کرده است. اگر آن زلزله که ظاهرا هر ۳ هزار سال یا ۳هزار و ۵۰۰ سال یکبار اتفاق می افتد، دوباره در تهران تجربه شود، چه می شود؟ پیش بینی ها مبنی بر حجم خسارت بسیار بالاست.
دکتر بهروز مقدسی، عضو گروه امدادگران بین المللی بدون مرز و عضو جمعیت هلال احمر ایران که جریان امدادرسانی در زلزله های زیادی در ایران و کشورهای دیگر بوده است، می گوید اوضاع پس از زلزله تهران چندان مناسب نیست.
او در بخشی از میزگرد خبرآنلاین که با موضوع بررسی توانایی های ایران برای مقابله با زلزله و البته به مناسبت ۲۵ سال پس از زلزله منجیل در کافه خبر برگزار شد، گفت: بستگی به این دارد که آن ساختمان از نظر مهندسی چطور ساخته شده باشد. هر جایی که تراکم باشد، امکان امدادرسانی کم می شود. در تهران تراکم ساختمان زیاد می شود و حتی جای پارک ماشین پیدا نمی شود؛ در نظر بگیرید یک حادثه کوچک اتفاق بیفتد، تردد نیروهای امدادی غیرممکن است. دسترسی هوایی هم که همیشه امکان پذیر نیست. ما نه لجستیکش را در کشور داریم یعنی اگر ارتش و سپاه و هر چه بالگرد در اختیار دارند که زیاد نیست و همه هم غیر از یک تعداد محدود فرسوده هستند و بالگردهای تخصصی نجات نیستند، آن هم در محوطه های آپارتمانی که نیاز به بالگردهای کوچک و پر سرعت دارد، ما هیچ کاری نمی توانیم بکنیم.
مقدسی گفت: یکی از معضلاتی که تهران دارد رشد بی حد و حساب ساختمان هاست. درست است که ساختمان هایش ایمن تر شده اند، اما رشد عمودی مان بسیار زیاده بوده است. وقتی یک ساختمان راه را ببندد دیگر تمام است، هیچ کاری نمی شود کرد. نه نیروی امدادی می تواند به شما برسد و نه می شود ساختمان را تخلیه کرد. این یک معضل بسیار جدی در تهران است.
او در پاسخ به این سوال که «تیم های آواربردار متخصص در ایران که واقعا آوار بردار هستند؛ چند نفر هستند که اگر در تهران این اتفاق بیفتد می توانیم به آنها امید داشته باشیم؟» گفت: تعداد کسانی که واقعا آوار برداری بلد هستند را از کل کشور جمع کنید به هزار نفر نمی رسد. ما ۲۰۰ تا تیم ۵ نفره آواربردار، نداریم.
این امدادگر همچنین درپاسخ به سال دیگری زمان مورد نیاز برای آواربرداری پس از زلزله گفت: ما با یک گروه ژاپنی منطقه ۱۹ تهران را بررسی کردیم که اگر دچار حادثه جدی شود و ما تیم های آواربردار خوبی داشته باشیم، چقدر زمان می برد؛ گفتند ۳۶۵ تیم آوار بردار کاملا مجهز نیاز دارید که ۳۶۵ روزه اینجا را پاکسازی کند. یعنی یک سال طول می کشد که منطقه ۱۹ را پاکسازی کنیم.
مشروح این کافه خبر را که به موضوعات مختلفی درباره توانایی های نرم افزاری و سخت افزاری و آمادگی های شخصی برای مقابله با زلزله پرداخته شده است، اینجا بخوانید.
۴۷۴۷
نظر شما