ایسنا نوشت:

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت از وجود بیش از 11 میلیون دختر و پسر جوان در آستانه ازدواج در کشور خبر داد که درحال پشت سر گذاشتن سن باروری هستند.

محمد اسماعیل مطلق روز یکشنبه درهمایش تبیین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در گرگان، اظهار کرد: بخش قابل مهمی از این جمعیت که بین 18 تا 35 سال دارند، در حال پشت سر گذاشتن سن ازدواج و باروری سالم هستند که این امر زمینه ساز کاهش نرخ باروری در کشور است.

وی، میانگین نرخ باروری درکشور را 1،8 درصد اعلام کرد و گفت: نرخ مطلوب باروری 2،1 درصد است که همه دستگاه های کشوری و نیز مجموعه وزارت بهداشت، باید تلاش کنند نرخ باروری را در کشور در راستای سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی ازسوی مقام معظم رهبری، افزایش دهند.

مطلق، افزایش سن ازدواج را یکی از عوامل اصلی در کاهش نرخ باروری دانست و اضافه کرد: هم اکنون میانگین سن ازدواج در مردها 27 سال و خانم ها 25 سال است که این میانگین در برخی استان ها از جمله تهران بالاتر بوده و روند صعودی نیز دارد.

وی تصریح کرد: براساس آمارهای کنونی، سن ازدواج در کشور پنج سال افزایش یافته است که باید تلاش شود حداقل 2 سال آن را کاهش دهیم تا به نرخ مطلوب باروری یعنی 2،1 درصد برسیم.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، یادآور شد: اگر کاهش سن ازدواج درکشور رخ ندهد، درسال 1430 نرخ باروری صفر و پس از آن نیز منفی خواهد شد که این امر مشکلات عدیده ای در حوزه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایجاد خواهد کرد.

مطلق، افزایش آمار طلاق را از دیگر عوامل کاهش نرخ باروری در کشور برشمرد و گفت: روند صعودی طلاق ها نگران کننده است به گونه ای که تنها درسال گذشته 163 هزار و 572 واقعه طلاق ثبت شده که 5،3 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.

وی افزود: نکته مهم و نگران کننده دربحث طلاق ها این است که 80 درصد آن در سن زیر 30 سال اتفاق می افتد که زمان مناسب باروری است، ضمن اینکه 14،2 درصد طلاق‌ها در سال اول زندگی و 50 درصد نیز در پنج سال اول زندگی حادث شده است.

به گفته وی، افزایش سن ازدواج و بالابودن آمار طلاق باعث شده که در کشور سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوری از دست برود، ضمن اینکه هم اکنون 6 میلیون و 600 هزار خانم 15تا 49 سال ازدواج نکرده درکشور وجود دارد.

مطلق، علاوه بر موارد فوق افزایش فاصله بین فرزندان، تک فرزندی، سقط جنین، اعتیاد و ناباروری را از دیگر عوامل در کاهش نرخ باروری درکشور برشمرد و از برنامه ریزی های متنوع آموزشی و درمانی وزارت بهداشت برای افزایش نرخ باروری در کشور و تحقق سیاست های ابلاغی رهبری در حوزه جمعیت خبر داد.

این مسوول در وزارت بهداشت افزود: بسته های مختلف آموزشی توسط 57 دانشگاه علوم پزشکی تهیه و در حال اجرا است، ضمن اینکه همه ارگان ها و دستگاه های متولی بویژه علما و روحانیون باید درتحقق سیاست های کلی جمعیت مشارکت فعال داشته باشند.

وی همچنین از مرگ روزانه 8 جوان بر اثر اعتیاد در کشور خبر داد و گفت: 14 درصد معتادان در گروه سنی 15 تا 19 سال و 58 درصد آنان زیر 35 سال سن دارند ،ضمن اینکه نگرانی 91 درصد والدین ایرانی اعتیاد فرزندان و علت 50 درصد طلاق ها نیز بخاطر اعتیاد است.

۴۷۴۷

کد خبر 423562

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    23 0
    ملت گشنه ان . می فهمین ؟ گشنه ان . خرج خودشون رو به زور در میارن . بعد برن زن بگیرن و بچه ار بشن ؟ کار نیست آقا . کارم که باشه حقوق درست و حسابی نیست .
  • بی نام A1 ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    2 15
    امشب دست به كار ميشم
  • بی نام IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    7 0
    بعله خب دیگه اینجوریه نمیشه کاریش کرد چکار میشه کرد تقریبا دیگه هیچ کاریش نمیشه کرد
  • بی نام RU ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    14 0
    در سال 1430، رودخانه ها و دریاچه ها خشک می شوند. مراتع و جنگل ها نابود می شوند. منابع نفت تمام می شوند. روستاها مهجور و متروکه می شوند و خیلی از نابسامانی های دیگه... در این چشم انداز رویایی چقدر به داد داشته ها مون رسیدیم؟ چقدر درست فکر کردیم؟ چقدر دلسوز این سرزمین و مردم آن بوده ایم؟ آیا توانسته ایم نیازهای حدافلی همین جمعیت کنونی را تأمین کنیم؟
  • بی نام IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    11 0
    جمعیت زوری افزایش پیدا نمیکنه سطح زندگی مردم را به 10 سال گذشته برگردانید جمعیت خودش افزایش پیدا میکنه
  • بی نام IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
    5 2
    تا مشکل سربازی آقایون حل نشه همین وضع یا شاید هم بدتر اتفاق خواهد افتاد ، این صحبت من نیست صحبت خیلی از کارشناسها مثل دکتر عباسی و دکتر رضایی هست ، نه مشکلات اقتصادی حاضر اگه بعنوان مثال بخواهیم بگیم تکی خرج دو نفر آدم رو از کجا باید بدم بهتره بگم که تو این دوره و زمونه دخترها هم دارن کار می کنن چه برسه بعد از ازدواج که نور علی نوره ، قبل از ازدواج هم بالاخره پدری عمویی دایی فک و فامیل هم هستند تا کار خیر صورت بگیره و شغلی واست پیدا کنن
  • میثم A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۸
    21 0
    با این شرایط خوبی ک شماها درس کردین ؟؟؟ ازدواج و بچه دار شدن مگه میشه ؟؟
  • نسترن IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۸
    35 3
    مردم دارن عاقل میشن.