روزنامه خراسان نوشت:

شايد نتوان اقدام بي شرمانه دو مامور سعودي در تجاوز به دو نوجوان ايراني در فرودگاه جده را برخلاف ادعاي برخي مستقيما به پاي دولت اين کشور نوشت، اما سياهه اقدامات آل سعود عليه مردم منطقه علي الخصوص ايران مثنوي هفتاد من کاغذ است؛ از کارشکني هاي متعدد در صدور رواديد بگيريد تا کاهش قيمت نفت با هدف تحت فشار قرار دادن ايران در کارزار مذاکرات. ليست اين گونه اقدامات سعودي ها در تعامل با ايران تمامي ندارد، آن هم ايراني که دست برادري و سياست وحدت گرايانه خود را هيچ گاه پس نکشيد. رفتار عربستان با ديگر کشورهاي منطقه هم نيازي به توضيح ندارد؛ اين کشور سياست حمله به غيرنظاميان را از رژيم کودک کش منطقه به خوبي به ارث برده، با تجهيز و اجيرکردن ده ها هزار تروريست و انداختن اين افراد به جان دو کشور عراق و سوريه صدها هزار کشته بر جاي گذاشت و ... متاسفانه بايد اذعان کرد درآمد اين کشور از حجاج (علي الخصوص درآمد حدود 700ميليارد دلاري از حجاج ايراني) در کنار درآمدهاي نفتي ازجمله منابع درآمدي اين کشور را در اقدامات مدنظر اين کشور تشکيل مي دهد.

درست است که وقتي اتفاقي مانند آنچه در فرودگاه جده رخ مي دهد دستگاه ديپلماسي وارد روند پيگيري مي شود و با احضار سفير يا کاردار و تشکيل پرونده مربوط، موضوع را در سطح بالا پيگيري مي کند اما اتفاقات سابق مانند بدرفتاري ها با حجاج در فرودگاه و داخل شهرهاي مدينه و مکه و حادثه تصادف کارمند مست سفارت عربستان در تهران و ... نشان مي دهد که اين روندها شايد نمي تواند چندان بر رفتار سعودي ها موثر باشد و به اقدامي ديگر نياز است.

با توجه به اين مقدمه جاي طرح اين سوال است که آيا ادامه اعزام عمره گزاران در شرايطي که احترام و حتي امنيت جاني و اخلاقي آنان در خطر است کاري درست است ؟ آيا ايران نمي تواند ضمن در نظر گرفتن ملاحظات فقهي با محدود کردن يا تعطيلي موقت عمره به اين کشور بفهماند منابع درآمدش هميشگي نيست؟ اين مطالبه البته مسبوق به سابقه هم بوده است؛ جايي که امام خميني (ره) پس از کشتار بي رحمانه حجاج توسط آل سعود در حج خونين سال 66 حج واجب را تعطيل کردند، يا جايي که پيش از انقلاب آيت ا... صدر در واکنش به اعدام ناجوانمردانه يک ايراني در عربستان يک سال حج را حرام اعلام کردند.

 

17302

کد خبر 407707

برچسب‌ها

خدمات گردشگری