به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در چهل و سومین جلسه نمایندگان اتاق ایران خطاب به جمع حاضر اظهار کرد: ما به عنوان بخش دولت و شما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی باید چند وقت یک بار دور هم بنشینیم و مروری بر مسائل ملی، فرصتها و تهدیدهایی که روبروی کشورمان است داشته باشیم.
وی افزود: حساسیت و دغدغههای مشترک میتواند نهاد دولت و بخش خصوصی را به اقدام مشترک برای رفع موانع موجود همچنین افزایش ظرفیتهای ملی رهنمون کند. ما میتوانیم با همدیگر به این نتیجه برسیم که باید کشور را از تنگناها و مخاطراتی که بخصوص در سالهای اخیر شکل گرفته نجات دهیم.
معاون اول رییسجمهور با بیان این که همه باید به صورت واقعی صورت مسالهها را شناسایی کنیم و بدانیم عدم درک صحیح از صورت مسالهها ما را به راهکار صحیح نمیرساند، اظهار کرد: ما در شروع دولت یازدهم به صورت جدی با مشکلاتی مواجه شدیم و واقعیت این است که وقتی مسئولیت پذیرفتیم و عمیقتر وارد مسائل شدیم فکر نمیکردیم که وضع کشور اینچنین شده باشد.
جهانگیری مسائل مربوط به تحریم و کیفیت و نوع سیاستهای اقتصادی را دو ریشه اصلی مشکلات کشور دانست و اظهار کرد: در بخش خارجی تیم متبحر، عاقل، کاردان و فهیم انتخاب شد. مذاکرات آغاز و نتیجه آن این بود که روز به روز تزاید تحریمها متوقف شد و ما شاهد وضع تحریم جدید نبودیم. در این راستا بخشی از منابع کشور آزاد و تا حدی فضای بینالمللی نسبت به ما تغییر کرد.
معاون اول رییسجمهور اضافه کرد: وقتی رییسجمهور ما در سازمان ملل متحد پیشنهاد جهان عاری از خشونت را مطرح کرد این پیشنهاد به اتفاق آراء مورد استقبال قرار گرفت و با این وجود باید گفت جایگاه ایران باید این باشد. حال امیدواریم که دنیا به حق قانونی ایران اعتراف کند که البته به بخشی از آن اعتراف کرده است. ضمن اینکه ما از حقوق قانونی ملت ایران دفاع میکنیم و عقبنشینی نخواهیم کرد و در میز مذاکره و طی گفتوگو نیز خواهیم توانست حق خود را به اثبات برسانیم.
وی با بیان اینکه ما از همان ابتدا باید به سرعت آرامش و ثبات را به کشور باز میگرداندیم و تورم فزاینده را کنترل میکردیم و جلوی رکود عمیق که بر اقتصاد کشور وارد شده بود را میگرفتیم، گفت: باید دانست که تیم اقتصادی دولت تیم کارآمد، مجرب و عاقل و باتجربهای است که در تاریخ دولتها کم از آن داشتهایم. این تیم چکیده تجربه جمهوری اسلامی ایران است و قطعا با چنین تیمی خواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم.
جهانگیری در ادامه با مورد توجه قرار دادن موضوع کاهش بهای نفت و با بیان اینکه این موضوع در این مقطع میتواند دردسر ساز باشد، ادامه داد: نمیدانم یک جوانی از کجا وارد سیستم ایران شد و هماکنون دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول مملکت در اختیار ایشان قرار گرفته است. اگر این پول به کشور بازگردانده نشود این موضوع برای کشور مایه روسیاهی خواهد شد. مردم منتظرند که ما اعلام کنیم که این پول به کشور چه وقت باز میگردد.
معاون اول رییسجمهور در همین راستا اضافه کرد: ما از روزهای اول که سر کار آمدیم متوجه این موضوع شدیم و قوه قضاییه این فرد را دستگیر کرد. البته هماکنون چیزی دستگیرمان نشده است. از همان اول هم تقاضای ما از دوستانمان در قوه قضاییه این بود که به جای اینکه به حواشی بپردازیم این پول برگردد.
وی گفت: سوال ما این است که با این پول چقدر میشود به سفر، عیش و نوش پرداخت. این پول حتما در جایی است و باید مشخص شود که کجاست. همچنین موضوع دوم این است که این فرد چگونه به این سیستم ورود پیدا کرده است. اگر چنین موضوعی مشخص نشود ممکن است فرد دیگری نیز وارد شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: من شنیدهام که وقتی این شخص به بانک میرفت رییس کل بانک مرکزی از جلسه بیرون میآمد تا با او صحبت کند همچنین وزرا به ملاقات او میرفتند. حال باید پرسید چه کسی پشت پرده بوده و این دستهای پشت پرده باید رو شوند.
معاون اول رییسجمهور در ادامه تاکید کرد: مطمئن، بدانید تیمی که امروز سر کار آمده تیم مسئولیتپذیری است و ما آمدهایم که با پذیرفتن مسئولیت برخی از مشکلات کشور را حل کنیم و البته ما با تمام آبرو و توانمان آمدهایم و قرار نیست ملاحظه کسی را کنیم.
وی همچنین به موضوع کنترل نرخ ارز اشاره و اظهار کرد: برای کنترل ارز تدبیری به کار گرفتند و گفتند ارز را به صرافیهای دبی و استانبول بفرستید و دیدیم که ظرف هجده ماه 22 میلیارد دلار به خارج از ایران رفت.
جهانگیری خطاب به ملت ایران، گفت: قرار نیست کلاه سر ما برود. دوستان دیگری به اسم فساد آدرس اشتباه به ما ندهند. ما به اشتباه جای دیگری نمیرویم تا از جاهایی که باید غافل شویم. قرار ما این است که با هر جا که فساد و رانتی وجود دارد برخورد کنیم و مبنای دولت در مبارزه با فساد، عمل به قانون و صراحت و صداقت در مقابل افکار عمومی است.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه دولت مبارزه با فساد را پشت درهای بسته مطلوب و ممکن نمیداند، گفت: باید رسانهها در صحنه باشند و افکار عمومی نسبت به این موضوع حساس شوند.
وی تصریح کرد: من محوریترین سیاست دولت را مبارزه با رانتهای اقتصادی و جلوگیری از منافذ فساد و همچنین قانونگریزی میدانم و امیدوارم با حمایت قوای دیگر چنین سیاستی را پیش ببریم.
جهانگیری در ادامه نقش بخش خصوصی را حائز اهمیت دانست و گفت: معتقدم جامعه سالم، حکومت و بخش خصوصی سالم پایه کشور است و تجربه جهانی نشان داده که کشور به توسعه نرسیده، مگر اینکه بخش خصوصی کارآمد و سالمی داشته است و به خاطر همین موضوع ما باید به بخش خصوصیمان اعتماد کامل داشته باشیم و دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند.
معاون اول رییسجمهور در ادامه نقش اتاق بازرگانی را با اهمیت خواند و خاطرنشان کرد: جمعبندی اتاق که مبین مجموعهای از افکار فعالان اقتصادی است برای ما مهم است و ما فکر میکنیم که در سال 94 نیازمند همکاری و تعامل بیشتری با هم هستیم.
وی یکی از اصلیترین اقدامات پیشرو را توجه جدی به صادرات دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط تحریم باید با کشورهای اطراف خودمان گفتوگوهای زیادی داشته باشیم و در این راستا در دیدار آقای روحانی با پوتین روسها مکرر از ما خواستند که ایرانیها کالاهای خود را جایگزین کالاهای خارجی در این کشور کنند و در این راستا انتظار ما از بخش خصوصی این است که وقتی چنین فضایی ایجاد میشود تحرک بیشتری از خود نشان دهد.
جهانگیری همچنین به نقش کشور عراق در این راستا اشاره کرد و گفت: عراق بیشتر از ما نفت صادر میکند و پولدار است. برخی موضوع نبود امنیت را مطرح میکنند و میگویند رقبای جدی نمیتوانند در بازار عراق حضور پیدا کنند، اما باید دانست که ما با دولت عراق در بهترین شرایط از نظر سیاسی هستیم و احتمالا من ماه آینده به این کشور سفر خواهم کرد و امیدواریم بتوانیم با این کشور اقدامات جدیتری را دنبال کنیم.
معاون اول رییسجمهور همچنین به اصرار کشور ترکمنستان برای انجام پروژههای گازرسانی در این کشور از سوی ایران اشاره کرد و در ادامه گفت: دولت تا حدی که در اختیاراتش باشد وقت میگذارد تا مشکلاتی را که وجود دارد حل کند.
وی همچنین گفت: هماکنون با چین 15 میلیارد دلار فاینانس داریم و در سفر رییسجمهور چین که به تهران انجام خواهد شد قرار است بر طبق توافق نهایی این رقم به 50 میلیارد دلار برسد.
معاون اول رییسجمهور همچنین به نقش صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: ما در صندوق حدود 10 میلیارد دلار داریم و این پول گذاشته شده تا برای سرمایهگذاری از آن استفاده شود.
جهانگیری اظهار کرد که به این نتیجه رسیدیم که اگر طرحهای عمرانی فقط در اختیار دولت باشد سالهای سال حل نمیشود، بنابراین خرید خدمت را مطرح کردیم و در این راستا تصمیمات مهمی اتخاذ شده است.
45231
نظر شما