سایت صدای اقتصاد نوشت:

بخش خصوصی هم اکنون علاقه ای به سرمایه گذاری در بخش اکتشافات معدنی ندارد اما سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) به دنبال برنامه هایی برای فعال کردن بخش خصوصی در این بخش است. 

مهدی کرباسیان مدیرعامل ایمیدرو دراین باره به صدای اقتصاد می گوید:« چون اکتشافات معدنی ریسک بسیار بالایی دارد بخش خصوصی هیچ علاقه ای به سرمایه گذاری در این بخش ندارد، مثلا اگر اکتشاف معدن طلای زرشوران به بخش خصوصی واگذار می شد شاید هیچ وقت سرمایه گذاری نمی کرد زیرا در حوزه اکتشاف ممکن است شما چندین میلیون یا چندین میلیارد سرمایه گذاری کنید ولی در نهایت به معدنی بزرگ و قابل توجه نرسید؛ به همین دلیل علاقه ای از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای حضور در این بخش وجود ندارد.»

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه می گوید:« باتوجه به این شرایط برنامه اصلی ایمیدرو در حال حاضر این است که اکتشافات معدنی را تا مرحله حفاری های اولیه پیش ببرد و بعد از اینکه امید به کشف معدن به اندازه 50 درصد به وجود آمد ادامه کار را به بخش خصوصی واگذار کند. ما به عنوان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی این را وظیفه و تکلیف خودمان می دانیم که به نوعی فضا را برای حضور بخش خصوصی در تمام زمینه های فعالیت ها معدنی از اکتشاف تا بهره برداری مهیا کنیم و این اقدام نیز در همین راستا صورت می گیرد.»

به گفته کرباسیان مسئولان ایمیدرو امیدوار هستند تا با اجرای برنامه فعالیت های اولیه اکتشافات معدنی از سوی این سازمان و واگذاری ادامه کار به بخش خصوصی، در آینده ای نه چندان دور شاهد حضور وسیع بخش خصوصی در این زمینه باشیم.

ایران یکی از 10 کشور مهم جهان از نظر ذخایر معدنی محسوب می شود که ذخایر مهمی از سنگ ها و مواد معدنی همچون سنگ آهن، مس، طلا، آلومینیوم، روی، سرب، ذغال سنگ و .... است. کارشناسان معتقدند در صورت سرمایه گذاری کلان بخش دولتی و خصوصی در اکتشافات معدنی ذخایر جدیدی نیز در کشور کشف خواهد شد و حجم ذخایر معدنی کشور افزایش خواهد یافت.

3535

 

کد خبر 387173

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • استادیار دانشگاه A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۵
    0 0
    آقای کرباسیان با احترام به فرمایشات جنابعالی. مشکل عدم تزریق علم و نیروی متخصص به اکتشافات هست. چه بخش خصوصی و چه دولتی ای کاش میشد قانونی به تصویب رساند که متخصصانی که سرمایه گذاران را به خاک سیاه می نشانند دیگر حق مشاوره دادن نداشته باشند. به عنوان مثال مشاورانی در شرکت صنایع ملی مس حضور دارند که در بعضی از معادن حداقل یکصد نقطه حفاری دادند که هر کدام از این حفای ها رو با احتساب متری 500هزار تومان با آنالیزهایش و اگر هرکدام را بطور متوسط 400متر در نظر بگیریم فقط در یک محدوده 20میلیارد ضررو زیان به این شرکت وارد نمودند. این اشخاص رو هیچ کس بازخواست ننمود و الان هم با کلی ادعا به کار خود مشغولند. در حالی که اساتید دانشگاهی اهل فن همه خارج از گودند