رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین، از هیچ تلاشی برای تخریب مسجدالاقصی دریغ نکرده است. این تلاشها شامل یورش، حفر تونل، تلاش برای نابودی مسجد، به آتش کشیدن محراب آن و اقداماتی از این قبیل است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نظامیان رژیم صهیونیستی، پنجشنبه (روز گذشته) درهای مسجد الاقصی را به روی نمازگزاران فلسطینی بستند. اگرچه این مسئله، هتک حرمتی کم سابقه است که خشم و انزجار جهانیان را به همراه داشت، ولی زمانی که به تاریخچه چنین اقداماتی از سوی رژیم صهیونیستی نگاهی گذار میکنیم، میبینیم که پرونده رژیم صهیونیستی در این زمینه بسیار تیره است. این جنایات از سوی صهیونیستها از 7 ژانویه 1967 آغاز شد و تا روز گذشته ادامه داشته است. این جنایات به صورت خلاصه عبارتند از:
1967
7 ژانویه: «مردخای گور» ژنرال های صهیونیستی به همراه سربازان خود به مسجد الاقصی یورش برد و پس از سوزاندن قرآنها، پرچم این رژیم را بر گنبد «الصخره» برافراشت.
15 ژانویه: «شلومو گورن» که بزرگترین خاخام ارتش رژیم صهیونیستی بود، به همراه 50 نفر از دنبالهروان خود به مسجد الاقصی یورش برده و نماز یهودی را در آن برگزار کردند. همچنین پس از چند روز به بهانه پیدا کردن معبد «سلیمان» گودالهایی را زیر مسجد الاقصی به وجود آوردند.
1969
21 آگوست: «دنیس دوهن» که یکی از تندروهای رژیم صهیونیستی است، وارد مسجد الاقصی شد و محراب آن را به آتش کشید.
1979
25 مارس: برخی از دانشجویان مدارس مذهبی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی یورش بردند. این مسئله با واکنش جوانان مسلمان روبرو شد و نظامیان رژیم صهیونیستی آنها را متفرق کردند.
11 نوامبر: نظامیان رژیم صهیونیستی به سوی نمازگزاران تیراندازی کردند که به زخمی شدن دهها مسلمان منجر شد.
1981
13 ژانویه: اعضای جنبش «امنای کوه معبد» به همراه «موشه شیگل» خاخام یهودی و برخی از رهبران جنبش «هاتحیا» به مسجد الاقصی حمله کردند و با برافراشتن پرچم رژیم صهیونیستی، در آن نماز یهودی اقامه کردند.
آگوست: سران رژیم صهیونیستی تونلی را در زیر حرم قدسی حفر کرده بودند که «آریل شارون» وزیر جنگ صهیونیستها خواست که این موضوع محرمانه باقی بماند. حفر این تونل موجب شکاف در ساختمانهای چسبیده به دیوار غربی مسجد الاقصی شد.
1982
فوریه: مقامات رژیم صهیونیستی به مسئولان اوقاف فلسطین هشدار دادند که اجازه دهند یهودیان مراسم مذهبی خود را در این مسجد برگزار کنند.
2 مارس: گروهی از تندروهای صهیونیست با تفنگ به نگهبانان مسجد الاقصی حمله کردند.
11 آوریل: «هری گلدمن» سرباز صهیونیستی با حمله به مسجد الاقصی دو فلسطینی را به شهادت رساند و بیش از 60 نفر را زخمی کرد.
20 می: شماری از مقامات صهیونیست برخی از مسئولان فلسطینی را تهدید به قتل کردند.
1983
20 ژانویه: یک جنبش تندرو صهیونیستی-آمریکایی تأسیس شد که وظیفه آن بازسازی کوه معبد در مسجد الاقصی بود.
11 مارس: تلاش تندروهای صهیونیست برای یورش به مسجد الاقصی و ایجاد مراکزی برای مطالعات مذهبی در این مسجد ناکام ماند.
1984
26 ژانویه: دو نفر از گروهک صهیونیستی «لفتا» از دیوارهای قدس بالا رفتند و در حالی که مقادیر زیادی مواد منفجره و نارنجک در دست داشتند، قصد داشتند که گنبد الصخره را که در قلب مسجد الاقصی قرار دارد، منفجر کنند، ولی نگهبانان مسجد، آنها را پیش از ارتکاب این جنایت بازداشت کردند.
1985
21 آگوست: رژیم صهیونیست به تندروهای یهودی اجازه داد در صورتی که ده نفر از آنها خواستار انجام مراسم مذهبی باشند، میتوانند در مسجد الاقصی مراسم خود را به جا آورند.
4 آگوست: شماری از خاخامهای یهودی در جریان یک نشست به صورت نهایی تصمیم گرفتند که به یهودیان اجازه دهند مراسم مذهبی خود را در مسجد الاقصی برگزار کنند و یک کنیسه یهودی را در یکی از محوطههای این مسجد ایجاد کنند.
1989
9 آگوست: پلیس رژیم صهیونیستی رسما به یهودیان اجازه داد که در ورودیهای مسجد الاقصی نماز اقامه کنند.
17 اکتبر: گروه امنای معبد، سنگ بنای سومین معبد را در نزدیکی یکی از درهای مسجد الاقصی نهادند.
1990
8 اکتبر: نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی معترضان مسلمان را سرکوب کردند و در جریان این جنایت، 34 نفر به شهادت رسیدند و 115 نفر دیگر زخمی شدند.
8 دسامبر: پلیس رژیم غاصب به ده ها نفر از تندروهای یهودی عضو جنبش نژادپرستانه«کاخ» اجازه داد وارد مسجد الاقصی شوند و شعارهایی را علیه اسلام و مسلمانان سر دهند.
1996
24 سپتامبر: نظامیان رژیم صهیونیستی تونلی را زیر دیوار غربی مسجد الاقصی حفر کردند و موج خشم، فلسطین را فرا گرفت. در جریان سرکوب افراد معترض، 62 فلسطینی به شهادت رسیدند و 1600 نفر زخمی شدند.
4 اکتبر: موانع نظامی در وردیهای الاقصی ایجاد شد و از ورود جوانان زیر 35 سال به داخل مسجد ممانعت به عمل آمد.
1999
«مناحیم آلن» قاضی رژیم صهیونیستی خواستار تقسیم مسجد الاقصی شد و بر این باور بود که مسجد الاقصی در واقع همان معبد سلیمان است.
27 سپتامبر: یک شرکت صهیونیستی تولیدکننده شراب تصویر شهر قدس را که مسجد الاقصی در وسط آن قرار داشت، بر روی بطریهای خود ترسیم کرد.
اکتبر: مشخص شد که صهیونیستها شمارش معکوس را برای نابودی مسجد الاقصی آغاز کردهاند.
نیمه نوامبر: «اسحاق لوی» خاخام اسرائیلی و وزیر مسکن در دولت ایهود باراک خواستار تقسیم کردن قدس میان مسلمانان و یهودیان شد.
2000
27 فوریه: سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی اجازه داد شماری از صهیونیستهای افراطی به مسجدالاقصی بیاحترامی کنند. روز بعد، دادگاهی در قدس، این افراد را از اتهام ایجاد آشوب مبرا کرد و گفت که هر یهودی حق دارد در صحنهای مسجدالاقصی نماز بخواند.
2 مارس: اعضای گروه موسوم، «امنای کوه معبد» طی درخواستی به دادگاه عالی اسرائیل، خواستار ملزم کردن سازمان اوقاف فلسطین به متوقف کردن ترمیم ساختمان مسجدالاقصی شدند. در 10 آوریل نیز یهودیان در این خصوص راهپیمایی کردند.
20 آوریل: در نزدیکی مسجدالاقصی یک موزه یهودی افتتاح شد. این اقدام تلاشی برای اشغال بیشتر قدس (شرقی) بود. در این موزه تصویری از معبد مورد ادعای یهودیان به نمایش در آمده است.
4 می: سربازان اسرائیلی به زور وارد مسجدالاقصی شدند و به بهانه اقدام فلسطینیها در پرتاب سنگ، به اتاق نگهبانان در نزدیکی «باب الرحمه» در سمت شرقی مسجد حمله کردند. پس از آن اریل شارون نخستوزیر سفاک و وقت رژیم صهیونیستی کمیتهای در کابینه تشکیل داد و مکانیزمی را طراحی کرد که بر اساس آن یهودیان و گردشگران خارجی بی اجازه میتوانستند وارد مسجدالاقصی بشوند.
برخی از تندروهای یهود، خواستار تبدیل مدرسه «العمریه» واقع در شمال غرب مسجد الاقصی به کنیسهای شدند که نمازهای یهود را در آن اقامه کنند.
13 اکتبر: نظامیان رژیم صهیونیستی مانع از آن شدند که شبکه های ماهوارهای رخدادهای نماز جمعه مسجد الاقصی را به تصویر بکشند و اجازه ندادند افراد زیر 50 سال وارد این مسجد شوند. در همان روز به گروه امنای معبد کوه اجازه داده شد که سنگ بنای معبد مورد نظر خود را در نزدیکی گنبد الصخره قرار دهند.
23 اکتبر: یک تندروی یهودی با ارسال نامهای به پلیس رژیم صهیونیستی تهدید کرد که قصد دارد یک هواپیمای حامل بمب و مواد منفجره را بر فراز مسجد الاقصی منفجر کند.
2001
16 ژوئن: همه دنیا شاهد بودند که سربازان اسرائیلی در درون مسجد شرب خمر کردند.
7 ژوئیه: مقامات اسرائیلی مانع ورود مواد ساختمانی برای ترمیم مسجد شدند. در این زمان بود که گروهی افراطی صهیونیست تهدید کرد که مسجدالاقصی را بمبگذاری و منفجر خواهد کرد.
25 ژوئیه: دادگاه عالی اسرائیل به گروه موسوم به «امنای کوه معبد» اجازه داد که سنگ بنای آنچه آن را معبد سلیمان میدانند، در مسجد بنا نهند. این اقدام در نزدیکی باب المغاربه انجام شد و البته با مقابله مردم فلسطین این طرح شکست خورد و درگیریهایی شدید رخ داد.
اواخر ماه ژوئیه نیز مقامات اسرائیلی از وجود دو تونل حفاری شده در زیر مسجد زیر مصلای مروانی پرده برداشتند.
9 نوامبر: عوزی لانداو از «ایلی یشای» وزیر داخله رژیم صهیونیستی خواست تا تابعیت خطبای مسجدالاقصی و شهروندانی را که تشکیلات خودگران به آنها حقوق میدهد سلب شود.
2001
10 دسامبر: باز هم گروه موسوم به «امنای کوه معبد» از باب الخلیل وارد مسجدالاقصی شدند و شعار دادند
2002
اکتبر : شماری از نیروهای نظامی اسرائیلی به زور وارد مسجد شدند و به ضرب و شتم نمازگزاران اقدام کردند.
2003
31 ژانویه: شرکت «بالرکن حرکوش» پوستری دیواری چاپ کرد که روی آن تصویر مسجدالاقصی با شیشههای مشروبهای الکلی (وودکا) ساخت شرکتی در اوکراین بود.
3 مارس: سه هزار شهرک نشین صهیونیست در راهپیماییای که جنبشهای دینی و شهرکی صهیونیست از باب الاسباط و باب الغوانمه تلاش کردند وارد مسجد شوند. به دستور پلیس اسرائیل، دفاتر کمیته میراث اسلامی در باب الرحمه را تعطیل کرد. بیم آن میرفت که اندک اندک مسجد به کنیسه یهودی تبدیل شود.
آگوست: خاخام افرایم شاخف پسر خاخام الیعازر شاخ (خاخام اسرائیل) خواستار حرکت یهودیان به سوی مسجد برای پاک کردن آن از چیزی شد که آن را «پلیدی اعراب و مسلمانان» خواند.
به همین دلیل در 24 آگوست 150 یهودی افراطی صهیونیست تلاش کردند که وارد مسجد شوند. در همین روز پلیس به تعدادی از مسئولان اوقاف اسلامی فلسطین و نمازگزاران حملهور شدند و شیخ محمد حسین مدیر و خطیب مسجد زخمی شد.
1 سپتامبر: پلیس اسرائیل شماری از زنان توریست را وارد مسجد کرد حال آنکه پوشش این زنان زننده و برای مسجد ناشایست بود.
2004
اول ژانویه: پلیس اسرائیل مانع ورود خودروهای حامل غذا و افطاری برای روزهداران حاضر در مسجد شد.
3 فوریه: حزب تکوماه (راستگرا) راهپیمایی تحریکآمیزی پیرامون دیوارهای مسجدالاقصی برگزار کرد. شعار این راهپیمایی ساخت معبد به جای مسجد بود.
27 فوریه: در حمله نیروهای پلیس به نماز جمعه، 24 نفر مجروح شدند که تعدادیشان نیز زن بودند.
اکتبر: ایلان فرانکو فرمانده پلیس قدس، و تعدادی از نیروهای اطلاعات اسرائیل وارد مصلای مروانی شدند. روز بعد صدها گروه تندرو در راهپیمایی تحریککنندهای، تصاویری از مسجد را برافراشتند که روی آن علامت «ضربدر» خورده بود و به ساخت معبد به جای آن اشاره میکرد.
28 دسامبر: یک شهرک نشین صهیونیست مستلایعقل وارد مسجد شد و شیشههای برخی صحنهای مسجد را شکست.
2005 تا 2013
از 2005 تا 2013 دهها بار مسجد مورد هتک حرمت قرار گرفت که مهمترین آن افتتاح مصلای یهودی جدید در جنوب دیوار براق بود.
14 آگوست 2005: اشغالگران راههای منتهی به قدس قدیم را بستند بخصوص خیابان سلیمان قانونی. تکتیراندازهای اسرائیلی روی پشتبامها مستقر شدند و بالگردها در آسمان به پرواز در آمدند.
2012: گروهی پنج نفره از سربازان اسرائیلی با لباس نظامی وارد مسجد شدند. همراه این افراد عناصر نگهبان و محافظ نیز حضور داشتند.
2014
30 اکتبر: بستن کامل مسجدالاقصی به مدت 24 ساعت.
5252
نظر شما