*آقای روحانی زمانی دولت را تحویل گرفت که با مشکلات فراونی برجای مانده از دولت گذشته روبهرو بود و درنتیجه کار آقای روحانی از همان ابتدا سخت و مشکل بود. با این وجود آقای روحانی به خوبی از عهده امور برآمده و کشور را به آرامش و ثبات نسبی رسانده است. تدبیر ایشان در مدیریت کشورباعث دلگرمی و قوت قلب زیادی در بین تمامی کسانی که به این کشور علاقهمندند شده است
* صحبتهای ایشان را که وی به مقابله به مثل با مخالفان دولت و تندروها پرداخته رابنده با عرض معذرت از ایشان نمیپسندم. بههرحال درمیان منتقدین وکسانی که رویکرد این دولت را نمیپسندند، افرادی هستند که به دنبال تسویهحساب سیاسی با دولت روحانی هستند؛ امادرعین حال در این بین کسانی هم هستند که به دلیل برداشت و سلیقه متفاوتی که نسبت به مسائل کشور دارند دست به انتقاد میزنند که شاید با دلسوزی و نگاه کارشناسی هم صورت بگیرد. جایگاه و مشی فکری منتقدین ممکن است با دولت یکسان نباشد، اما این عده که دلسوزانه انتقاد میکنند حق انتقاد و اظهارنظر دارند. ما نمیتوانیم همه منتقدین را به یک چوب برانیم. ادبیات آقای روحانی در جمع روسای نمایندگی ایران در خارج از کشوراین تلقی را درذهن خیلیها به وجود آورد که ایشان همه منتقدین راموردهجمه قراردادند.
*من چیزی پشتپرده استیضاح نمیبینم و همه چیز روی پرده است. طبیعی است نمایندگانی که میخواهند فضای سابق بر دانشگاهها حاکم باشد و فقط دانشجویان خودی ارتقا یابند و راه بر بقیه مخصوصا آنانکه شجاعت بیان نظرات مخالف آنها را دارند بسته شود و به دنبال سیستمهای انتصابی از بالا برای مراکز علمی هستند طبیعی است که فردی مانند دکتر فرجیدانا را برنمیتابند. قضیه دانشجویان ستارهدار و حرفهایی که نمایندگان تندرو در این زمینه زدند بیانگر این است که آقایان برای دانشجویان منتقد و معترض حقی برای تحصیل معتقد نیستند.
*اگر آقای روحانی در مجلس حاضر میشد قطعا استیضاح رای نمیآورد. آقای فرجیدانا با ده رای افتاد درحالی که حضور روحانی در مجلس حداقل 30الی 40 رای را جابهجا میکرد. آقای روحانی با عدم حضور خود یک بازی برد را به باخت مبدل کرد. من بر این باورم که حتی اگر با وجود روحانی در مجلس یقین میداشتیم که فرجیدانا میافتد باز روحانی باید برای دفاع از مدیرش تمامقد حاضر میشد. بهرغم انتقادهای فراوانی که به احمدینژاد دارم باید از این صفت او یاد کنم که تا آخر از مدیرش حمایت میکرد. حال من نمیفهمم که سفر به اردبیل چه اولویتی بر دفاع از یک مدیر توانمند و صادق دارد. من این اتفاق را بزرگترین اشتباه روحانی در این یکساله ریاستجمهوریاش میدانم.
*اگر استیضاح فرجیدانا شکست میخورد احتمال استیضاح دیگر در باقیمانده عمر مجلس ضعیف مینمود اما با آنچه اتفاق افتاد این احتمال بالاست.
*صرفنظر از تعدادی نماینده شجاع، دلسوز وظیفهشناس، تردیدی نیست که ترکیب مجلس فعلی با مشی و روش دولت هماهنگی ندارد. علتش هم واضح است.درانتخابات مجلس نهم بسیاری ازافراد توانمند و خوشفکر بهدلیل نگرانیهایی که داشتند انصراف دادند، عدهای ردصلاحیت شدند و عدهای نیز انتخابات را جدی نگرفتند. پیامدهای آن تصمیم اشتباه، امروز گریبان دولت را گرفته و برخی جریانهای تندرو در مجلس رسالتشان را کارشکنی در کار دولت قرار دادهاند. مجلس به هر حال به عنوان یکی از قوای سهگانه مندرج در قانون اساسی باید استقلال رأی خود را حفظ کند و بیشتر وقت و انرژی خود را به بحث قانونگذاری که وظیفه اصلی قوه مقننه است معطوف کند.من حتی احساس میکنم که دولت آقای روحانی برخلاف دولت آقای احمدینژاد بسیار علاقهمند است که رابطه مثبت و سازندهای با مجلس داشته باشد. امیدواریم در انتخابات مجلس وباتوجه به درسهایی که ازانتخابات ریاستجمهوری گرفته شد ترکیب و مشی مجلس تغییرکند.
* معتقدم بسیاری ازشاخصهای اصلاحطلبی درآقای روحانی دیده میشود و همپوشانی فراوانی بین جریان اعتدال واصلاحات وجود دارد. همچنین این نکته را نیز میتوان عنوان کرد که بهغیر ازجریانهای تندرو بقیه جریانهای موجود آمال خود را میتوانند دربرنامههای آقای روحانی ببیند. نسبتی که اعتدال با اصلاحطلبی و اصولگرایی میتواند داشته باشد این است که جریان اعتدالگرایی میتواند جریانهای میانه در درون اصلاحطلبان و اصولگراها رابه خود جذب کند.
* آقای روحانی باید مراقب باشد که بانادیده گرفتن مطالبات سیاسی اجتماعی عقبه خود را از دست ندهد. درعین حال ما باید شرایط روحانی راهم درک کنیم. روحانی دریک جاده سنگلاخی و پردستانداز و دشواری درحال حرکت است. به اعتقاد من دراین شرایط اصلاحطلبان باید آقای روحانی رابرای گذرازاین مرحله کمک کنند.
17302
نظر شما