خبرهای مهم ظریف در جمع خبرنگاران ایرانی/ امیدوارم سال آینده پر از خبرهای خوب برای سربلندی ایران باشد

وزیر امورخارجه کشورمان در جمع خبرنگاران به تشریح مراحل بعدی مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 پرداخت و گفت: در زمینه همکاری هسته ای بیشتری توافق در مذاکرات وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری خبرآنلاین به وین، محمد جواد ظریف در جمع خبرنگاران ایرانی درباره وضعیت فعلی مذاکرات ایران و 5+1 گفت: پیش از این فاصله عمیق ادارکی داشتیم که فکر می کردند برنامه های ایران معنی ندارد ولی الان فهمیده اند برنامه های ایرانی علمی است و مبنا داشته و هدفمند است.
وی درباره چهرا موضوعی که در وین دو مطرح شد گفت: در چهار زمینه دیدگاهها مشخص شد و خیلی هم موضوعاتی که طرف مقابل مطرح می کرد موضوعات خاصی نیست.

ظریف تصریح کرد: بحث برچیده شدن هیچ کدام از برنامه های ایران در میان نیست ولی بحث برچیدن همه تحریم ها در میان است.
وی تاکید کرد: در مرحله گفت و گو و روشن کردن وضعیت هستیم.

وی با بیان اینکه تقریبا سه روز پرکاری را پشت سر گذاشتید و برای پوشش مذاکرات کوشش زیادی تقبل کردید افزود: برای زحمات زیادی که در این مدت برای انتقال تصویر مذاکرات برای مردم خوبمان کشیدید سپاسگذاری می کنم.

وی ضمن تبریک سال نو به مردم گفت: امیدوارم سال آینده سال پربرکت و پر از خبر های خوب برای سربلندی ایران و ایرانی و بهروزی و موفقیت همه مردم ما باشد.

 وزیر امور خارجه کشورمان افزود: بحث هایی که در دور روز گذشته همکاران بنده و بنده با گروه 5+1 داشتیم همانطور که پیش بینی شده بود تبادل نظر و ارائه دیدگاهها و گرایش عملی از طرف ایران و5+1 پیرامون چهار موضوع تحریم ها، نحوه لغو تحریم ها،موضوع همکاری های صلح آمیز هسته ای غمی سازی و رآکتو رآب سنگین اراک بود که بحث های مفصل به نظر ما و طرف مقابل مفیدی را داشتند.

راه دشواری در پیش است

ظریف با اشاره به موضوعات مطرح شده در مذاکرات افزود: همان طور که قبل از اجلاس عرض کردم هدفمان از این اجلاس و اجلاس آینده این نیست که وارد مذاکره شویم بلکه صورت مساله برای دو طرف مشخص شود و چه موضوعاتی باید حل و فصل شود و چگونه وقتی خواستیم به توافق برسیم این توافق را صورت بندی و تدوین کنیم. بحث هایی که تا به حال مطرح شده زمینه هایی را ایجاد کرده که چگونه می توانیم توافق کنیم. برداشت ما از طرف 5+1 این است که آنها هم با خوش بینی نسبت به این بحث ها نگاه می کنند و همین مباحث می تواند زمینه ساز توتفق نهایی باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه راه دشواری در پیش است گفت: امیدواریم در جلسه آینده یک بار همه موضوعات را پوشش داده باشیم در بحث هایمان. درباره موضوعاتی که بحث نشده در جلسه آینده گفت و گو خواهد شد.

تشریح موضوعات باقی مانده میان ایران و 5+1
ظریف با اشاره به اینکه در جلسه ای بلافاصله یک روز بعد از تعطیلات 13 نوروز این موضوعات توسط تیم کارشناسی بررسی می شود گفت: یکی دو نفر از اعضای تیم برای تعطیلات نوروز قصد داشتند عازم مشهد مقدس شوند ولی الان برای دنبال کردن این موضوع که مربوط به منافع ملی است سفرشان را به هم زدند. امیدوارم ثواب زیارت ثامن الحجج را با این اقدام کسب کنند.

وی افزود: بعد با فاصله ای به وین خواهیم آمد و قرارمان بر این است که در جلسه بعد از آن که در اردیبهشت ماه برگزار می شود کار مذاکره را شروع کنیم و تدوین سند نهایی را که سه ماه اول مذاکرات جامع را به بحث و سه ماه دوم تدوین و در صورت حسن نیت این موضوع حل و فصل و به نتیجه برسد.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: موضوعات باقی مانده یک اش بحث دسترسی ایران به فن آوری بازار، تجارت و متبع بانکی است که اگر سند برنامه مشترک را ملاحضه کرده باشید که بحثی فراتر ار تحریم است. بحث نظارت و بازرسی هنوز وارد جزئیات نشدیم. موضوع زمان دوره نهایی دیدگاههای متفاوتی وجود دارد و ممکن است موضوعات دیگری هم وجود داشته باشد و نحوه پایان دادن به موضوع. هدف این است که موضوع هسته ای ایران تبدیل به موضوعی عادی شود، مثل هر کشوری که دارای سلاح هسته ای نیست.

راکتور اراک فعال خواهد ماند
وزیر خارجه در پاسخ به سئوالی درباره تحقیق و توسعه و ارتباط آن با راکتور تحقیقاتی اراک گفت: این دو بحث از هم جدا هستند. راکتور تحقیقاتی به معنای تحقیق و توسعه نیست. در عین حال راکتور اراک بخشی از برنامه هسته‌ای ماست و ادامه خواهد یافت. اگر نگرانی درباره اشاعه آن باشد باید آنها رفع شود.
رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران در پاسخ به این سوال که در کدام موارد دیدگاه‌ها به هم نزدیک است و در کدام یک دورتر؟ گفت: درباره تبیین عملی و علمی نیازهای عملی ایران در حوزه هسته‌ای از حضور کارشناسان سازمان انرژی اتمی بهره بردیم. تبین این مساله به این دلیل مهم است که نشان داد برنامه غنی‌سازی ایران برای کشور حساب شده و معقول است و این مساله در این جلسه و نشست کارشناسی قبلی نیز صورت گرفت که بسیار کمک کرد. در هر چهار موضوع نشانه‌های رسیدن به تفاهمی که حقوق مردم ایران را حفظ کند و به سمت رفع مشکل رود، وجود دارد.

گفت و گو فقط درباره مساله هسته‌ای
ظریف در پاسخ به این پرسش که درباره مسایل موشکی هم صحبت شد؟ اظهار کرد: در این اجلاس درباره موضوع دیگری به جز چهار موضوعی که گفته شد صحبت نکردیم. شاید برخی بخواهند درباره مسایل دیگر صحبت کنیم اما ما فقط درباره مساله هسته‌ای صحبت می ‌کنیم و موضع ما دراین باره روشن است.
ظریف تاکید کرد: هدف ما از این مذاکرات در این مرحله بحث و تبادل نظر و روشن شدن صورت مساله است. باید تلاش کنیم با یک فهم مشترک ولو این که به نتیجه نرسیم به جلو پیش رویم.
هیچ چیز که متضمن برچیده شدن برنامه هسته‌ای ما شود را نمی پذیریم
وی درباره راکتور اراک و درخواست غرب برای تعطیل شدن آن و توقف غنی سازی گفت: برخی خیلی سخت با واقعیت روبه رو می شوند اما من به آنها نصیحت می کنم سریع تر با واقعیت کنار بیایند. ما هیچ چیز که متضمن برچیده شدن برنامه هسته‌ای ما شود را نمی پذیریم و فکر می کنم طرف مقابل این را فهمیده و درک کرده است.

هنوز به یک پیشنهاد مشترک درباره اراک نرسیده‌ایم


وی گفت: هنوز به یک پیشنهاد مشترک درباره اراک نرسیده‌ایم.
وزیر خارجه گفت : در زمینه همکاری های هسته ای بیشترین اتفاق نظر را داریم اما هنوز اولویت‌ها متفاوت است در عین حال صرف طرح این دیدگاه‌ها بسیار خوب است.

باید قطعنامه های شورای امنیت بسته شوند

محمد جواد ظریف درباره پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت با اشاره به توافق ژنو گفت: باید قطعنامه های شورای امنیت "بسته "شوند. معنا نمی دهد که توافق کنیم و هنوز قطعنامه شورای امنیت علیه ایران وجود داشته باشد . به نحوه مختومه شدن قطعنامه شورای امنیت درباره ایران در این مذاکرات پرداخته می‌شود.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به خبرآنلاین درباره دیدارهای دو جانبه ای که با نمایندگان روسیه و آمریکا برگزار شد اینکه آیا این دیدارها به این معناست که اعضای دیگر عضو 5+1 در حاشیه قرار گرفته اند گفت: این که مذاکرات دوجانبه متمرکز با روسیه و آمریکا بود به این دلیل بود که موضوعات این مذاکرات بر این دو کشور متمرکز بود در عین حال که به موازات با کشورهای دیگر هم مذاکره می شود که در همین چارچوب امروز آقای روانچی با سایمون گس، نماینده انگلستان دیدار کردند.
ظریف تاکید کرد: البته آمریکایی‌ها بیشترین تحریم را علیه ایران دارند و نهایتا باید بیشترین اقدام را برای رفع تحریم داشته باشند طبیعی است در حاشیه مذاکرات باید با آمریکایی ها برای اجرای تعهداتشان از جمله تعهداتی که در مرحله اول دارند گفت‌وگوی مفصل انجام دهیم.
وی تصریح کرد: همه حقوق مردم ایران غیرقابل مذاکره است و برنامه‌های هسته ‌ای ایران ادامه خواهد داشت و ما صرفا ایجاد اعتماد برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای مان را انجام می‌دهیم.

پاسخ 10 سال فشار 18 هزار سانتریفیوژ است
ظریف درباره اقدامات برخی سناتورهای امریکایی برای تحریم بیشتر ایران تصریح کرد : برای برهم زدن برنامه غنی سازی ایران ده سال است که به مردم ایران فشار آوردند اما در پاسخ بیش از 18 هزار سانتریفیوژ به دست آمد.
دیدگاه‌هایمان درباره نحوه لغو تحریم‌ها را بیان کردیم
وی در پاسخ به اینکه آیا ایده‌ها و خواسته‌های ایران برای رفع تحریم‌ها مورد پذیرش طرف مقابل بوده است و واکنش‌ها چگونه بود؟ با یادآوری این که این مذاکرات برای رسیدن به توافق درباره موضوعات نبوده است، گفت: ما دیدگاه هایمان را درباره نحوه لغو تحریم‌ها بیان کردیم که آیا در یک مرحله یا مراحل مختلف یا به طور دسته‌بندی شده لغو شوند صحبت می کنیم وگر نه در این که اصل تحریم‌ها طبق توافق ژنو باید لغو شوند شکی نیست.

در حال نزدیک شدن به پیشنهاد مشترک درباره لغو تحریم‌ها هستیم
وی ادامه داد: روی تحریم‌ها به نظر می رسد در حال نزدیک شدن به یک پیشنهاد مشترک هستیم اما الان برداشت من از مذاکرات این است که زمانی می توانیم با قاطعیت صحبت کنیم که بر روی یک متن به توافق برسیم و الان نمی‌شود با قطعیت درباره پذیرش ایده‌ها و دیدگاه‌ها صحبت کرد.

به مذاکرات امیدواریم، اما به نیات طرف مقابل خوش‌بین نیستیم
ظریف تصریح کرد: من و همکارانم به مذاکرات امیدواریم، اما به نیات طرف مقابل خوش بین نیستیم و درعمل اقداماتی می کنند که با حسن نیت منافات دارد. ما تمام تلاش مان برای رسیدن به نتیجه است و تمام حسن نیت و اراده سیاسی مجموعه حاکمیت جمهوری اسلامی هم برای رسیدن به این تفاهم بیسج شده اما با چشمان باز و بدون خوش باوری.
وی افزود: با این حال ما با انرژی مثبت تلاش می کنیم تا مردم ایران به حقوق شان برسند درعین حال که تمام گره‌هایی که برای مردم در عرصه بین الملل ایجاد شده باز شود.

پاسخ صریح به منتقدان داخلی
وزیر خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران ایرانی در وین بار دیگر به منتقدان داخلی پاسخی صریح داد و نشان داد که قائل به توجه به توانایی و استعدادهای ملی است و تصریح کرد: حل مشکلات ما در نهایت با نگاه به داخل امکان پذیر است و همین مساله کمک می کند تا با توان بیشتری مذاکره کنیم.
رییس هیات مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: من از بحث هایی که در هر چهار موضوع مطرح در این مذاکرات مطرح شد خوشحالم. در همه این حوزه ها چه آنها که به نظر می رسد توافق نزدیک است و یا آنها که به کار بیشتر نیاز دارند اقدامات خوبی صورت گرفته است.

به نحوه مختومه شدن قطعنامه‌ها در این مذاکرات پرداخته می شود
ظریف تاکید کرد: ما باید قطعنامه‌های شورای امنیت را به پایان برسانیم و موضوع در شورای امنیت بسته شود و این خواست ماست. حتما باید قطعنامه‌ها مختومه شود. به نحوه مختومه شدن قطعنامه‌ها در این مذاکرات پرداخته می شود.
موضوع اوکراین در مذاکرات مطرح نشد
وی درباره مساله اوکراین و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌ای گفت: این موضوع طرح نشد. ظاهرا خواسته بودند به آن مساله نپردازند.

 

/2727

کد خبر 345365

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ض IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    0 0
    چرا عاقل کند کاری که بار ارد پشیمانی ، ایا این انرژی هسته ای اینقدر ارزش داشت که بابت ان اینقدر هزینه بکنیم ، ایا اگر این هزینه ها را صرف صنعت و یا کشاورزی میکردید و یا مثلا صرف شیرین کردن اب دریا و انتقال ان به مناطق خشک و ایجاد کشاورزی و اشتغال و....
  • بی نام EU ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    0 0
    زنده باد وزير مديرو مدبر امور خارجه خودمان جناب آقاي دكتر ظريف !!!
  • بی نام A1 ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    18 0
    درود بر وزير امور خارجه جناب دكتر ظريف برو جلو قبولت داريم دمت گرم
  • عبدی A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۹
    0 0
    اقا متشکریم به احترام خون شهدا موفق باشی.
  • محمد A1 ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۹
    0 0
    خسته نباشید جوادجان وقتی باتسلط برموضوع زبانهای دنیا بااصحاب رسانه خارجی گفتگومیکنید واقعا باعث شعف وغرورملی است