آزاده سهرابی: یکی از هنرمندان پیشتاز در چهارمین نمایشگاه تابلوهای کوچک معتقد است : چهارمین نمایشگاه تابلوهای کوچک نسبت به دوره های گذشته از کیفیت بالاتری برخوردار است و همین نشان می دهد که این نمایشگاه توانسته در روند کاری هنرمندان تاثیر بگذارد.
کامبیز درمبخش که برای چهارمین نمایشگاه تابلوهای کوچک 20 اثر ارائه داده و تا کنون 15 اثر او به فروش رسیده در نمایشگاه دوره گذشته تابلوهای کوچک که به نقاشی اختصاص داشت با فروش 35 اثر رکوردی را به نام خود ثبت کرد. این هنرمند کاریکاتوریست که آثارش در گالری آریا این روزها در ورودی نمایشگاه خودنمایی می کند مهمترین دستاورد این نمایشگاه را در این ذکر می کند که کسانیکه به خرید آثار هنری علاقمند هستند اما نمی توانند از گالری های دیگر اثری بخرند با توجه به قیمت آثار این نمایشگاه می توانند خریدار آثار هنری شوند.
درمبخش گفت: کوچک بودن کارها در این نمایشگاه یک مزیت است . این روزها در گالری ها نمایش آثار بزرگ مد شده است که بیشتر خریدارانش کلکسیونردارها هستند در حالیکه خیلی از مردم عادی در خانه هایشان جای نصب آثار بزرگ را ندارند برای همین کوچک بودن این کارها مزیت است.
او که خود همین آثار را چندی پیش در نمایشگاه دیگری با قیمت بالاتر عرضه کرده بود در این باره گفت: در این نمایشگاه سقف قیمت 350 هزار تومان است و چون من هم دوست داشتم سهمی در این نمایشگاه داشته باشم کارهایم را با قیمت پایین تر عرضه کردم.
درمبخش یکی دیگر از ویژگی های این نمایشگاه را در راهیابی هنرمندان ناشناخته به فضای هنری و گالری ها عنوان کرد و گفت: من خودم از این نمایشگاه دو اثر خریدم و توصیه ام به همه این است که حتما به این نمایشگاه سر بزنند.
او درباره معیارهایی که یک کار کوچک باید داشته باشد نیز گفت: به تظرم ابعاد چندان مهم نیست بلکه مهم اثری است که خلق شده. شما اگر به تاریخ هنرهای ما نگاه کنید اکثر آثار قدیمی در ابعاد آ 4 است. مثل مینیاتورهای ما که بسیار هم ارزشمند هستند. پس کار کوچک می تواند ارزشمند باشد . البته وقتی قیمت اثری 200 یا 300 هزارتومان است نباید کسی انتظار داشته باشد به او جواهر عرضه کرده باشند.
نمایشگاه تابلوهای کوچک که از دوم اسفندماه در گالری آریا کلید خورد با اقبال بسیار خوبی روبرو شده و در این نمایشگاه تاکنون 152 اثر به فروش رسیده است. تاکنون کامبیز درمبخش با فروش 10 اثر پیشتاز این حراج بوده است و علیرضا سعادتمند با 8 اثر، سمانه مطیبی و بهزاد شیشهگران با 7 اثر و سوسن ادیبی با 6 اثر و فتانه فروغی با 5 اثر بالاترین فروش را در این حراج داشته اند.
به گفته آریا اقبال،مدیر گالری شیوه برگزاری این نمایشگاه به این شکل است که با فروش هر اثر، اثر فروخته شده به خریدار تحویل داده میشود و اثر جدیدی جایگزین آن خواهد شد. براساس آماری توسط گالری تهیه شده است بیشتر خریدران این آثار را مردم عادی تشکیل می دهند وآریا اقبال معتقد است: این اتفاق بسیار خوبی است چون مردم دارند یاد میگیرند که اثر هنری بخرند.
اقبال درباره علت استقبال از نماشگاه "تابلوهای کوچک" با اشاره به استمرار این نمایشگاه گفت: به گمانم حتما استمرار داشتن این نمایشگاهها در پذیرفته شدنش از جانب هنرمندان و مخاطبین تاثیر داشته است و خود موضوع هم برای عدهای جالب بوده است. امسال نسبت به دو سال گذشته ما متقاضیان بیشتری داشتیم. کسانی که دیگر میدانند چرا در ابعاد کوچک کار ارائه میدهند و چه موضوعاتی در ابعاد کوچک جواب مناسبی میگیرد و عدهای حتی فقط برای این موضوع کار میکنند.
او با تاکید بر این نکته که در این دوره بیشترین تمرکز گالری آریا روی این بود که کارهای با کیفیت روی دیوار برود درباره حضور آثار جوانها در کنار پیشکسوتها نیز گفت: ما یک فراخوان عمومی منتشر کردیم و از هنرمندان پیشکسوت هم جداگانه دعوت کردیم که اثر ارائه بدهند و در واقع هر کس به این موضوع علاقه داشت اثرش را ارائه داد و موضوع ما اصلا نام هنرمند نبود.
گفتنی است امسال بر خلاف سه دوره گذشته که نمایشگاه تابلوهای کوچک در کنار حراج برگزار میشد ،بخش حراج به شکلی مستقل در سال ۹۳ برپا خواهد شد.
گالری آریا در خیابان ولیعصر، بالاتر از سهراه شهید بهشتی، کوی زرین، پلاک ۱۰ واقع است و این نمایشگاه تا ۲۳ اسفندماه ادامه دارد.
5757
نظر شما