مصطفی امیدی، دبیر جشنواره شعر فجر معتقد است استفاده از امکانات دولتی در کنار فعالیت‌های بخش خصوصی به نفع جشنواره بوده ‌است.

آذر مهاجر: ستاد اجرایی چهارمین جشنواره شعر فجر اعلام کرده، جوایز جشنواره در این دوره افزایش یافته است. امسال علاوه بر اهدای سرو بلورین به‌عنوان نماد جشنواره و همچنین لوح تقدیر به‌منظور پاسداشت و تقدیر از برگزیدگان به نفرات اول هر بخش 14 سکه تمام بهار آزادی،  نفرات دوم 10 سکه تمام بهار آزادی و نفرات سوم 7 سکه تمام بهار آزادی اهدا خواهد شد.

همچنین مهلت ارسال اشعار به جشنواره تا 15 دی ماه تمدید شده و نیز قرار است امسال این جشنواره در استان بوشهر افتتاح شود. همه اینها بهانه‌ای شد برای گفت و گو با مصطفی امیدی دبیر اجرایی چهارمین جشنواره شعر فجر.

آقای امیدی با توجه به افزایش جایزه‌ها و نیز تمدید مهلت جشنواره این طور به نظر می‌رسد استقبال از جشنواره چندان خوب نبوده و ناچار به ترغیب شاعران شده‌اید!
دقیقا برعکس. همه این اقدام‌ها به دلیل استقبال از جشنواره انجام گرفته ‌است. تمدید زمان ارسال آثار به این دلیل انجام شد که بسیاری از شعرا بخصوص شاعران شهرستانی درخواست کرده‌ بودند فرصت بیشتری برای ارسال آثار در اختیارشان بگذاریم.

افزایش جایزه‌ها هم به این ترتیب رخ داد که با توجه به رقابتی شدن جشنواره در تمام سطوح، دکتر گرمارودی پیشنهاد کرد جایزه‌ها افزایش پیدا کند. این پیشنهاد در شورای سیاست‌گذاری جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد. پیش از این قرار بود به نفر اول هر بخش تعداد 8 سکه تمام بهار آزادی، نفر دوم 6 سکه تمام بهار آزادی و نفر سوم 4 سکه تمام بهار آزادی اهدا شود.

این جشنواره چند بخش رقابتی دارد؟
سه بخش: شعر سنتی، شعر نو شامل شعر نیمایی و سپید و شعر کودک و نوجوان که در تمامی این بخش‌ها آثار زیادی تا کنون به دستمان رسیده‌است.

می‌توانید بگویید در مقایسه با سال گذشته، آثار رسیده چند درصد  بیشتر بوده ‌است؟
هنوز در حال دریافت ارسال آثار هستیم. فقط می‌توانم بگویم استقبال خوبی از جشنواره شده‌است. شاعران هم به صورت مستقیم و هم از طریق ادارات کل ارشاد در استانها، آثارشان را برای ما می‌فرستند. فعلا هیات انتخاب زیر نظر دبیر علمی جشنواره در حال بررسی مقدمانی آثار رسیده هستند تا آثاری به رقابت نهایی راه پیدا کنند که ارزش رقابت داشته باشند.

این جشنواره به صورت سراسری برگزار می‌شود و شاعران بسیاری در آن حضور دارند بنابراین لازم است که آثار رسیده به لحاظ قوت شعری، شرایط لازم را برای شرکت در جشنواره داشته‌باشند. طبق اظهارات آقای امیری اسفندقه دبیر علمی این جشنواره، آثار رسیده هم به لحاظ کمی قابل توجه هستند و هم به لحاظ کمی.

امسال افتتاحیه جشنواره برخلاف دوره‌های قبل که در مشهد برگزار می‌شد، در بوشهر برگزار می‌شود. دلیل خاصی برای این انتخاب وجود داشت؟
درخواست‌های زیادی برای میزبانی این جشنواره از استانهای مختلف داشتیم. در نهایت با توجه به ظرفیت شعری، امکانات و استعدادهای بوشهر و با تاکید بر نگرش شورا به توجه به همه استانهای کشور قرار بر این شد که افتتاحیه چهارمین جشنواره شعر فجر روز سوم بهمن مصادف با ولادت امام موسی کاظم (ع) در مجتمع فرهنگی و هنری بوشهر و نزدیک به سواحل خلیج فارس برگزار شود.

اختتامیه هم روز اول اسفند، مانند همیشه در تالار وحدت تهران برگزار شود. در طول برگزاری جشنواره، جلسات نقد و بررسی و شعر خوانی در تمام استانهای کشور برپا خواهد بود.

فکر نمی کنید زمان آن رسیده باشد که جشنواره به صورت خصوصی و با همکاری نهادهای غیر دولتی برگزار شود؟
همین حالا هم دولت به عنوان حامی در کنار جشنواره حضور دارد. جشنواره شعر فجر با همکاری نهادهای مختلف خصوصی سراسر کشور برگزار می‌شود و دولت هم از آن پشتیبانی می‌کند.

در میان برگزار کنندگان جشنواره و اعضای دبیرخانه علمی 12 نفر از شاعران برجسته کشور حضور دارند که همه آنها دولتی نیستند و برای دولت کار نمی‌کنند. برخی از این شعرا حتی مسئول برخی نهادها و موسسات غیر دولتی هستند. در تمام این جهار دوره دبیر علمی یکی از شعرای برجسته کشور بوده‌اند.

دوره اول آقای علیرضا قزوه دبیر جشنواره بود، دوره دوم آقای اکرامی‌فر و دوره سوم استاد علی معلم دامغانی و در این دوره هم که می‌دانید دکتر گرمارودی دبیر جشنواره هستنند. در تمام این چهار دوره دبیر علمی جشنواره هم یکی از شاعران کشورمان بوده ‌است.

بنابراین برگزاری جشنواره به صورت دولتی به معنی دسترسی به امکانات دولتی برای این جشنواره است. اتفاقی که در جشنواره شعر فجر رخ داده این است که توان و امکانات دولتی در کنار فعالیت بخش خصوصی قرار گرفته و برآیند آن به نفع جشنواره بوده ‌است.  

کد خبر 33861

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =