در روزهایی که ساختمان هرمی شکل بهارستان با وکلای ملت خود تصمیم گیری درخصوص هزینه درآمدهای مالی یک سال آینده کشور را در دستور کار خود دارد، حواشی از نوع اعتراض به تغییرات صورت گرفته در صحن علنی مجلس، استعفا، «دودو کردم» و و از کار افتادن سیستم رای گیری،را به خود می‌بیند تا گاها حواشی پررنگ تر از متن مذاکرات شود.

فاطمه استیری:لایحه بودجه سال 93 یا همان اولین لایحه بودجه دولت روحانی که بعد سال‌ها تاخیر در دولت سابق، به موقع به مجلس ارائه شده بود، به موقع نیز از کمیسیون تلفیق به صحن پارلمان رسید تا مجلس نیز در راستای خوش قولی دولت، بررسی لایحه بودجه را به موقع آغاز و تصویب کنند. این خوش قولی مجلسی‌ها در آغاز به کار بررسی لایحه بودجه اما خوشایند برخی بهارستان نشینان نبود، آنگونه که نخستین دقایق جلسه علنی مجلس در روز چهارشنبه 9 بهمن ماه با اعتراضاتی از سوی برخی چهره های اقتصادی شاخص مجلس روبرو شد.

اعتراضاتی که این نمایندگان در ضمن آن معتقد بودند لایحه تقدیم کمیسیون تلفیق به صحن مجلس ناقص بوده و مجلس نباید سرعت را فدای دقت کند. احمد توکلی عضو کمیسیون تلفیق مجلس که معتقد بود زمان کافی برای بررسی لایحه بودجه وجود دارد و نباید هیات رییسه لایحه ناقص را در دستور کار خود قرار دهد، معتقد بود« گزارش ناقصی که بر خلاف قانون تهیه شده است و بی موقع آمده و قابل بررسی نیست ضمن این که بر خلاف روال متعارف کسی از دولت به مجلس نیامده که از لایحه دفاع کند».

رضا عبداللهی، دیگر چهره اقتصادی و عضو کمیسیون تلفیق مجلس نیز که خود سالها ریاست کمیسیون تلفیق را برعهده داشت نیز عنوان کرد که بررسی لابحه بودجه در کمسیون تلفیق به پایان نرسیده و نباید در دستور کار صحن قرار گیرد. این تذکرات اما از سوی علی لاریجانی رییس مجلس وارد دانسته نشد تا در نهایت مجلس وارد بررسی کلیات لایحه بودجه شود. کلیاتی که در نهایت به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسید.

استعفا؛ حربه جدید نمایندگان برای به کرسی نشاندن خواسته‌هایشان

استعفا؛ که گویی این روزها به یه سریال دنباله دار در مجلس نهم تبدیل شده است چاشنی اظهارنظرهای بودجه ای گاه و بیگاه نمایندگان شده است تا شاید با بکارگیری این ابزار دولت و همکارانشان در مجلس را در مسیر خواست های خود قرار دهند. آنگونه که دومین روز از بررسی بودجه در 5 شنبه‌ای که بهارستان پذیرای نمایندگان بود با تهدیداتی از نوع استعفا همراه شد.

رضا عبداللهی که برخلاف مشی همیشگی‌اش در مجلس که مدار سکوت حرکت می‌کنند این روزها به شدت فعال شده و انتقاد از مصباحی مقدم رییس کمیسیون تلفیق چاشنی اظهارنظرهای اوست. او حتی پا را فراتر نیز گذاشت و تهدید کرد اگر مجلسسلیقه ای اداره شود استعفا خواهد داد. بهروز نعمتی نماینده اسدآباد اما علاوه بر تهدید به استعفا صحن علنی مجلس را نیز ترک کرد که با پادرمیانی دهقان عضو هیات رییسه به مجلس بازگشت. کمبود اعتبارات استانی بهانه این نماینده مجلس برای انتقاد به هیات رییسه و ترک صحن علنی مجلس بود.

«دو دو» کردن‌های پرحاشیه

«دو دو» کردن نمایندگان از دیگر حاشیه‌های روزهای بودجه‌ای مجلس است. رویه‌ای که با انتقاد صریح و قاطع رییس مجلس روبرو شد و خطاب به نمایندگان «دو دو» کننده گفت« اجازه نمی‌دهم با فضاسازی کارتان را پیش ببرید».

تذکرات نماینده شیرین‌زبان مجلس

شنبه بودجه ای دولت اما با شیرین زبانی‌های نماینده فعال ارومیه حاشیه ساز بود. نادر قاضی پور که علاقمندی به رییس مجلس درون مایه اصلی تذکر و اخطارها و نطق‌های او شده است، روز شنبه در تذکری با انتقاد از تغییرات صورت گرفته در صحن علنی مجلس که در ضمن آن اتاقک‌هایی در قسمت بالای صحن تعبیه شده و گلدان‌هایی در میان راهروهای عبور و مرور نمایندگان در صحن قرار گرفته است، گفت«طراح این صحن آدم با عقلی بوده و برای حوادث پیش‌بینی کرده و قسمت‌هایی را برای آتش نشانی و اورژانس در نظر گرفته است اما اکنون با این تغییرات درب شرقی صحن را که برای اطفای حریق و محل ورود آتش نشانی بود را بسته‌اید. »

وی که می گفت جان نمایندگان با این تغییرات در خطر است، ادامه داد« با این تغییرات راه فرار بسته شده است، اگر حریق رخ دهد و اتفاقی بیافتد نمایندگان از کجا باید فرار کنند؟ 50 تا 60 نفر از نمایندگان جانباز زیر پاها له می‌شوند. طراح این تغییرات آدم بی عقلی بوده است.»

این نماینده مجلس در ادامه تذکر خود خطاب به لاریجانی این را هم گفت که«آقای رییس جان شما در خطر است»این سخن قاضی پور اما مزاح لاریجانی را نیز به دنبال داشت و گفت«آقای قاضی‌پور! شما نگران جانتان نباشید. برای شخص جنابعالی یک قسمت آتش نشانی آن انتهای صحن و نزدیک صندلی شما نصب می‌کنیم.»

قاضی‌پور هم اینگونه پاسخ رییس مجلس را داد«: ما در خدمت شما هستیم ؛ ما دوره آتش نشانی را دیده‌ایم و اگر شما آتش گرفتید حتما شما را خارج می‌کنم، من شما را دوست دارم و خیالتان راحت باشد.»

پای آبستراکسیون به صحن مجلس باز شد

جلسه امروز مجلس شورای اسلامی نیز با واژه«ابستراکیسیون» همراه بود. ابستراکسیونی اجباری که به دنبال از کار افتادن سیستم رای گیری و حضور و غیاب نمایندگان از سوی نایب رییس مجلس درخواست شد. تا طی آن نمایندگان از صحن مجلس خارج و دوباره به صحن بازگردند تا اینگونه سیتسم حضور و غیاب تعداد آنها را ثبت کند.

/27220

 

کد خبر 336241

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
    0 1
    کاش زودتر وزیر صنعت استعفا بده.
  • وحید IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
    1 1
    این دوره مجلس باید تو کتاب های گینس ثبت شود...مثلا 2 هزار سال ایینده .میگن در دوره ی مجلس نهمی چنین اتفاقاتی افتاد واقعا من .شاد شدم وروحیه ام بالا اومد با این مجلس دوست داشتنی.
  • کاوه A1 ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
    3 0
    از هرگونه استعفای نمایندگان محترم به شدت استقبال میکنیم.
  • بی نام A1 ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
    0 0
    نباید برخی ازنماینده ها کارشکنی کنندو با اظهارات بی پایه جامعه را ملتهب کنند.
  • مهربان توسی A1 ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    3 0
    انشاا... بزودی انتخابات بعدی مجلس برسه
  • بی نام IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    0 0
    پیشنهاد میکنم هر نماینده دو عدد چوب و یا شیئی مشابه داشته باشند یکی سیاه و یکی سفید و موقع رای گیری ار آنها استفاذه شود به این ترتیب که موافها چوب سفید و مختالفها چوب سیاه را به جمع کننده رای بدهند و چوبها را بشمارند اینجوری صرفه جویی هم میشود و نیازی به این قرتی بازی های سیستم هم نیست
  • بی نام A1 ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
    3 0
    ما از استعفای این به اصطلاح نمایندگان افراطی استقبال میکنیم