به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرحی را در دست اجرا دارد که بر اساس آن شهروندان میتوانند مشترک سالانه 5 عنوان نشریه اعم از روزنامه، هفته نامه، ماهنامه و فصلنامه شوند و 50 درصد مبلغ روی جلد نشریه را پرداخت کنند. 50 درصد باقی مانده را هم معاونت مطبوعاتی پرداخت میکند.(اینجا)
این روزنامهنگار و نویسنده معتقد است که مهمترین نقطه ضعف نظام مطبوعاتی، مسئله توزیع است. او میگوید: «ضمن احترامی که برای دستاندرکاران حوزه توزیع مطبوعات قائلیم ولی باید بگویم اصلاح سیستم توزیع نکته بسیار مهمی است که باید به آن پرداخت.»
او ادامه میدهد: «بخش عمدهای از تیراژ مطبوعات عملا در تهران فروخته میشود، از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که دکه ها به عنوان محل فروش مطبوعات، مکانهای تخصصی برای این امر نیستند و شاید کمسودترین بخش در دکههای روزنامهفروشی، فروش مطبوعات است.»
قوچانی اشتراک را نکته مهمی در بخش توزیع میداند و میافزاید: «اشتراک سهم مهمی در مطبوعات بازی میکند و ما در کشورهای دیگر میبینیم که اشتراک حجم بالایی از درآمد یک نشریه را به خود اختصاص میدهد.»
سردبیر پیشین روزنامه شرق اما نگران روزنامههای زرد و اختصاص بخش چشمگیری از این طرح توسط این نوع نشریات نیست: «هر چیزی که تیراژش بالا باشد به تقویت بنیه مطبوعات کمک میکند و مسلما نشریات روشنفکری هم از این فروش سود خواهند برد. مثل فیلمهای گیشهپسند که در نهایت فروش کل سینما را بالا میبرند فروش بالای نشریات زرد هم به نشریات تخصصی و روشنفکری کمک میکند.»
او ایده این طرح را ایده بسیار خوبی میداند و میگوید: «معاونت مطبوعاتی طرح خوبی ارائه کرده است هرچند فکر میکنم مسئله تیراژ با این راهحلها به کلی حل نمیشود. بخشی از مشکل ما سیستم مافیای توزیع است که به نشریات آسیب میزند.»
قوچانی این طرح را به مثابه گام اول طرح خوبی میداند و ادامه میدهد: «اما باید گامهای دیگری هم برداشته شود. هرچند در خصوص همین طرح هم به نظرم باید نظارت بر آن رفته رفته از وزارت ارشاد به نظام صنفی مطبوعات منتقل شود.»
عکس: ایسنا
۵۷۵۷
نظر شما