لاریجانی: شعار داده شد که پول نفت را به سر سفره مردم می‌آوریم، آیا آورده شد/غرب اشتباه محاسباتی نکند

رئیس مجلس با اشاره به مذاکره هسته‌ای گفت: باید در داخل و خارج از کشور به نکاتی توجه شود؛ خارجی‌ها نباید به اشتباه تصور کنند اگر مذاکره می‌کنیم به این معنی است که آ‌ن‌ها هم به دنبال بهانه‌جویی برای خواسته‌ها نامشروع باشند.

علی لاریجانی در مراسم پنجمین سالگرد رحلت آیت‌الله جمی که در حسینیه ثارالله آبادان برگزار شد، با بیان این‌که «خارجی‌ها در این چند ماه گذشته هم شاهد بودیم چند باری بی‌عهدی کردند و به دست خود شرایط را تغییر دادند» تاکید کرد: به آ‌ن‌ها تذکر می‌دهیم که فریبکاری را از ذهن خارج کنید گاهی هم این تصور غلط از سوی رییس‌جمهور آمریکا و یا برخی غربی‌ها عنوان می‌شود که از آن‌جا که تحریم‌ها نافذ بوده ایرانی‌ها به مذاکره تن داده‌اند. اگر واقعا محاسبه آن‌ها این است قطعا سرشان به سنگ می‌خورد. 

لاریجانی ادامه داد:سال‌ها پیش هم عراق را اشغال کردند؛ در سال 2003 ایران مذاکراتی داشت و براساس حسن نیت فعالیت‌ها‌ی هسته‌ای کاهش یافت ولی دیدیم در مقابل طور دیگری تعبیر کردند و یکی از مسوولان غربی در جنوب عراق گفته بود میوه اشغال عراق را در تهران چیدیم و این اشتباه بزرگ محاسباتی آن‌ها بود و ملاحظه کردید ایران در سال‌های بعد فناوری هسته‌ای خود را گسترش داد و به یک پدیده در این علم تبدیل شد.
وی افزود: اکنون هم تذکر می‌دهیم که اشتباه محاسباتی نکنید و فکر نکنید تحریم‌ها فشار آورده است و اگر دوباره چنین اشتباه محاسباتی را مرتکب شوید با یک پدیده جدیدتر مواجه خواهید شد. اکنون زمان مذاکرات معقول است گزینه‌ها را در جیب گذاشته و عقل را روی میز بگذارید.
وی خاطرنشان کرد: بزودی کنفرانس ژنو دو با موضوع سوریه تشکیل می‌شود. اکنون غربی‌ها در حال مانور دادن در مورد دعوت یا عدم دعوت از ایران برای حضور در این مذاکرات هستند. ما اصراری برای حضور نداریم و اگر می‌توانید مشکل را حل کنید بروید مشکل را حل کنید. در مذاکرات ژنو یک از ایران دعوتی به عمل نیامد و دیدیم مشکلی هم حل نشد ما مخالفیم عده‌ای با قلدری وضعیت کشوری مثل سوریه را بهم بریزند و در ظاهر بگویند هدف دموکراسی است ولی در باطن فتنه به پا کنند آن هم فتنه‌ای که خود نیز قادر به جمع کردن آن نیستند.
وی در بخشی از سخنانش تاکید کرد: آبادانی کشور جدای از عدالت نیست و اگر کشوری بخواهد عدالت داشته باشد حتما باید آباد شود. تنها شعار دادن برای عدالت دردی را دوا نمی‌کند و باید برای آبادانی کشور کار انجام داد. در سال‌های گذشته گاهی شعارهایی داده شده که مورد پسند عمومی هم بوده است ولی دردی دوا نشد. بسیار شعار داده شد که پول نفت را به سر سفره مردم می‌آوریم، آیا آورده شد؟ اگر می‌خواهیم پول نفت سر سفره مردم بیاید باید تولید افزایش یابد و مردم با کرامت شغل خود را انتخاب کنند. اداره کردن مردم از طریق کمیته امداد عقلانیت نیست و مردم ایران باید با کرامت زندگی کنند.

لاریجانی با یادآوری این‌که «مقام معظم رهبری نیز در سال‌های اخیر بسیار بر موضوع رونق تولید و اقتصاد مقاومتی و توسعه و آبادانی کشور تاکید داشتند» ادامه داد: در این زمینه باید بسترهای لازم را فراهم کنیم و مردم تولیدگر باشند، ایران کشور فقیری نیست و نیروی انسانی و نفت و گاز بسیاری در اختیار دارد و در چنین شرایطی تنها لازم است بسترهای مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری فراهم شود. در سال‌های گذشته و در شرایطی درآمد نفتی زیادی داشتیم متاسفانه تولید افزایش نیافت و در مقابل واردات زیاد شد و این درست نبود. واردات که افزایش یابد بیکاری زیاد می‌شود و نتیجه این‌که دامنه نیروی کار در ادارات گسترش می‌یابد و امروز شاهدیم که درآمد ما با هزینه‌های جاری ادارات تقریبا نزدیک به هم است و در چنین شرایطی پولی برای آبادانی کشور نمی‌ماند.

وی گفت: آبادانی کشور باید بر اساس رونق تولید باشد و این موضوع حتما در بررسی لایحه بودجه مورد نظر است، تلاش بر این است که سهم بودجه عمرانی بیشتر شود و همچنین شاهد توازن در این زمینه باشیم. رونق تولید در کشور باید با مشارکت مردم باشد و در این زمینه دولت باید شرایط را فراهم کند.

 

دیگر اظهارات رئیس مجلس به نقل از ایسنا به شرح زیر است:
*مرحوم آیت‌الله جمی به حق سنگر بزرگی برای دفاع از اسلام و انقلاب در سال‌های دفاع مقدس بود. بنده با ایشان از سال‌ها پیش آشنا بودم و باید گفت که آیت‌الله جمی سنگر دفاع از اسلام را از سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب برپا کرد.

* در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب شرایط در کشور و به ویژه آبادان متفاوت بود و رژیم شاه وضعیت فرهنگی و تبلیغاتی ویژه‌ای را در آبادان به راه انداخته بود و افکار انحرافی و مارکسیستی را در این منطقه رواج می‌داد؛ در آن شرایط بود که مرحوم جمی وظیفه‌ای را بر گردن خود احساس کرد و بر اساس آن وظیفه نیز عمل کرد.

* در سال‌های پس از پیروزی انقلاب نیز اگرچه جنس این وطیفه تغییر کرد، ولی احساس وظیفه در مرحوم جمی و دوستان ایشان تغییر نکرد و با همین روحیه بود که سنگر دفاع از اسلام را برپا کرد؛ این روحیه نماد یک جریان در روحانیت است، جریانی که دغدغه اصلی آن دفاع از اسلام و انقلاب و ایستادگی در مسیر این هدف تا پای جان است. در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب شاهد نسلی از روحانیون در کشور بودیم که همه دارای این روحیه بودند و در نتیجه روحانیونی مانند آیت‌الله جمی، شهید مطهری و باهنر در کشور موثر واقع شدند. دغدغه اصلی این قشر، حفظ دین مردم و ارتقاء معرفت در جامعه و بهبود و آبادانی کشور بود.

* در سال‌های پیش از انقلاب مسایلی مانند غرب‌زدگی و مادی‌گرایی وجود داشت و در آن شرایط بود که مرحوم جمی در آبادان فعال شد و تلاش کرد که این جریان مادی‌گرایی را که رژیم شاه با استفاده از جریانات توده‌ای و مارکسیستی در پی گسترش آن بود را از بین ببرد. در سال‌های بعد نیز که جریان انقلاب اسلامی در کشور به رهبری امام خمینی(ره) آغاز شد این روحانیون و از جمله آیت‌الله جمی لباس دیگری به تن پوشیدند و برای پیروزی این جریان تلاش کردند.

*در ماجرای اعتصاب در صنعت نفت در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب نیز مرحوم جمی نقش موثری را ایفا کرد و توانست شرایط را به گونه‌ای که مورد نظر امام (ره) بود هدایت کند. در ماجرای حادثه آتش‌سوزی سینما رکس در آبادان نیز رژیم شاه قصد داشت آن را به جریانی مخرب علیه انقلاب تبدیل کند که در این صحنه نیز آیت‌الله جمی نقش مهمی ایفا کرد و به افشاگری علیه رژیم شاه پرداخت.

*در سال‌های پس از پیروزی انقلاب نیز عده‌ای تلاش کردند که در منطقه آبادان و خوزستان اختلاف‌افکنی کنند و پس از آن نیز جنگ تحمیلی را آغاز کردند؛ در این شرایط بود که آیت‌الله جمی لباس رزم به تن پوشید و در سال‌های دفاع مقدس نقش مهم و تاثیرگذاری را ایفا کرد. ایستادگی آیت‌الله جمی در آبادان در سال‌های جنگ، سرنوشت جنگ را تغییر داد و با وجود همه سختی‌ها و بمباران‌های رژیم بعثی، در آبادان ماند و نماز جمعه را برپا کرد.

*اولین ویژگی مورد نیاز برای پیشرفت جامعه این است که عقلانیت در آن جامعه حاکم شود و عقلانیت، کلید توسعه کشور بر اساس علم و دانش است. عقلانیت رکن مهم در اداره کشور است و با شعار نمی‌توان یک کشور را اداره کرد، بلکه باید واقعیت‌ها به دقت بررسی و سنجیده شوند.
* در ادوار پس از پیروزی انقلاب در کشور شعارهای بسیار جذابی را در زمینه اداره کشور شنیده‌ایم، ولی به دلیل این‌که بعضا پشتوانه عقلانی نداشته‌اند، یا منحرف شده‌اند و یا اصلا محقق نشده‌اند. یک شعار برای آن‌که محقق شود باید پشتوانه عقلانی داشته باشد.
* در سال‌های گذشته بارها تاکید کردیم که درآمدهای دولت واقعی نیست و زمانی که بودجه وسیع باشد، ولی درآمد واقعی نباشد، تورم در کشور ایجاد می‌شود. به عنوان مثال در مورد طرح هدفمندی یارانه ها، چند سال پیش قرار بود قیمت‌ها خیلی افزایش یابد و در مجلس نیز تاکید کردیم که جامعه باید آرامش داشته باشد و اگرچه معتقد به اصلاحات اقتصادی هستیم، ولی این اصلاحات نباید بی‌حساب و کتاب باشد. در خصوص مساله آب آشامیدنی در شهر آبادان نیز بارها و شاید بیش از 40 مرتبه نمایندگان در مجلس این موضوع را پیگیری کرده‌اند و در نهایت نیز کانال آبی کشیده شد، ولی کافی نبود.
* تعداد پروژه‌هایی که در کشور و یا یک منطقه تعریف می‌شود باید با میزان بودجه تناسب داشته باشد، ولی اگر قرار باشد تعداد زیادی پروژه کلنگ‌زنی شود و بودجه کافی نباشد، هر کدام از پروژه‌ها تنها اندکی پیشرفت خواهد داشت و این‌گونه می‌شود که یک پروژه در 15 یا 16 سال به بهره‌برداری می‌رسد و این یعنی عقل در کار رعایت نشده است.
* مساله مهم دیگر این است که در جامعه باید روجیه مجاهدت و ایثارگری وجود داشته باشد و همان‌قدر که عقل و دین اهمیت دارد، روحیه مجاهدت نیز لازم است. روحیه مجاهدت، خون در بدن جامعه است و همین روحیه بوده که موجب سرافرازی ملت ایران در سال‌های گذشته شده است. البته در خصوص ملت ایران و جمهوری اسلامی سخن‌های گزاف بسیار بیان می‌شود و امروز نیز آمریکایی‌ها دوباره تکرار می‌کنند که همه گزینه‌ها روی میز است و این جمله برای آن‌ها یک ژست شده است؛ در حالی که اگر آمریکایی‌ها مقداری عقل و تدبیر به خرج می‌دادند همه مشکلات حل می‌شد.

/212 27

کد خبر 329417

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    276 7
    آقای دکتر لاریجانی از واژه‌ی «کمیته امداد» برای هدفمندی یاد کرده‌اند. به خاطر دارم در سال‌های ۱۳۸۷ یا ۱۳۸۶ بود که این بحث به میان آمده بود؛ عین صحبت آقای لاریجانی آن زمان توسط آقای خاتمی (رییس جمهور پیشین) گفته شد و آن زمان عده‌ای گفتند که این حرف‌ها توهین‌آمیز است. سوال اینجاست که اگر آن زمان می‌شد پیش‌بینی کرد، چرا نشد؟ چرا به فکر و گفته‌ی کارشناسان توجه نشد؟ به علاوه‌ی همه‌ی این‌ها، چرا مجلس از سال ۸۹ (که می‌دانست در آن زمان این قانون اجرا می‌شود) اجرا را کنترل نکرد و هر سال هم به بودجه‌ی دولت رأی داد؟
    • حبیب A1 ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      59 3
      آقای لاریجانی شما مسئول هستید : انتقاد از دولت قبلی باید در وقت خودش و آن هم با ابزار قانونی انجام می شد . که نشد . حالا دیگر گفتن این حرف ها دردی از این مردم دردمند نمی کاهد !
    • سارا IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
      0 0
      چند ماه قبل هم می تونستی این سوال رو بکنید !
  • بی نام IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    بابا ول کنید احمدی نژاد رو حالا هر مشکلی داریم همه میخوان بندازن گردن اون
    • . IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      دوست عزیز اگه وضعیت الان مملکت رو با قبل از سر کار اومدن احمدی نژاد مقایسه کنی می فهمی که ملت الکی به کسی گیر نمیدن.
    • نیما A1 ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      99 20
      چون خیلی از مشکلات تقصیر احمدی نژاده......
    • بی نام FI ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
      34 4
      راست ميكه. تقصير فقط اون نيست. اين باعث ميشه از تقصير بقيه مثلا خود مجلس غفلت كنيم.
  • بی نام IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    180 4
    عوض این کی بود کی بود من نبودم بازی ها حداقل برای یه مدت از قدرت کناره گیری کنید تا بهتر بتونید در مورد عملکرد گذشتتون و بلایی که سر ملت و مملکت آوردید فکر کنید.
  • بی نام IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    132 7
    هر چی شده فقط تو رو خدا بیاییم حافظه تاریخیمونو تقویت کنیم که دوباره تکرار نشه.ماحافظه تاریخی ضعیفی داریم.دوباره یه کم اوضاع خوب بشه مردم یادشون میره چه بدبختی کشیدن
  • بی نام A1 ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    104 8
    علی آقا لاریجانی هم پسر شجاع شده است.
  • بی نام IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    43 61
    جناب اقای لاریجانی بازیگری شماواقای ولایتی وهمچنیین حاج اقا ناطق نوری که برادرش مشاور اقای زنگنه شد قراره پول نفت رو سر سفر ه مردم بیاره خوب جریان اصولگرایی رو له کردید خودکرده را تد بیر نیست
  • ehsan blue IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    18 3
    خب حالا منتظریم تا شماها بیارین،فقط خبر بدین که امدین دم خونه نترسیم که پول نفت رو اوردین!!!!
  • بی نام A1 ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    16 1
    گزینه‌ها را در جیب گذاشته و عقل را روی میز بگذارید.!! دی!
  • حامد A1 ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    37 2
    به نظرمن سهم عمده ای ازنابسامانیهای مملکت محصول همراهی بی چون وچرای مجلس اصولگرابااحمدی نژاد است لاریجانی خودرامبرانکند
  • اهوازیم US ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    28 0
    ...کی بود؟ کی بود ؟ من نبودم یا بهترش اینه من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود...
  • احمد IR ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    22 3
    اقای لاریجانی شما نظر شخصیتونو نمیتونین بر مردم تحمیل بکنین .
  • صفری IR ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    32 10
    احمدی نژاد باید محاکمه شود
  • بی نام A1 ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    27 0
    پول نفت را در جیب رانت خواران اقتصادی و فرصت طلبان جستجو کنید.
  • بی نام A1 ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    17 2
    ضعف مجلس را نمایان نکنید.ایا این نیست که مجلس در راس امور است.
  • بی نام IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    11 2
    اقای لازیجانی ایکاش شما امروز به بهانه بزرگداشت مرحوم جمعی امام جمعه مظلوم ابادان یک سوال طرح میکرد ی.که جمعی که بود تمام دوران حصر ابادان را چرا در ابادان ماند و بیرون نیامد و پس از رحلت امام خمینی چه بر او گذشت همین
  • محمد A1 ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    25 6
    تمام این بدبختی های امروز کشور بر اثر ناکارآمدی دولتمردان نهم و دهم است شک نکنید . کشور را با توهم شخم زدند وبردندو خوردند و رفتند
  • رهگذر IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    49 2
    اگر نفت در سفره مردم نیامد شما رییس مجلس بودید همان زمان اقدام میکردید وحرف میزدید .
  • ایرانی IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    19 0
    از شعار تا واقعیت.......... ما همیشه خوب شعار میدیم. اما فقط شعار می دیم
  • ali A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    17 2
    آقای دکتر حضرتعالی رییس مجلس بودید باسایر نمایندگان نیز، مجلس دست شما بود وهست،و شماها وکیل مردم در مقابل عملکرددولت احتمالا هستید !آیا حضرات مسیولیتی در قبال عملکرد دولت ندارید ونمیدیدید چه بر سر این مملکت بی صاحب می آورند؟ و شما چرا همراهی میکردین وتحمل میکردین این وضعیت را ؟حقیقتا راست میگویید چرغهای این مملکت را امام زمان میچرخاند .مسیولین توان ندارند
  • منصور FI ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    4 10
    شما نذاشتید احمدی نژاد کارشو بکنه یکی جرات کنه قیمت بنزین رو 7 برابرکنه ببینم چیزی از اقتصاد مملکت می مونه بعد حرف بزنه خداپدر و مادر احمدی نژاد رو بیامرزه و دشم
  • کم سواد IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    8 1
    این حرفو باید چند سال پیش می زدی آقای لاریجانی! نه الآن!
  • شاکی A1 ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    5 0
    افزایش هزینه آب و برق تور‌م‌زا است وزیر محترم نیرو اعلام کرده‌اند که گرانی‌آب و برق در لایحه‌ای جداگانه تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌شود. قطعاً ایشان می‌دانند که قیمت برق ۳ ماه پیش افزایش یافت، ضمن آنکه این سخنان با اقدامات دولت در راستای مهار تورم و اظهارات معاون اول رئیس جمهوری مبنی بر اینکه در سال آینده هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت، در تضاد است.
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    7 1
    پول نفت رفت تو حساب بانکی های عده ای خاص امااین پول بیتالمال بوده ارمغان براب مردم فقط گرانی و از صبح تا شب دویدن م داغون شدن اعصاب وبهم ریختن کانون خانواده بوده است
  • بی نام A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    5 1
    خدا پدر و مادر احمدی نژاد و بیامرزه ؟ چقدر این جماعت .....!!!!!!!!
  • بی نام IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
    5 4
    همین که فعلا داریم یارانه میگیریم و ایران مبدل به کمیته امداد امام ره شده خیلی خوبه. ظاهرا اقای لطف الله فروزنده همین یارانه دادن را میخواست به باکو و مصر هم تعمیم بدهد که قبول نکردند. و در واقع شاخص توسعه انسانی با همین یارانه که درامد سرانه هر خانوار محسوب میشود بالا رفته وگرنه الان از بنگلادش و مالدیو هم پائینتر میشدیم یا هم سطحشان میشدیم و در عین حال عده ای دیگر تحریم را فرصت میدانند که البته درست هم است.
  • بی نام IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    6 1
    جناب لاریجانی! چرا در این سالها که نماینده مردم بودید سکوت کردید؟ در حالی که از اثار مخرب مدیریت احمدی نژاد مطلع بودید. چرا ترجیح دادید سکان قدرت یک قوه را در دست نگهدارید بجای اینکه شجاعانه در برابر ظلمی که بر مملکت رفت بایستید؟ تاریخ سکوت امثال جنابعالی را ثبت خواهد کرد.
  • بی نام IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    6 2
    پول نفت بیاد سر سفره مردم شعار بود؟ اینکه از شعارهای اصلی انقلاب 57 بود و ماهم هنوز به این شعار دلمون خوشه!!
  • بی نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
    5 3
    درزمان احمدی نژاد اقتصاد کشور نابود می شد آن هم باچراغ سبز شما نمایندگان آن موقع کجابودی این حرفها را بزنی؟