شورای ساماندهی کودکان خیابانی پس از 8 سال مجددا تشکیل می‌شود.

همه‌مان بارها آنها را دیده‌ایم. بر سر چهارراه‌ها، در راهروهای مترو و در گوشه‌ی هر کوچه و خیابان. کودکان دستفروشی را می‌بینیم و از کنارشان رد می‌شویم که چه به آنها کمک کنیم، چه از آنها فال و دستمال بخریم، چه این که این کارها را نکنیم و تنها از کنارشان رد شویم، به این فکر می‌کنیم که چرا به جای این که از تعداد این کودکان کم شود، روز به روز به تعدادشان اضافه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، کار افراد زیر 18 سال را ممنوع کرده است و این در حالی است که سن اشتغال برای کودکان کشورمان نامشخص است و شرایط نابسامان اقتصادی سبب شده است که کودکان وارد بازار کار شوند.

از سوی دیگر، با این که روز به روز، به تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد که در این زمینه فعالیت می‌کنند اضافه می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای رسیدگی ریشه‌ای به این قضیه، همکاری سازمان‌های دولتی هم لازم است؛ اگرچه حتی هنوز درست مشخص نیست کدام نهاد قرار است مسئولیت رسیدگی به وضعیت کودکان و نوجوانانی را به عهده داشته باشد که به جای این که پشت نیمکت‌های مدرسه یا مشغول درس خواندن در خانه باشند، برای امرار معاش در کوچه و خیابانند.

حالا اما خبر می‌رسد که قرار است نگاه جدی‌تری به این قضیه پیش بیاید و شورایی که برای ساماندهی آنها وجود داشته اما 8 سال بوده که تشکیل نمی‌شده، دوباره تشکیل شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز خبر داده که جلسه ساماندهی کودکان خیابانی موضوع مصوبه هیئت وزیران (سال 1384)، پس از 8 سال تعطیلی فردا برگزار می‌شود.

دکتر علی ربیعی در گفت‌وگو با مهر با بیان این که پدیده کودکان خیابانی به موضوعی هشداردهنده در سطح جهان تبدیل شده است و همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با این معضل مواجه هستند، گفت: موضوع کودکان خیابانی در ایران هم موضوعی با اهمیت است و همانگونه که در برنامه های ارائه شده اینجانب به مجلس هم اشاره شده بود یکی از مشکلات نظام کنونی رفاه اجتماعی کشور عدم هماهنگی بین سازمانهای ارائه کننده خدمات حمایتی و آسیبهای اجتماعی است.

او در ادامه گفته است: بر این اساس معاونت رفاه اجتماعی وزارتخانه تشکیل جلسه ساماندهی کودکان خیابانی را در اولویت کاری خود قرار داده است و اولین جلسه این شورا فردا (امروز) برگزار خواهد شد.

ربیعی با اشاره به این که تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی گروههای آسیب پذیر از جمله راهبردهای اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، تاکید کرد: بر این اساس ضمن توجه به برنامه های اجتماع محور منطقه ای و ملی، استفاده از نظریات و مشورتهای نخبگان و بهره گیری از توان آموزشی و فرهنگ سازی نهادهای عمومی و رسانه های جمعی همراه با تقویت تشکلهای مردم نهاد و توسعه برنامه های مبتنی بر هویت ملی و دینی مد نظراین وزارتخانه خواهد بود.

حالا، هم کودکانی که درگیر این موضوع هستند و بنا بر شرایط و فشارهای خانوادگی و اقتصادی مجبورند در گرما و سرما و روز و شب در خیابان باشند و هم فعالان حوزه کودکان و کسانی که برای این قضیه نگران و دلسوزند، منتظرند ببینند برگزاری اینگونه جلسات می‌تواند می‌تواند نتیجه ملموس و موثری در وضعیت زندگی این کودکان داشته باشد یا این که صرفا جزو یک روند کاری حساب شده و به چند اظهارنظر و تصمیماتی روی کاغذ محدود می‌شود.

45234

کد خبر 326848

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    3 1
    من هر وقت این بچه ها رو میبینم بغض گلومو میگیره که چرا بچه من تو رفاه تو خونه در ارامش و تحصیل است ولی این بچه تو سرما و گرما این طور زجر میکشد خدا کنه هرچه سریعتر برای این کودکان عزیز کاری بشه که اونا مجبور نشوند اینقدر سختی بکشن با تشکر
  • بی نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    2 0
    لطفا چک کنند پول یارانه این کودکان معصوم به خودشان می رسد؟
  • رازی RS ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    2 35
    برید کاسه کوزه تان را جمع کنید هر بحثی هر صحبتی دارید فقط فقط هدفتان سیاه نمایی دولت قبل است 8 سل بخور تو سرتان .اگر شما کار کردید ان موقع خود نمایی کنید.
    • cyrus A1 ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
      1 0
      100 روز است که احمدی نژاد رفته است وبلاگ مهاجری، محمد100روز است که احمدی نژاد رفته است. همان احمدی نژادی که با شعار عدالت، همه وجودمان را پر از شعف کرد. اما در آخرین روزهای دولتش دیدیم که 17میلیارد تومان ناقابل به حساب شخصی دوستان نزدیکش ریخته شد تا در ساختمانی متعلق به بیت المال اطراق کنند و دانشگاه درست کنند . حالا100روز است که احمدی نژاد رفته است. همان احمدی نژادی که به بریز و بپاش دولتهای گذشته گیر داد وپای دولتش رفت توی باتلاق فساد سه هزارمیلیاردی. و اگر نبود تلاش برای نگه داشتن آبروی دولتش، الان مدیران ارشد دولتش باید در زندان می آرمیدند. حالا100روز است که احمدی نژاد رفته است. همان احمدی نژاد ی که دولتش را پاکدست ترین دولت انقلاب می دانست و خودش اخیرا در جلسه مجمع تشخیص مصلحت
    • بی نام A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
      6 1
      آره کاسه کوزه های شکسته شده تو این هشت سال رو جمع میکنیم و یک جا میزنیم تو سر شما ها که سنگ یه کسی رو به سینه میزنید که حتی حرف زدن منطقی بلد نیست .(ایشالله ک سانسور نشه)
    • علیرضا A1 ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
      0 0
      قرار است کاسه کوزه ها رو بزنیم تو سر جنابعالی متوهم
  • حميد IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    6 2
    اين كودكاني كه سر چهاراه ها هستند كودك كار به حساب نمي يان.اينا در واقع متكدياني هستند كه به صورت خانوادگي و تيمي اين كار رو انجام مي دن.براي پيدا كردن كودكان كار بايد جاهاي ديگه اي رو جستجو كنيد.پستو هايي كه به اين سادگي نمايان نيستند.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    7 0
    يعني اين شورا رو هم تعطيل كرده بودن تو اين هشت سال؟!!! براي چي اونوقت؟! بودجه شو آقاي مرتضوي لازم داشته واسه هديه به نمايندگان مجلس؟!!!
  • بی نام IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۰
    1 0
    شاید خانه تکانی بهزیستی و جایگزینی و بکارگیری مدیران با تجربه و کارآزموده درحوزه های اجتماعی و به دنبال آن برنامه ریزی های علمی و غیر نمایشی بتواند تا حد زیادی مشکل کودکان خیابانی ، معلولین ، مبتلایان به سوء مصرف مواد ، زنان سرپرست خانوار ، کودکان بدسرپرست و ... را مرتفع سازد . در غیر اینصورت خیلی امیدوار نباشید.