ایسنا نوشت:

حاکمان بحرین بالاخص ولیعهد این کشور هشدار می‌دهند که موضع دولت آمریکا در قبال سوریه و ایران و سیاست خارجی "شیزوفرنیک" دولت واشنگتن، تاثیر آن را در خاورمیانه از میان می‌برد و محو می‌کند.

 شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین در مصاحبه‌ای با روزنامه تلگراف هشدار داده که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا اگر بر "سیاست خارجی واکنش پذیر، بی‌ثبات و موقتی" اصرار ورزد، تاثیر و نفوذ خود را در منطقه خاورمیانه از دست می‌دهد.

وی افزود: رویکرد توهمی و هذیانی یا به عبارتی شیزوفرنیک آمریکا در قبال مسائل خاورمیانه می‌تواند به این مساله منجر شود که بسیاری از کشورهای کلیدی عربی دست از ارتباط با آمریکا بردارند و خود را به روسیه نزدیک‌تر کنند.

از زمانی که دولت آمریکا درباره مساله اتمی ایران موضع خود را تغییر داده، تنش‌هایی بسیار زیاد و گزنده میان واشنگتن و چند کشور عربی مهم و کلیدی پدید آمده است.

ولیعهد بحرین با اعلام این مساله که رویارویی دولت واشنگتن با مساله انهدام تسلیحات شیمیایی سوریه و توافق با روسیه برای انجام این کار به جای حمله نظامی به سوریه، اخیرا باعث شده تا برخی از کشورهای عربی به شدت در حال بررسی مجدد روابطشان با آمریکا باشند، افزود: در نتیجه این اقدام آمریکا برخی از کشورهای عربی بیشتر خود را برای برقراری روابط با سایر کشورها و عدم اتکا بر واشنگتن آماده کرده‌اند. به نظر می‌رسد آمریکا در برقراری ارتباط با جهان عرب دچار شیزوفرنی توهم شده است.

شیخ سلمان با اشاره به مداخله دیپلماتیک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جلوگیری از حمله نظامی غرب به دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه گفت: روس‌ها به ما اثبات کرده‌اند که دوستان قابل اطمینان و معتبری هستند.

این شاهزاده بحرینی 44 ساله که تحصیل کرده واشنگتن و کمبریج است و هم اکنون به عنوان معاون اول نخست وزیر بحرین فعالیت می‌کند، افزود: دخالت‌های اخیر واشنگتن در درگیری‌ها و کشمکش‌های منطقه خاورمیانه به این معناست که هم اکنون بسیاری از کشورهای عربی درباره اینکه آیا می‌توانند بر غرب برای حمایت از منافعشان اتکا کنند یا خیر دچار تردید هستند.

وی افزود: آمریکا نمی‌تواند دور بایستد و از آنجا قضاوت کند. این کشور برای دستیابی به اهدافش نیازمند دوستان و شرکایش است.

بحرین یکی از چندین کشور حوزه خلیج فارس است که از تصمیم دولت اوباما برای حمایت از برکناری حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر که سه سال قبل و در پی تظاهرات ضد دولتی رخ داد، خشمگین شده است و این برکناری در حالی صورت گرفت که مبارک در 30 سال حکومت دیکتاتوری در مصر همواره متحد و حامی غرب بود.

شیخ سلمان گفت که این اقدام آمریکا نمونه‌ای از ذلت، بی‌ثباتی و گذرا بودن سیاست‌گذاری آمریکایی است و افزود: مشکل اینجاست که سیاست در آمریکا در یک چرخه دو ساله انتخاباتی عمل می‌کند و این یک برنامه‌ریزی بلند مدت نیست.

52261

کد خبر 326807

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    26 5
    بهتر بریید سمت روسیه تا مثل ما بدبختتون کنه
    • بی نام A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
      0 0
      درسته امریکا و هرکشور به دنبال منافع خود هستند اما بر روسیه و چین نمی توانند اتکا کنند شما الان وضعیت کشورهای بلوک شرق سابق را ببینید امریکا وقتی دست از حمایت از مبارک کشید هم به نفع خودش هم به نفع مصر وهم خود مبارک بود مقایسه کنید با لیبی امریکا محکم به هیچ سیاستمداری نمی چسبد چون این کار برای او تبعات سنگین داردو باعث نابودی ان کشور و حاکم ان می شود
  • بی نام IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸
    2 3
    حتی اگه کل کشورهای دنیا هم باهات باشن دیکتاتوریت در مقابل مردم شکست می خوره.