ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای بیانیه‌ مشترک همکاری‌های آینده برای حل و فصل مسائل باقیمانده را امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دعوت علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و در حالی که قرار است مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و آژانس در ادامه مذاکرات 6 و 7 آبان، روز دوشنبه در تهران برگزار شود؛ وارد تهران شد.

آمانو پس از ورود به تهران با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کرد و در این دیدار گفت که ما امیدواریم بر اساس رویکرد جدید ایران از سوی دولت و سازمان انرژی اتمی این رویکرد جدید را ادامه دهیم و بر روی مسائل و ابهام‌ها متمرکز شویم تا به طور واضح و شفاف همه مسایل باقی مانده حل و فصل شوند.{اینجا}

همچنین ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای بیانیه‌ مشترک همکاری‌های آینده برای حل و فصل مسائل باقیمانده را امضا کردند و پس از آن نیز صالحی و آمانو در یک نشست خبری به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

علی‌اکبر صالحی به همراه یوکیا آمانو پس از دو و نیم ساعت مذاکره با مدیرکل آژانس در کنفرانس خبری گفت:‌ خوشحالم از این‌که بالاخره این بیانیه و تفاهم‌نامه امضاء شد.

وی گفت: این سفر تقریبا مقارن شد با مذاکرات ژنو و هر دو مذاکره چه فرآیند گفت‌وگو با آژانس و چه 1+5 به خوبی پیش می‌رود. همکاری‌های ما با آژانس از ابتدا وسیع و شفاف بوده است و فرآیندی که در ارتباط با برخی مسائل باقیمانده و موجود تحت عنوان مسائل باقیمانده بوده است، همکاری‌ها آغاز شده بود اما متاسفانه نتوانستیم به یک تفاهم دوجانبه برسیم.

اهم سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه به نقل از ایسنا می آید:

* با رویکرد جدیدی که دولت یازدهم در پیش گرفته است و با استفاده از تجارب گذشته، ما توانستیم با تمهیدات لازم و استفاده از تجارب گذشته و رویکرد جدید دولت‌مان به یک تفاهم دوجانبه برسیم.

* بیانیه مشترکی که امروز امضا شد بیانگر نقشه راهی است که اقدامات دوجانبه را در رابطه با حل و فصل موضوعات باقیمانده مشخص می‌کند. در این بیانیه مشترک پیوستی قرار دارد که شامل شش بند است. همکاری ما با آژانس در چارچوب توافقنامه پادمان است و بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌یی در این چارچوب انجام می‌شود.

* ما در این پیوست از باب این‌که اراده خود و آمادگی‌مان را برای بسته شدن پرونده ساختگی‌مان نشان دهیم از طرف شورای عالی امنیت ملی اجازه پیدا کردیم تا بازرسان آژانس بیایند و از سایت آب سنگین اراک بازدید داشته باشند و همچنین از معدن گچین در بندرعباس که همواره مورد درخواست آژانس بوده است و ایران داوطلبانه اعلام آمادگی کرد که این امکان برای بازدید آژانس فراهم شود.

* در سند 711 ایران در آژانس به روشنی چارچوب همکاری‌ها و پاسخ‌های ایران به سوالات مشخص شده است و ما بر اساس همان سند موضوعات باقیمانده را در چارچوب مدالیته پاسخ دادیم و تنها مسائل باقیمانده در چارچوب مطالعات ادعایی مطرح است. ما در گذشته به تمام مسائل و سوالات پاسخ دادیم.

همچنین یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابتدای کنفرانس خبری با صالحی پس از امضای تفاهم‌نامه و بیانیه مشترک همکاری، گفت: همان‌طور که آقای صالحی گفتند آژانس و ایران به یک بیانیه‌ی مشترک در مورد همکاری‌های بیش‌تر دست پیدا کردند. به جزییات آن اشاره نمی‌کنم چون صالحی به آن اشاره کردند.

آمانو افزود: در چارچوب همکاری بین ایران و آژانس، همکاری‌های بیش‌تری برای راستی‌آزمایی انجام خواهد شد و اقدامات بسیار جدی و ماهوی زیادی وجود دارد در زمینه این بیانیه که ظرف سه ماه آینده انجام خواهند شد و این کارها از امروز آغاز می‌شوند. این اقدام بسیار مهم است اما هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد. در این بیانیه به مواردی اشاره نشده است که در گزارش‌های قبلی ما وجود داشته است و تاکید می‌کنم آژانس تمام موارد باقیمانده را با روحیه بالا و همکاری حل و فصل خواهد کرد.

اهم سخنان یوکیا آمانو را در ادامه بخوانید:

* کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم این است که ظرف سه ماه آینده گزارش‌هایی را از بازدیدهای خود تهیه کنیم و آن را به شورای حکام ارائه دهیم.

* همانطور که قبلا هم گفتم ما دو مسیر مذاکره ایران و آژانس و ایران و 1+5 را دنبال می‌کنیم و تاکید می‌کنم این مذاکرات از هم جدا هستند و نمی‌توانم بگویم و فکر هم نمی‌کنم خیلی مناسب باشد بگوییم تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد چه تاثیری در مذاکرات ژنو می‌گذارد.

* من اینجا هستم تا درباره سند و همکاری صحبت کنم و فکر می‌کنم شفاف بودیم و آماده‌ایم تا اقدامات در زمینه این سند را به خوبی اجرا کنیم و پس از هر اقدام گزارش این اقدامات را به شورای حکام اعلام خواهیم کرد. همکاری‌ها در چارچوب این سند محدودیت زمانی سه ماهه دارد.

همچنین قرار است یوکیا آمانو مدیرکل آژانس پس از نشست با رییس سازمان انرژی اتمی به دیدار محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان برود.

/29295

 

کد خبر 322059

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    62 2
    بابا همه جارانشونش بدین ببینیم دیگه چه بها نه ایی می اورند
  • بی نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    23 91
    ای کاش اقای امانو و اعضای مذاکره کننده با ایران را در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به ایران دعوت میکردیم تا انها بمب اتمی ایران را در جای جای این سرزمین مشاهده میکردند و میدیدند که هر ایرانی از کودک و جوان و پیر اعم از مرد و زن با گفتن یک یا حسن (ع) نیرویی فرا تر از بمب اتم از خود متساعد میکنند همان نیرویی که 8 سال تمام این کشور را در مقابل تهاجم همه استکبار در پشت سر صدام ملعون ایستادگی کردند .یا حسین
    • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
      76 11
      ای کاش یکمی فکر می کردی
    • بی نام A1 ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
      92 4
      دوست عزیز بمب اتم مظهر خشونت و یادآور خاطرات تلخ و جنایت بار در طول تاریخ بشریت است. چرا نام حسین را که نماد مظلومیت و مایه احترام شیعیان است اینگونه خراب می کنید؟ شما اگر علاقه به جنگ و بمب و خشونت داری بروی و سر کوچه عربده بکشی و راه را بر مردم ببندی شرف دارد به اینکه میل خشونت طلبی و لات بازی خود را با نام حسین عزیز و مظلوم توجیه کنی...
    • رضا A1 ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
      9 1
      سلام : دوست عزیز چرا موقعی دعوت نمی کنید که عقلانیت مردم ایران را نشان بدهید .به نظر شما عقل بهتر نیست تا بمب
  • مهرداد A1 ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    111 3
    پس با این حساب بازدید از معدن اورانیوم گچین بندر عباس و آب سنگین اراک به موارد بازدیدهای قبلی مثل سایت پارچین و نطنز افزوده شده.! جالبه که مسئولین با وجود مخالفت تندروها به این خواسته آژانس تن داده.! امیدواریم که هر چه زودتر تکلیف این موش و گربه بازی ها یکسره شود و مردم یک نفسی با بیرون آمدن از زیر بار تحریم ها بکشند.
  • بی نام A1 ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    89 5
    این کار را دولت احمد نژاد می توانست بکند ولی این روهم نکرد
  • بی نام IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    8 0
    در اجتماعی که ما زندگی می کنیم افراد قدرت مند بدون ترس وهرس تمام دارائی وکارهای خود را اشکار به دیگران نشان می دهند وبه اعمال خود نیز افتخار می کنند بطور مثال اگر شخص ثروتمندی که از راه هلال سرمایه خود رابدست اورده هیچ ترسی از بروز موجودی ودارائی خودندارد د ر سیاست نیز این عمل مصداق دارد گروهی که سرمایه اصلی خود مردم عادی می باشند می توانند با قدرت در کلیه مسائل به پیش بروند چون ترسی از لابی و طرف مقابل ندارند زنده باد مردم ایران که همیشه به دنبال صلح وارامش واصلاح امور است
    • بی نام EU ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۲
      2 0
      نظرت باطن بسیار قشنگی داشت. احساس خوبی پیدا کردم ممنون دوست عزیز