به گزارش خبرگزاریهای ایسنا و مهر، تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «کنراد هاسکین» از دانشگاه جیمز کوک، دکتر «تیم لامان» از دانشگاه هاروارد و گروهی از فیلمسازان نشنالجئوگرافیک توانستند جهان گمشدهای را منطقه دورافتاده و کوهستانی کیپ ملویل در شبه جزیره کیپ یورک کوئینزلند شناسایی کنند.
دسترسی به جنگل بارانی گوندوانا (Gondwana) که در میان منطقه کوهستانی محصور شده تنها از طریق بالگرد امکانپذیر است، چراکه این کوهستان مامن میلیون ها تخت سنگ گرانیتی سیاه و سفید با چند صد متر ارتفاع است.
محققان در همان روزهای اول توانستند سه گونه جدید شناسایی کنند که شامل مارمولک دم برگی، مارمولک یا سقنقور طلایی شنزی (golden skink) و قورباغه ساکن در مناطق سنگی است که در فصل مرطوب تابستانی به سطح سنگ می آید و در باران تغذیه و زاد و ولد می کند.
این گونههای تازه کشف شده باستانی محسوب می شوند، چراکه دسترسی به این جنگل های بارانی تقریبا غیر ممکن بوده و آنها در یک محیط ایزوله و بسته برای هزاران سال از خویشاوندان خود دور بوده و خود را با شرایط محیطی منطقه به خوبی تطبیق دادهاند
شرح عکس: مارمولک دم برگی 20 سانتی متر طول دارد و یادگاری کهن از زمانی است که جنگل های حاره ای در استرالیا گسترده تر بودند. این مارمولک منحصر به فرد که چشمان درشت و یک بدن باریک و بلند دارد، از دیگر خویشاوندان خود بسیار متمایز است و پاهای بلندش امکان حرکت در محیط سنگی و غیر معمول را فراهم کرده است.
تیم تحقیقاتی طی ماه های آینده به منطقه باز می گردند تا دور جدید اکتشافات برای شناسایی گونه های جدید حلزون، عنکبوت و پستانداران کوچک احتمالی را آغاز کنند .
نتایج این تحقیقات درنشریه بین المللی Zootaxa منتشر شده است.
5353
نظر شما