زهرا تالانی: احمد مسجد جامعی منتخب مردم تهران در شورای شهر چهارم در یک نشست خبری در خبرگزاری ایسنا در پاسخ به سوالی درباره انتخاب شهردار گفت: هرچند که شهردار تهران اقدامات بزرگی را در تهران انجام داده، اما برخی از این کارها بلندپروازانه بوده و اخذ 700 هزار رای از مجموع آرای تهران، نشان میدهد که مردم به گردش نخبگان در مدیریت شهری توجه شایانی دارند.
او گفت: باید دید این ۷۰۰ هزار رای با چه هزینه ای بدست آمد. آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری به کارنامهاش در شهرداری تهران و نیروی انتظامی تکیه می کرد، اما در نهایت ۷۰۰ هزار رای در تهران اورد. این میزان رای بسیار کم است. خیلی رایها گران تمام شد با توجه به اینکه در این مدت در تهران خیلی هزینه شده است، همین چند ساله که در نظر بگیریم، قیمت هر رای مشخص میشود.
مسجدجامعی در تحلیل شورای شهر سوم گفت: شورای شهر را شورای شهرداری کرده بودیم. جامعه یک تقاضای مدنی دارد، نباید شورای شهر را شورای شهرداری کرد.
اصلاحطلبان می توانند رییس شورای شهر شوند
یکی از گمانه زنی ها پس از انتخاب شدن تعداد بالای کاندیداهای اصلاحطلب در شورای چهارم، احتمال ریاست مسجدجامعی و یا یکی دیگر از اعضا در شورای چهارم، همچنین شهردار شدن محسن هاشمی یا محمدعلی نجفی است.
سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر دراین باره گفت: بله، شدنی است؛ معتقدیم باید شورای شهر را باید به جایگاه واقعی خود برگردانیم و شورا را از شورای شهرداری بودن دربیاوریم.
مسجدجامعی با اشاره به اینکه شورای شهر گذشته بیشتر شورای شهرداری شده بود، گفت: مدیریت شورا در بهبود شرایط شهری بسیار موثر است. متاسفانه در قانون برنامه پنجم نیز مدیریت یکپارچه شهری حذف شد و قطعا یکی از راهکارهایی که مورد توجه است بتوانیم جایگاه واقعی شورای شهر را که مطابق با قانون اساسی بازگردانیم.
او درباره شهردار بعدی تهران هم گفت: شورا باید بازتاب همه گروههای اجتماعی باشد چرا که حوزه عمل این نهاد شورای اجتماعی است لذا نباید این حوزه را سیاسی کرد. مشکلات ما درست از زمانی آغاز شد که فضای شهری به سمت نگاه سیاسی کشیده شد و هرچه به انتخابات نزدیک تر شدیم این فضا پررنگ تر شد.
مسجدجامعی گفت: نباید اینگونه به تهران نگاه کرد که این شهر هیچگونه عیب و ایرادی ندارد چرا که واقعیتهایی در زیر پوست شهر تهران اتفاق میافتد که همه اینها مسائل اجتماعی است. بنابراین تهران بیش از این نیاز به کار دارد و ما نباید تهران را از خیابان انقلاب به بالا ببینیم.
تلاش می کنیم دولت موفق باشد
او همچنین درباره گمانهزنیهای مبنی بر حضورش به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت حسن روحانی گفت: تلاش ما این است چه در شورای شهر و چه در هر مکان دیگری بتوانیم به بهبود وضعیت کشور کمک کنیم و حتما چنین خواهیم کرد. به هر حال تلاش میکنیم، دولت موفق شود.
منتخب مردم تهران در شورای شهر سوم و چهارم با اشاره به شرایط حوزه فرهنگ و هنر در هشت سال گذشته، گفت: آقای روحانی در شرایط دشواری کار را آغاز کردند. در مورد برخی از حوزهها مانند حوزههای اقتصادی بارها در برنامههای تلویزیونی مطالبی مطرح شده است اما واقعیت این است که فرهنگ، رسانه، سینما، کتاب و ... در این مدت خیلی آسیب دیدند.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار تاسف از مشکلات نهادهای صنفی در سالهای اخیر یادآور شد: در طول همه سالهای دهه 70 و 80 هرگز شاهد برخورد با نهادهای صنفی نبودیم اما در این دوره چنین شد و خانه سینما را تعطیل کردند، در حالی که این تشکل در همه زمانها و با همه گرایشها فعالیت میکرد. البته بعد از تعطیلی خانه سینما، هر هنرمند خودش یک خانه سینما شد.
او گفت: در سالهای اخیر سلیقه حاکم شده بود یا از قانون برداشتهای سلیقهای میشد. گویی همه دولتهای قبلی برداشت نادرستی از قانون داشتهاند.
مسجدجامعی گفت: البته جریانهای هنری در مقابل تعطیلی خانه سینما مقاومت کردند و این تشکل به نوعی تکثیر شد اما برخی تشکلهای صنفی دیگر هم با محدودیتهای زیادی روبرو شدند به طوری که تعدادی از آنها ناچار شدند اساسنامهشان را تغییر بدهند.
او ادامه داد: شرایط ویژهای است و همه تلاش میکنیم به شرایط مطلوب برگردیم تا نابسامانیها، سختگیریها و سلیقههای مدیریتی کنار گذاشته شوند به هر حال بنده چه در شورای شهر و چه در هر مکان دیگری بتوانم به بهبود وضعیت کشور کمک کنم حتما چنین خواهم کرد.
چرا آراء شورای شهر یک میلیون از ریاست جمهوری کمتر است؟
مسجدجامعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تغییر در تعداد آرای اخذ شده از شورای شهر که گفته شده یک میلیون نفر از تهرانیها کمتر از انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات شوراها شرکت کردهاند، گفت: البته من نیز چنین چیزی را شنیدم و باعث تعجب من نیز شد که این مسئله قابل پیگیری خواهد بود.
او به دیدارهایش با فرماندار تهران پس از انتخابات اشاره کرد و گفت: پس از انتخابات برای تشکر از زحماتی که کشیده شده بود، با فرماندار ملاقات کردم که در این دیدار نیز گفته شد که تعداد شرکتکنندگان در انتخابات شوراها یک میلیون نفر کمتر از تعداد شرکتکنندگان در انتخابات ریاست جمهوری از شهر تهران بوده است، اما پس از اعلام نتایج، دیدیم این تعداد کمتر است که فکر کنم آنها رایشان را دادهاند!
مسجدجامعی گفت: تصمیم بر این شده که یکی از دوستان مسوول پیگیری این قضیه شود و خود من نیز آن را پیگیری خواهم کرد.
۴۷۴۷
نظر شما