فرانس24:
در میان همۀ کاندیداهای حاضر در این دور از انتخابات ریاست جمهوری که به شدت در احاطۀ محافظه کاران است، تنها حسن روحانی است که چهرۀ معتدل شناخته می شود. حسن روحانی می تواند آراء خاموش جامعه را جذب کند. آراء جوانانی که از انتخابات سال 2009 سرخورده شده بودند.
روحانی نه تنها آراء ناامید شدۀ احمدی نژاد را می تواند کسب کند بلکه می تواند براساس تجربیات دیپلماتیک تغییرات مهمی در عرصۀ دیپلماتیک ایجاد کند. این روحانی برجستۀ ایرانی در زمانی که مذاکره کننده در پرونده هسته ای ایران بود، فصل جدیدی در روابط دیپلماتیک ایران با جهان گشود.
نیویورک تایمز:
حامیان جلیلی، مذاکره کننده در پرونده هسته ای ایران و یکی از چهره های تندرو در انتخابات ریاست جمهوری اجتماع بزرگی به تازگی در تهران برگزار کردند. آنها شعار می دادند:" نه مصالحه، نه تسلیم" آنها پرچم هایی حمل می کردند که در آن نوشته شده بود: "مذاکره با آمریکا خلاف قرآن است" جلیلی کمپین خود را براساس مخالفت 100% با مصالحه با غرب بر سر پرونده هسته ای ایران قرار داده است.
هرچند سایر کاندیداها بر سر موضوعات دیگر از جمله حقوق زنان و یا وضعیت اقتصادی با یکدیگر اختلاف نظر دارند اما بر سر پروندۀ هسته ای ایران، همگی آنها یک نظر دارند. حتی حسن روحانی که گفته میشود به جناح اصلاح طلبان نزدیک است، زمانی که موضوع پرونده هسته ای ایران به میان آمد، سخنی از مصالحه بر زبان نیاورد. برخی بر این باورند که جلیلی انتخابات را به رفراندوم پرونده هسته ای تبدیل کرده است.
لوموند:
ایرانیها 8 سال پس از ریاست جمهوری احمدی نژاد پای صندوق های رأی می روند و این در حالیست که کارنامۀ احمدی نژاد طی روزهای اخیر در کانون توجهات است. به رغم برتری و تفوق تصمیمات رهبری در ساختار ایران، پایان دورۀ احمدی نژاد در تاریخ 34 سالۀ جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.
احمدی نژاد با مواضع ضداسراییلی، چهرۀ پوپولیستی و گاهی اوقات نادیده گرفتن اصول ایدئولوژیکی که آیت الله خمینی بر آن تأکید داشت، تأثیر زیادی بر تقلیل چهره و جایگاه ایران در عرصۀ جهانی و همچنین کاهش اعتبار پست ریاست جمهوری در عرصۀ سیاسی داشت.
برای بسیاری از ایرانیها، دورۀ ریاست جمهوری احمدی نژاد یادآور بازگشت رکود (03-%) به کشور است؛ رقمی که برای اولین بار از زمان جنگ ایران و عراق برای ایران بی سابقه بوده است.
5249
نظر شما