به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیاکبر ولایتی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در شبکه جام جم، به سوالات ایرانیان خارج از کشور پاسخ داد که اهم آن به قرار زیر است:
• ایران بر موضع حق خودش درباره انرژی هستهای باقی خواهد ماند اما این به معنای آن نیست که قصد تعامل با دنیا را نداشته باشیم. میشود به تفاهم رسید و از دیپلماسی فعال با کشورهای دیگر و مجامع بینالمللی میتوانیم استفاده کنیم. من برای این امر راهحل دارم و در این زمینه تجربهای که ما در مسائل بینالمللی در گذشته و در زمان تصدی بنده در وزارت امور خارجه داشتم، نشان میدهد که ما با مواردی سختتر از این مواجه بودیم، به خصوص در رابطه با مذاکرات ایران و عراق و موضوع اجرای قطعنامه 598 و حفظ قرارداد بسیار ارزشمند 1975 و حفظ مرزهای ایران و حفظ حق ایران در اروندرود.
• امروز هیچ مسئلهای در منطقه حل نمیشود مگر اینکه ایران حضور فعال داشته باشد. این قدرت منطقهای که به پشتیبانی ملت و رهبری حضرت امام و مقام معظم رهبری شکل گرفته، حاصل 35 سال کار است که بخش مهمی از آن در دوره تصدی بنده در وزارت خارجه شکل گرفت، بنابراین با حمایت مردم ایران و راهنماییهای مقام معظم رهبری و یک دیپلماسی فعال میشود این موضوع را که سختتر از موضوع توسعه اقتدار منطقهای مردم ایران در حل مسئله 598 نیست، میشود حل کرد البته با یک دیپلماسی فعال و مدبرانه.
• اقتصاد آینده که در پی آن هستیم اول باید تولید محور و دوم مردمی باشد. مردمی کردن تولید نیز بر اساس اصل 44 قانون اساسی است که مقام معظم رهبری سیاستهای کلی آن را ابلاغ و مجلس نیز قانون آن را تصویب کرد. متأسفانه این قانون به گونهای که باید اجرا نشد.
• ایجاد اعتماد بین دولت و ملت در دولت جدید باید اتخاذ شود؛ ایرانیان خارج از کشور که به کار تجارت و هر کار دیگری مشغول هستند اگر ارز و دلاری به دست آوردند به آنها اطمینان میدهیم که سرمایه آنها محفوظ است و اگر سودی به دست آوردند از آن استفاده و به خارج از کشور منتقل کنند و اگر چنین اعتمادی به وجود آید، هر ایرانی ترجیح میدهد پولش را در کشور خود خرج کند تا در خارج از کشور.
• هر کاری به جای خویش نیکوست و توسعه سیاسی و اقتصادی هیچ وقت جای همدیگر را نمیگیرند و باید به صورت توأمان مدنظر باشد. اگر ما توسعه سیاسی داشته باشیم و به توسعه اقتصادی نپردازیم و به فکر مال مردم نباشیم زندگی مردم پیش نخواهد رفت و برعکس اگر فقط به اقتصاد بپردازیم و از لحاظ سیاسی پیشرفت لازم را نداشته باشیم، بینش سیاسی افزایش نمییابد و این باعث عدم توسعه اقتصادی میشود و در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
• باید در تصمیمگیریها ثبات داشته باشیم و این ثبات به معنای سکون نیست بلکه به معنای پویایی در عین تحکم تصمیمات است. اگر قانونی در مجلس تصویب شد، باید اجرا و دولت نیز در تصویب آییننامهها باید دقت و دوربینی داشته باشد. مصوبهها و بخشنامهها نباید فردای آن روز عوض شود متأسفانه ما امروز شاهد تنوع و تناقض در این بخشنامهها هستیم که مردم را بلاتکلیف کرده است.
• در حوزه اقتصادی باید اعتماد مردم به دولت بازسازی شود. الان در بازارها کالا کم است بنابراین باید بازار را اشباع و نقدینگی که به صورت افسارگسیخته درآمده را کنترل کرد.
• در مقابل فشار بیگانگان نباید وادادگی ایجاد شود. البته ملت ما هیچگاه چه در زمان حضرت امام(ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری گامهایی که برداشته ضد استبداد و افزایش عزت روزافزون بوده است. دولت نباید در اهداف راهبردی عقبنشینی کند. یک قدم عقبنشینی سبب طمع دشمن میشود و درصدد عقبنشینی گام به گام ما برمیآیند البته این به معنای خشکی و خشونت ما در روابط خارجی نیست.
• اگر تمام مشکلات را به گردن تحریم بیاندازیم از خود سلب مسئولیت کردهایم. ما باید در مقابل توطئههای بیگانگان تدبیر کنیم و اگر تدبیر نکنیم یک کشور منفعل خواهیم شد. تدبیر ما باید به گونهای باشد که بتوانیم از این تهدید به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و مقاومت خود را بالا ببریم و از سوی دیگر تلاش کنیم تا تحریمها افزایش پیدا نکند و حتی آن را تقلیل دهیم. این تحریمها سختتر از تحریمهای زمان جنگ نیست، در زمان جنگ نیروهای رزمنده مجبور بودند از 1200کیلومتر مرز دفاع کنند و هیچکس حاضر نبود به ما جنسی را بفروشد که برای ما کاربرد دوگانه داشته باشد.
• تصحیح روابط ایران و سایر کشورها به دانشجویان ایرانی برای تسهیل اقامت نکته مهمی است. مهمترین برنامه ما لغو روادید با حداکثر کشورها است و آنطور که من اطلاع دارم میتوانیم با بیش از 40 کشور لغو روادید داشته باشیم.
/2929
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر تمام مشکلات را به گردن تحریم بیاندازیم از خود سلب مسئولیت کردهایم.
کد خبر 295884
نظر شما