مسوولان نفتی معتقدند قیمت تمام شده هر لیتر بنزین هزار تومان است که در صورت احتساب این رقم و لحاظمصرف یک میلیارد و 800 میلیون لیتری بنزین در نوروز امسال، عدم النفع دولت از محل فروش بنزین 1026 میلیارد تومان تخمین زده می شود.

آذرجزایری: آبان ماه سال گذشته قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در جمع خبرنگاران حاضر شد و تاکید کرد که با احتساب دلار 1226 تومانی قیمت تمام شده هر لیتر بنزین ایرانی هزار تومان است.
اگر همین رقم را مبنا قراردهیم و اشاره ای به قیمت هر لیتر بنزین فوب خلیج فارس به نرخ 1810 تومان نکنیم، امسال دولت در ایام تعطیلات 1026 میلیارد تومان تنها در این بخش ضرر کرده است.
چراکه به گفته مصطفی کشکولی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، در ایام نوروز یک میلیارد و 800 میلیون تومان بنزین مصرف شده که 90 درصد این میزان بنزین به صورت 400 تومانی و مابقی به قیمت 700 تومان بفروش رسیده است.

 


البته افزایش مصرف بنزین 400 تومانی در راستای تصمیم دولت در خصوص اختصاص 50 لیتر سهمیه ویژه نوروز به دارندگان خودرو صورت گرفته است که برخی از کارشناسان این تصمیم دولت را در راستای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری و افزایش رضایت مردم از دولت دهم ارزیابی کردند.
چراکه در سال گذشته دولت با تخصیص سهمیه ویژه نوروز مخالفت کرد و امسال نیز پیش بینی می شد با توجه به برنامه های دولت برای فاز دوم هدفمندی و مقاومت مجلس در برابر آن، تخصیص سهمیه ویژه نوروز تحقق نیابد.
در این بین امسال دولت با تصمیم خود در راستای تخصیص این سهمیه متحمل ضرری بالغ بر 1026 میلیارد تومان تنها در ایام نوروز و حدود 20 روز شد.
این درحالی است که اگر بخواهیم هر تن بنزین را به قیمت فوب خلیج فارس و با رقم 1019 دلار محاسبه کنیم و قیمت هر لیتر 1810 تومان را مبنای محاسبه قرار دهیم باید بگوییم که دولت 2484 میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده است.

 


چرا که در صورت احتساب هر لیتر بنزین 1810 تومان و مصرف یک میلیارد و 800 میلیون تومان در ایام تعطیلات 3258 میلیارد تومان بنزین دود شده است که تنها 774 میلیارد تومان آن از مصرف کننده دریافت شده است. البته این 1810 تومان بدون احتساب هزینه حمل و نقل است.
دراین بین رقم 1026 تومان عدم النفع دولت با احتساب رقم هزار تومان یارانه ای است که دولت ناچار به پرداخت آن به بخش حمل و نقل و هزینه کارمزد و مواردی از این دست بوده و باید به صورت نقد طی این روزها پرداخت می شده است.
این در شرایطی است که کارشناسان معتقدند کشور امسال با کمبود بودجه مواجه است و باید دولت در دخل و خرج خود دقت بیشتری داشته باشد. هرچند که از عمر دولت دهم حدود پنج ماه دیگر باقی است و قطعا در صورت ادامه روند هزینه کرد دولت دهم در شرایط فعلی، دولت یازدهم با مشکلات عدیده اقتصادی آنهم در سال حماسه اقتصادی مواجه خواهد شد.
 

/31221

کد خبر 285264

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    19 3
    پس چجوریه قبل از هدفمندی 100 تومان بود و برایشان سود داشت الان به هفتصد تومان هم قانع نیستند پس چرا کشورهای همسایه قیمت سوخت مفت است و به مردمشان بها میدهند حتی در هزینه بیمارستان و بهداشت که رایگان است ولی در ایران یک ویزیت معمولی شده 25 هزار تومان و بعضی دزدی هم میکنند و یک عمل هم میلیونها تومان خرج برمیدارد که بیمار بعد از عمل و دیدن هزینه خداشاهده میگوید کاش میمردم و به خانواده زجر نمیدادم خیلی قیمت دارو خودسرانه افزایش داشته این شوک ارزی قدرت خریدی برای مردم باقی نزاشت و هنوز هم دولت بازار سیاه را محو نکرد و مبنا را یکی نکرد لااقل نرخ ارز مشکوک ازاد را به نرخ اتاق ارزی نزدیک کنید تا جامعه رنگ ثبات بگیرد با تشکر از مدیریت سایت پرمحتوای انلاین
    • علی IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
      6 8
      در خصوص خدمات بهداشتی برخی کشورهای همسایه مثل کویت و قطر و حتی تا حدودی ترکیه کاملا صحیح میگید حتی بهترین ماشین در اونجا قیمت زیادی نسبت به ایران نداره اما قیمت بنزین را در هیچ کدام از کشورهای همسایه مفت ندیدم،البته شاید جایی هست که من نرفته باشم و در جریان نباشم.
  • بدون نام IR ۰۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    23 3
    این واژه بی سر و ته و من دراوردی و ضد پرشین و (عدم النفع) از کجا پیدا شده!! چرا پارسی به این روز افتاده!!
  • محمود IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    12 1
    اقای مدیر کارشناس عدالت حکم میکند موقعیکه اظهار نظر اینچنینی میکنید بفرمائید که دولت خیلی بیشتر از این رقمها بابت تورم و در نظر گرفتن نرخ تورم در حقوق مستمری بگیران بدهکار است که اخ هم نمیکند شما ضرر دولت که حق مردم است را میبینید اما حق مسلم تر مردم را نمیبینید .
  • بدون نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    16 1
    اولا نباید مصرف را در روزهای پیک مسافرتی کشور حساب کرد . درست آن است که متوسط مصرف دیده شود. ثانیا پیش از آغاز سهمیه بندی بنزین مصرف روزانه کشور به 90 میلیون لیتر در روز می رسید حال بعد از چند سال که هر سال هم خودرو سازهای کشور بالای یک میلیون خودرو به بازار عرضه کرده اند این مصرف را آنهم در پیک سفر نوروزی داریم . پس مبنای قیاس شما اشتباه است به خواننده را گمراه می کند. ثالثا در کشور نفت خیز که داعیه تولید بنزین را دارد قیمت بنزین را با مردمش با مبنای ارز خارجی و منفعت طلبانه محاسبه نمی کنند. وظیفه دولت تامین نیاز های عرفی مردم در هر کشور است که متاسفانه در ایران هر اینطور جا افتاده که هر خدمت دولت به مردم باید برای دولت سود داشته باشد!!!
  • بدون نام IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    4 8
    وقتی حرف گرانی میشه همه میگن نمی تونیم غذای خانواده رو هم تامین کنیم ولی ادم هاج و واج می مونه میبینه ملت سفرهاشون به راهه که هیچ نسبت به سالهای قبل هم افزایش داره؟ دم خروس رو باور کنیم یا