ایزابل کوتان پیر وکیل فرانسوی که برای پیگیری شکایت کشورمان از هالیوود به ایران سفر کرده است در کنفرانس «شعبده هالیوود» که شامگاه 21 اسفند ماه در سینما فلسطین برگزار شد، گفت: «من یک وکیل فرانسوی هستم و تمام تلاشم را در جهت مبارزه با بیعدالتی متمرکز کردم. در تمام پروژهها و پروندههایی که در اختیار داشتم، تلاش کردم در برابر بیعدالتی و امپریالیسم مبارزه کنم. در این راستا همیشه وکالت افرادی را برعهده گرفتم که قربانی صهیونیسم بینالملل بودند که از آن جمله میتوان به پروفسور روژه گارودی نویسنده و فیلسوف فرانسوی اشاره کنم.»
وی ادامه داد: «من یک فرانسوی هستم و از منافع مردم کشورم در برابر صهیونیستها دفاع میکنم اما متاسفانه آنها قدرت را در کشورم به دست گرفتهاند و زمانی که من پرونده روژه گاردی را در اختیار داشتم، فشارهای بسیار زیادی به ما وارد میشد. کارلوس شخص معروف بینالمللی دیگری است که در جهت آرمانهای فلسطینیان جنگیده و تاوانش را هم پرداخت کرده است، او اکنون در زندانهای فرانسه به سر میبرد و من دفاع از ایشان را نیز برعهده دارم.»
این وکیل فرانسوی سپس به پرونده شکایت ایران از هالیوود برای تولید فیلمهای ضدایرانی اشاره و عنوان کرد: «من برای پرونده دفاع از ایران در برابر فیلمهایی مانند «آرگو» که برای تخریب چهره ایران از سوی هالیوود ساخته میشود، هستم. من در این پرونده در کنار مردم ایران ایستادهام تا افکار عمومی جهان را نسبت به دروغپردازیهای علیه ایران آگاه کنم.»
ایزابل کوتان پیر در تشریح ماموریتی که برعهده دارد به یک نکته جالب توجه درباره پخش فیلم «آرگو» در فرانسه توسط لابی اسرائیلی اشاره کرد و گفت: «شاید جالب باشد که بگویم فیلم «آرگو» در فرانسه توسط شرکتی پخش میشود که مدیر آن یک اسرائیلی است و مادر مدیر این شرکت ریاست لابی صهیونیستی در آلمان را برعهده دارد.»
وی تصریح کرد: «این افراد هستند که وظیفه پخش «آرگو» را برعهده دارند. بنابراین من وظیفه خود میدانم که در کنار مردم ایران بایستم چون لابی صهیونیستی میخواهد نشان دهد که تروریسم مساوی مسلمانان است و هماکنون هم مشاهده میکنیم که در فیلمهای اخیرشان تلاش دارند که نشان دهند تروریست مساوی با مردم ایران است.»
وکیل فرانسوی شکایت ایران از هالیوود، در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه در برابر جریانهای دروغپردازی میایستد، اظهار کرد: «من برای آزادی میجنگم. در کشور من فرانسه، امروز سانسور شدیدی وجود دارد و هرآنچه که در مخالفت با منافع صهیونیستهاست محکوم به حاشیه رفتن است. من امروز اینجا هستم تا با استفاده از تجربیاتم پرونده شما را به پیش ببرم.»
حسینی: تلاشهایمان نباید صرفا انفعالی باشد
در ادامه کنفرانس بینالمللی «شعبده هالیوود»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنفرانس، بیان کرد: «مسائلی که درباره فیلمهای ضد ایرانی ایجاد میشود، میتواند موجب وفاق تمام ایرانیان و سینماگران ما باشد چراکه هر ایرانی در هرجایی از دنیا که باشد، وقتی چهره غیرواقعی از این سرزمین، فرهنگ،تمدن و تاریخ آن نمایش داده میشود به پا میخیزد. متاسفانه امروز هالیوود مساله ایران هراسی و اسلامهراسی را با جدیت دنبال میکند. میبینیم آنها در این جهت فیلمهایی میسازند که همه افراد منصف و آزادیخواه جهان را ترغیب میکند تا اقدامی علیه این جریان انجام دهند و شما نتیجه این اقدامات را در جایی مانند کنفرانس هالیوودیسم میبینید.»
وی با تاکید بر اینکه اقدام در جهت مقابله با هالیوود نباید مقطعی باشد، خاطرنشان کرد: «بحث هالیوود و فیلمهایی که آنها در راستای ایران هراسی و اسلام هراسی میسازند، یک مساله مقطعی نیست که واکنشی مقطعی نیاز داشته باشد. این کار به طبع یک جریان انجام میشود و میطلبد دست در دست هم به شکل مستمر در راستای مقابله با آن حرکت کنیم.»
سیدمحمد حسینی با اشاره به قدرت امروز هنر و سینما یادآور شد: «به نظرم ترکیب کلمه شعبده هالیوود یک نکته و مساله جدی است. اگر در زمان فرعون شعبدهبازان مردم را مسحور میکردند، اما میبینیم که در عصر ما از سینما و هنر برای فریب و استیلای بر مردم توسط نظام سلطه استفاده میشود.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «چه کشوری در دنیای امروز از ایران اسلامی مستقلتر است؟ طبیعی است که آنها فیلمهایی را یکی پس از دیگری علیه این استقلال طراحی کنند اما نکته مهم اینجاست که ما هم باید در این عرصه تلاش کنیم و تاکید میکنم که تلاش در این بخش یکی از اولویتهای ماست؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند. البته یک نکته دیگر نیز در اینجا وجود دارد و آن این است که ما نباید تلاشهایمان صرفا تلاشهای انفعالی باشد. ما هم باید نقطه ضعف آنها را بیان کنیم چراکه اکنون یکی از ناراحتیهای بسیار زیاد لابی صهیونیستی از انقلاب اسلامی، انتشار روزافزون پیام این انقلاب است.»
وی سپس چهار محوری که مقام معظم رهبری برای توجه هنرمندان اشاره کرده بودند را یادآور شد و گفت: «مقام معظم رهبری چهار محور دفاع مقدس، فلسطین، مقاومت اسلامی و تاریخ انقلاب را مدنظر قرار دادند که ما باید در این زمینه تلاشهای زیادی داشته باشیم. ما باید سلسلهای از اقدامات را انجام دهیم و تنها ساخت یک یا دو فیلم انتظارمان را برطرف نمیکند. در کل باید تاکید کنم در این زمینه همت بالایی را میطلبد. نباید اجازه دهیم آمریکاییها از حادثه تسخیر لانه جاسوسی که یک نقطه ضعف در کارنامه آنها و یک نقطه اقتدار در کارنامه مردم ایران محسوب میشود را به نوعی دیگر به نمایش گذاشته و از خود به دروغ یک قهرمان بسازند و هرآنچه میخواهند از مردم ایران تصویر کنند.»
حسینی تصریح کرد: «ما باید حقیقت را به دنیا ارائه دهیم و در این صورت میتوانیم انتظار داشته باشیم افرادی که در هالیوود هم فعالیت میکنند، در برابر حقیقت سر تعظیم فرود بیاورند؛ همانطور که سحره فرعون در برابر حقیقت موسی (ع) سر تعظیم فرود آورد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش با یادآوری یکی از سخنان مقام معظم رهبری بیان کرد: «رهبر معظم انقلاب پرسش ظریفی کردند که آیا آنها به فیلمهای ضدصهیونیستی که در ایران ساخته میشوند، هم مجال ارائه خواهند داد؟ طبیعتا خیر. آنها در تلاش برای مهندسی افکار عمومی دنیا هستند. در این راستا وقتی جایزه صلح نوبل به اوباما داده میشود، طبیعی است که جایزه اسکار هم به فیلم ضدایرانی برسد.»
در ادامه این همایش، قسمتهایی از مستند «شش روز در پرنسس گیت» که به ماجرای اشغال سفارت ایران در انگلیس میپردازد به نمایش درآمد.
نکته قابل توجه درباره این مستند، آن بود که بسیاری از حاضران مجربی برنامه تعجب میکردند که چگونه یک داستان بسیار سینمایی و اکشن تاکنون از دید مسئولان به دور مانده است. در این مستند که به تهیهکننده پژمان لشگریپور ساخته شده است، غلامعلی افروز سفیر وقت ایران در لندن ماجرای گروگانگیری سفارت ایران را تشریح کرد و توضیح میدهد که چگونه دو نفر از دیپلماتهای ایرانی توسط سربازان بعثی به شهادت رسیدند؛ آن هم در شرایطی که وی پیش از این اتفاق وقوع برخی تهدیدها را به پلیس دیپلماتیک لندن اطلاع داده بود.
در ادامه این همایش، حامد زمانی تیتراژ پایانی برنامه «دیروز، امروز، فردا» و همچنین قطعه دیگری را درباره شرایط امروز مردم ایران در مقابله با آمریکا خواند.
در این همایش نامهی خطاب به ناوی پیلای کمیساریای عالی شورای حقوق بشر به امضاء حاضران رسید که متن آن بدین شرح است:
«به استحضار میرساند ما به عنوان شهروندان ایران و به نمایندگی از جامعهی هنرمندان و مردم ایران با شما سخن میگوییم. طی سه دههی اخیر روند تولید فیلمهای تولید شده در هالیوود توسط شرکتهای آن در سالیان اخیر، فرهنگ و تمدن کشور و ملت من ایران را هدف قرار دادهاند و با تمام توان قصد تحریف آن را دارند. علاوه بر آن، مردم دنیا با این تصویرسازی موهن، دید نادرستی نسبت به کشور من پیدا کردهاند. آکادمی اسکار با انتخاب فیلمهای مخالف با ساختار فرهنگی کشور ایران در حال تغییر ذهنیت مخاطبان بدین سمت است که ایران یک کشور غیرمتمدن است؛ در حالی که تمدن این کشور قدمت 7000 ساله دارد. ایران و تمدن ایرانی، نه فقط به عنوان سرزمین و پیشینهی من، که به عنوان بخش عظیمی از سرمایهی فرهنگی جهانیان باعث مباهات و سربلندی تمامی بشریت است.
بنابراین انتخاب فیلم ضدایرانی آرگو در سال 2013 یک حمله تبلیغاتی علیه ملت من از یک سو و تمامی بشردوستان عالم از سوی دیگر است که با اولین سطور منشور ملل متحد، بند (3) از ماده 1 آن، کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی معنوی و بسیاری از اسناد بینالمللی دیگر مغایر است.
خانم رئیس!
ما مردم ایران و جامعهی هنرمندان اعتراض خود را علیه این نقض فاحش حقوق فرهنگی بشر اعلام داشته و از کمیساریای عالی حقوق بشر میخواهیم که در موارد اعمال نفوذ بفرماید:
- نسبت به توقف این روند دروغپردازی و سیاهنمایی موضعی قاطع اتخاذ نماید.
- به رسالت انسانی خود در راستای صیانت از حقوق بشر عمل نموده و روند تولید فیلمهایی با مضامین دروغ که مانع از حق دسترسی به اطلاعات صحیح میشود را متوقف نماید.
- به پروپاگاندای هالیوود خاتمه دهد و اعتراض رسمی مردم ایران را به آنان اعلام نماید.
علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان و سینماگرانی مانند سیداحمد میرعلایی (مدیرعامل بنیاد فارابی)، حسن نجاریان (قائم مقام بنیاد فارابی)، جعفر گودرزی (مشاور مدیرعامل بنیاد فارابی)، غلامرضا منتظمی (مشاور بینالملل رییس سازمان سینمایی)، محمد سرشار (رییس حوزه هنری استان تهران)، پژمان لشگریپور، محمدعلی باشهآهنگر، ابوالقاسم طالبی، نادر طالبزاده و... در همایش «شعبده هالیوود» حاضر بودند.
5858
نظر شما