به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ فیگارو، چهل و سومین نشست (5 روزه) داووس با حضور 2500 نفر از رهبران و شخصیتهای اقتصادی جهان پایان یافت.
نشستی که در آن نه خبری از بیانیۀ پایانی بود و نه ارائۀ آمار و ارقامی. شاید جملۀ لوید بلانکفن، رییس بانک گلدمن شاس قابل تأمل بود که گفت: "بدترینها را پشت سر گذاشتیم و اولین باری است که این را میگویم".
تغییرات در اروپا شاید از اتفاقاتی باشد که باید در آینده منتظر آن بود. اظهارات دیوید کامرون، مبنی بر برگزاری رفراندوم با موضوع باقی ماندن کشورش در اتحادیه اروپا و حمایت آنگلا مرکل از وی از مهمترین اتفاقات طی روزهای اخیر بود. به نظر میرسد لندن و برلین آمادۀ مذاکره برای آزاد کردن تبادلات فراآتلانتیکی هستند. با این حال کریستین لاگارد در این نشست، وضعیت اقتصاد جهانی را شکننده خواند. با این همه ایالات متحده آمریکا و چین تا اندازهای توانستهاند راهکارهایی برای کاهش تبعات بحران بیابند، اروپا نیز از بدترین سناریوها نجات یافته اما همانگونه که رییس صندوق پول نیز بدان اشاره میکند اقتصاد جهان همچنان بیمار است و جنگ پولها همچنان تهدیدبرانگیز است.
هرچند ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا در نشست داووس وضعیت قارۀ سبز را در مقایسه با سال قبل امیدوارکننده خواند، با این حال او بر این واقعیت تأکید کرد که در صورت عدم ادامۀ اصلاحات، 2013 سال سقوط مجدد یورو خواهد بود.
در این میان، دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه در نشست داوس با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت اروپا و آمریکا و کاهش رشد اقتصادی چین اعلام کرد که متعاقب قوانین سخت گیرانۀ بودجهای، قدرت روبل در منطقه و همچنین پائین بودن میزان بیکاری اقتصاد روسیه در وضعیت خوبی قرار دارد. مدودف همچنین اتحادیه اروپا را به دلیل اینکه سیاست لغو روادید را اعمال نمیکند، مورد سرزنش قرار داد.
در سویی دیگر چینیها-اولین وام دهنده به آمریکا- نگران وضعیت اولین قدرت اقتصادی جهان و بدهی این کشور هستند. جین لیکون، رییس گروه سرمایه گذاری چین-از مهمترین صندوقهای دولتی چین در نشست داووس با انتقاد از سیاستهای آمریکا، اعلام کرد که برای جذب سرمایهگذاری، آمریکا باید اصلاحات مهمی انجام دهد و حتی لی دائوکیو، رییس سابق بانک مرکزی چین درباره آمریکا گفت: من بیش از اروپا نگران اقتصاد آمریکا هستم. اروپا در مسیر درستی حرکت میکند، تلاشهای زیادی صورت داده، هزینههای عمومی را کاهش داده، اما آمریکاییها کارشان را به درستی انجام نمیدهند. با این حال ترشرویی چین برای آمریکا در نشست داوس به دلایل اقتصادی با احتیاط زیادی همراه بوده است.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه لزاکو، جوزف نای در این باره میگوید: از آغاز بحران اقتصادی سال 2008، تضعیف ایالات متحده آمریکا و تقویت پکن همواره سبب نگرانی همسایگان پکن شده بود. در حالیکه پس از بحران اقتصادی 1997، پکن به خوبی توانسته بود ارزش پول خود را حفظ کند و رابطۀ خوبی با همسایگان داشته باشد، اما این بار معادله روندی عکس یافته است؛ رابطه چین با ژاپن؛ کره جنوبی، فیلیپین، ویتنام و.. تحت دستخوش تغییراتی شده و چینیها با احتیاط بیشتری تصمیم میگیرند.
در هر حال فضای حاکم بر نشست داوس در مقایسه با سال قبل امیدوارکننده تر بوده است و اگر پیش بینی صندوق بین المللی پول را به آن بیفزاییم باید منتظر روزهای روشن تری برای اقتصاد کشورها باشیم.
3952
نظر شما