۰ نفر
۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۹

وزیر بهداشت می رود یا می ماند؟ خود دولتی ها هم نمی دانند چه اتفاقی می افتد. البته به غیر از شخص رییس جمهور.

امید کریمی: نخستین وزیر زن کابینه دولت در جمهوری اسلامی ایران، عمر کامل در دولت دارد یا نه؟ ظاهرا این روزها دارو بهانه ای شده است تا خانم وزیر در آستانه خروج از هیات دولت باشد.

مرضیه وحید دستجردی، سه سال و نیم پیش تنها وزیر زن پیشنهادی بود که از مجلس رای اعتماد گرفت. البته دلیل این اعتماد هم سبقه دستجردی در مدیریت و البته وکالت مردم بود. او رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو هیات علمی و مدیر روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل این دانشگاه، رییس بیمارستان، نماینده مردم تهران در دوره چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی، عضو شورای سیاست گذاری وزارت بهداشت در سال های مختلف و ... بوده است. خانم وزیر فرزند زنده یاد دکتر سیف الله وحید دستجردی رئیس فقید جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی است.

همه این سوابق و البته حمایت هایی که نماینده های سرشناس مجلس مانند دکتر علیرضا مرندی، دکتر حسینعلی شهریاری و تعدادی دیگر از او داشتند، موجب شد و با وجود همه مخالفت های غیر مدیریتی برای وزارت او، مرضیه وحید دستجردی با کسب 175 رای موافق، 82 رای مخالف و 29 رای ممتنع به عنوان اولین وزیر زن از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد. 

مرندی در حمایت از او در روز کسب رای اعتماد گفت: "به اعتقاد بنده خانم دکتر دستجردی نیازی به معرفی ندارد. شناخت بنده از او به سال 59 برمی گردد. ایشان دانشجوی پزشکی بودند چون تیزهوش بودند از سن 16 سالگی وارد دانشکده پزشکی شدند ... تنوع کاری در زمینه فعالیت های ایشان از دانشجویی تا کنون در زمینه های بهداشت، درمان، آموزشی، پژوهشی و سطح بین المللی سلامت ایشان را جامع الاطراف کرده است. ایشان در زمینه های مختلف علمی، مذهبی، فرهنگی و اجرایی فعالیت داشته و نمونه ای از نقش ارزشمند بانوان پس از انقلاب اسلامی است که به برکت محیط امن اسلامی پس از پیروزی و به دنبال رهنمودهای بنیان گذار انقلاب اسلامی و رهبری پیشرفت نمودند."

و این از معدود دفعاتی بود که دکتر مرندی به عنوان مشهورترین وزیر بهداشت دولت های جمهوری اسلامی ایران، از تریبون مجلس برای فردی سخنرانی می کرد.

اما حالا وقت رفتن است؟ شایعه رفتن خانم وزیر از دو سه هفته پیش شروع شد؛ پس از آنکه او از ندادن ارز مرجع به دارو به شدت گلایه کرد و بر این گلایه هم بسیار تاکید کرد. حتی به تلویزیون رفت و در این باره گفت (این فیلم را ببینید و این خبر را بخوانید)

پس از او بسیار دراین باره گفتند و حتی حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم شبهاتی درباره نرسیدن ارز مرجع به دارو و صرف شدن آن برای واردات خودروهای لوکس وارد کرد (این فیلم را ببنید) هرچند گمانه های دیگری برای خرج شدن ارز دارو در مسکن مهر هم وجود دارد. (اینجا)

هرچند بسیار گفته شده است که مشکلات دارویی برطرف می شود (اینجا) اما هنوز هم حرف و حدیث درباره کمبود دارو به گوش می رسد (اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا)

در همین گیر و دار خبر رفتن وزیر بهداشت از دولت هم منتشر شد، هرچند معاون اول رییس جمهور آن را تکذیب کرد و گفت تا احمدی‌نژاد هست وحید‌دستجردی هم هست . اما همه می دانند تکذیب ها در دولت نهم و دهم، معمولا به واقعیت نزدیک می شود. با این حال خود خانم وزیر هم چنین چیزی را رد کرد (اینجا) مجلس هم همین نظر را داشت. هرچند یک ماه و نیم قبل حرف از استیضاح وزیر بهداشت به دلیل مشکلات دارویی هم شنیده شد.

اما در حالی که خبرهای افزوده شدن مشکلات بیماران مختلف برای درمان (اینجا) بیشتر شنیده می شد، محمود احمدی نژاد در گفتگوی مستقیم با مردم تمام رشته های وزیر بهداشت و معاونانش را پنبه کرد و گفت دولت ارز به وزارت بهداشت داده است و دارو نباید گران شود. هرچند گفته های رییس جمهور با اطلاعات وزیر بهداشت و مجلس منافات داشت (این فیلم را ببینید، این گزارش و این گزارش را بخوانید)

و همین شروع گمانه زنی های جدید بود. هرچند وزیر بهداشت وعده داد که مشکل ارز برای تهیه دارو تا دوسه هفته آینده برطرف می شود.

همچنین مخاطبان خبرآنلاین در یک نظرسنجی شرکت کردند که از آنها پرسیده بود "با توجه به اختلاف نظرهای مطرح شده درباره تامین دارو، حق را به کدام سازمان می دهید؟"

در پایان هم عمده کاربران حق را به وزارت بهداشت دادند (اینجا، اینجا و اینجا)

اما به نظر می رسد به زودی اتفاقات دیگری در راه باشد؛ روزنامه ایران صبح روز 5 دیماه، تیتر نخست خود را به وزیر بهداشت اختصاص داد و از گران شدن دارو که خانم وزیر خبر داده بود، انتقاد کرد. با این عنوان "پافشاری خانم وزیر بر افزایش قیمت دارو"

اما نکته اینجا بود که روزنامه دولت به شائبه ای دامن زد و تلویحا آن را تایید کرد که پیش از این شنیده شده بود، اما تکذیب هم پشت سر خود داشت: رفتن باقر لاریجانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و به طبع خروج او از وزارت خانه. باقر لاریجانی البته قائم مقام وزیر بهداشت هم هست. روزنامه ایران با اشاره به گمانه زنی رسانه ها درباره اختلاف وزیر بهداشت و رییس جمهور نوشت: "انتظار می‌رود حالا که به گفته رسانه‌ها این اختلافات به‌ علت حضور دکتر باقر لاریجانی در این وزارتخانه رقم خورده، ایشان نسبت به موضوع مطرح شده پاسخ دهند و اگر با رفتن یک خدمتگزار مشکلات مرتفع می‌شود ایشان پا پیش گذارند." (اینجا را بخوانید)

و سوال بی پاسخ اینجاست؛ آیا این آغازی برای ناتمام ماندن دوره وزارت نخستین وزیر زن جمهوری اسلامی ایران است؟

4747

کد خبر 266555

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نوا IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
    24 12
    این خانم بودنشونم زیاد فرقی به حال کسی نداشت عزیزم هر کس بیاد و بره وضع همینه
  • Emad CA ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
    1 2
    کاملا صحیح است. ایشان هم هیچ کار ریشه ای در مجموعه سلامت نکرد. همه ی کارشناسان فریاد زدند طرح پزشک خانواده بااین وضع اجرا ناشدنی است ولی ایشان به دستور رییس اصرار کردند تا این طرح هم با شکست کامل به بایگانی برود. حالا هم که درگیری ها واضح شده خانم وزیر ترجیح داده دم آخر در لشگر دولت نباشد وگرنه تعریفهای روزهای اول طرفین از یکدیگرهنوز یا دمان هست !!