به گزارش خبرآنلاين، آیتالله هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای شورای مرکزی و بازرسی «حزب وحدت و همکاری ملی»، با تبریک فرا رسیدن هفته وحدت حوزه و دانشگاه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر مفتح، وجود احزاب و تشکّلهای سیاسی را ضرورت اداره جوامع امروز خواند و با اشاره لزوم شکلگیری احزاب نیرومند، با برنامه و فراگیر گفت: لزوم وجود احزاب برای فعالیت تشکیلاتی حتی قبل از انقلاب نیز مدنظر انقلابیون بود، منتها به دلیل فشارهای حکومت پهلوی و آزار و اذیت ساواک حضرت امام(ره) در آن مقطع اجازه تشکیل حزب را ندادند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل دولت موقت به ریاست مرحوم بازرگان و کابینهای که اکثر آنان از نهضت آزادی و جبهه ملی بودند را نشانه اهمیت وجود حزب و تشکیلات برای اداره کشور خواند و تصریح کرد: اگرچه حضرت امام(ره) حکم نخست وزیری دولت موقت را به شخص بازرگان و نه نسبت تشکیلاتی وی دادند، اما همین امر نشان داد که برای اداره جامعه چقدر به تشکّلهای برنامهدار، نیرومند نیاز احساس میشود.
وی به روند تشکیل حزب جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که آمادگی و نیاز به چنین حزبی نزد انقلابیون، روحانیت و مردم وجود داشت، حزب جمهوری اسلامی به سرعت در سراسر کشور و در میان اقشار گوناگون توسعه یافت.
هاشمیرفسنجانی با انتقاد از فشارهای وارده بر احزاب دارای پایگاه اجتماعی مناسب، افزود: اگر بناست جامعه به صورت دموکراتیک، با انتخابات متعدد و مطابق قانون اساسی اداره شود، این امر بدون وجود و حضور فعال و مسئولانه، احزاب و تشکّلهای شناسنامهدار، با برنامه و فراگیر از سلایق گوناگون غیرممکن خواهد بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل و فعالیت احزاب در درون خانواده نظام اسلامی از جمله حزب وحدت و همکاری ملی را اقدامی مفید دانست و با اشاره به مؤلفههای احزاب موفق تصریح کرد: پایبندی به اعتقادات و مبانی حزبی، حفظ و گسترش روحیه تشکیلاتی، جدّی گرفتن آموزشهای حزبی، حفظ و گسترش اخلاق و تربیت سیاسی و نیز به روز بودن و حضور فعال در عرصههای عمومی و رسانهای و بیان مواضع جدّی و صریح در زمینه رویدادهای جامعه از ضرورتهای کار حزبی است و امیدوارم تشکیلات شما با صبر و حوصله به موفقیت نائل شود.
وی نمونه موفق کار حزبی و تشکیلاتی علیرغم فشارها و حبسها را حزب اخوانالمسلمین عنوان کرد و گفت: اخوانالمسلمین توانست علیرغم مصائب گوناگون در طول دهههای متمادی روحیه جمعی و تشکیلاتی خود را حفظ و به محض سقوط دیکتاتورها با استقبال عمومی مواجه و اکثر مواضع قدرت را در کشورهای انقلابکرده و اسلامی تصاحب کند.
هاشمیرفسنجانی احزاب و جمعیتهای کوچک و همسو را به ائتلاف برای تشکیل احزاب بزرگتر دعوت کرد و یادآورشد: در روند تشکیل ائتلافها و یا جبههها باید از تکروی، خودمحوری و گسترش بیقاعده و منطق جلوگیری کرد تا بتوان در تصمیمسازی و فعالیت سیاسی و اجتماعی موفق بود.
در ابتدای این دیدار راهچمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی گزارشی از برنامهها و فعالیتهای این حزب بیان کرد و گفت: حزب وحدت و همکاری ملی مانند سایر احزاب خود را برای حضور در انتخابات آینده ریاست جمهوری آماده میکند و در این راه بدون وارد شدن به مصادیق و اشخاص، معیارهای یک رئیسجمهور موفق، کارآمد و در شأن جمهوری اسلامی ایران را مشخص کرده که در زمان مناسب وارد عمل خواهد شد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین امیر جهانی رئیس شورای مرکزی و مؤسس این تشکّل روند شکلگیری حزب وحدت و همکاری ملی را بیان و با اشاره به نقش و جایگاه آیتالله هاشمی رفسنجانی در نظام جمهوری اسلامی و سپهر سیاسی و جامعه بینالملل خواستار نقشآفرینی بیشتر ایشان در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری شد.
/2727
نظر شما