انتشارات تاریخ ایران دو کتاب «مرگ در ایران» نوشته آنه ماری شوارتسنباخ، «در دهلیزهای قدرت» زندگی سیاسی حسین علاء و «ناصرالدین شاه عکاس» نوشته محمد رضا طهماسب پور را روانه بازار نشر کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، چاپ دوم «ناصرالدین، شاه عکاس» با عنوان فرعی پیرامون تاریخ عکاسی ایران روانه بازار نشر شده که در 301 صفحه به همراه 180 عکس و سند است. در شرح این کتاب می خوانیم: « تاریخ عکاسی در ایران، تقریباً پیشینه ای همپای ظهور این پدیده در جهان دارد. سیر پیدایی و تحول این پدیده در ایران که با حمایت خاص شخص ناصرالدین شاه همراه بوده است، موجب رشد و ترقی و توسعه این فن و هنر در سال های آغازین خود در ایران شده است و این موضوع آنجا بیشتر رخ می نمایاند که برخی از کاربردهای عکاسی همزمان و یا در برخی موارد پیشروتر از سایر نقاط جهان در ایران نمود پیدا کرده است.»

 

در این کتاب که بصورت مصور چاپ شده، تاریخ عکاسی در ایران و گوشه های ناشناخته آن به تصویر کشیده شده است. عنوان های بعضی از مقالات این مجموعه عبارتنداز: «ناصرالدین، شاه عکاس»، «گزارش های تصویری در دوران پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار»، «نگاهی گذرا به پیشینه کاربرد عکاسی در کاوش های باستان شناسی در ایران»، «فنون عرضه و نمایش عکس در دوران قاجار»، «چند کتاب و نوشته ناشناخته در تاریخ عکاسی ایران»، ««واژه گزینی برای کلمات و اصطلاحات فنی عکاسی از آغاز سال 1260 قمری (1844 میلادی) در ایران» و «رویکرد ادبی در کتاب های دستنوشته مربوط به عکاسی در دوران قاجار». در بخش پایانی نیز خلاصه ای از مقالات به زبان انگلیسی ترجمه شده است.
 

 

همچنین این ناشر کتاب «در دهلیزهای قدرت» با عنوان فرعی زندگی سیاسی حسین علاء رات به قلم منصوره اتحادیه روانه بازار نشر کرده است. حسین علاء سیاست‌مدار ایرانی و در دو دوره نخست‌وزیر ایران بود. حسین علاء در سال ۱۲۶۰ در تهران زاده شد. پدرش علاءالسلطنه بود. کودکی را در قفقاز گذراند و تحصیلات خود را در لندن انجام داد و پروانه وکالت در دادگاه‌های بریتانیا گرفت. سپس لقب «معین‌الوزاره» گرفت و به وزارت خارجه ایران وارد شد. در کابینه مستوفی‌الممالک و صمصام‌السلطنه وزیر تجارت و فوائد عامه بود. در دوره پنجم به نمایندگی مجلس شورای ملی انتخاب شد و همراه با مدرس، تقی‌زاده و مصدق با خلع قاجاریه مخالفت کرد.

در دوره رضاشاه چندبار وزیر شد. در جریان وقایع آذربایجان و شکایت ایران از شوروی به شورای امنیت به عنوان سفیر ایران در آمریکا فعالیت زیادی کرد.

پس از بازگشت به ایران وزیر خارجه و بعد از کشته شدن رزم‌آرا، در اسفند ۱۳۲۹ نخست‌وزیر شد تا اردیبهشت ۱۳۳۰ که استعفا داد. در دوران نخست‌وزیری دکتر مصدق وزیر دربار بود.

پس از برکناری زاهدی در فروردین ۱۳۳۴ دوباره نخست‌وزیر شد. علاء در ۲۵ آبان ۱۳۳۴ از کوشش فدائیان اسلام برای کشتنش جان به‌در برد که این جریان به دستگیری و اعدام عده‌ای از اعضای فدائیان اسلام از جمله نواب صفوی انجامید. در دوره نخست‌وزیری علاء روابط ایران و شوروی بهبود یافت و شوروی از شاه دعوت کرد. همچنین در همین دوره ایران وارد پیمان بغداد شد. علاء در فروردین ۱۳۳۵ از نخست‌وزیری استعفا کرد که مورد موافقت قرار نگرفت ولی دوباره در فروردین ۱۳۳۶ استعفا کرد و مجدداً به وزارت دربار تعیین شد و تا سال ۱۳۴۲ وزیر دربار بود که در آن سال از سیاست شاه در قبال خمینی انتقاد کرد و برکنار شد و به عنوان سناتور انتصابی از شیراز به سنا راه یافت.

حسین علاء در سال ۱۳۴۳ در تهران درگذشت.


بنابراین گزارش، آنه ماری شوارتسنباخ نویسنده کتاب «مرگ در ایران» نویسنده و روزنامه نگار سوئیسی است که در سال 1908 در زوریخ به دنیا آمد. او از پاییز 1931 تا بهار 1933 در برلین و از راه نویسندگی زندگی می کرد اما با دستیابی هیتلر به قدرت در سال 1933 او نیز چون بسیاری از نویسندگان آلمان مجبور به ترک این کشور شد. او در این سال ها پیوسته در اندیشه سفر به شرق بود. پس از سفری به اسپانیا در سال 1933 شوارتسنباخ به خاور نزدیک و ایران سفر کرد و در سال بعد نیز همین سفر تکرار شد. به این ترتیب آنه ماری شوارتسنباخ نخستین روزنامه نگار و عکاس سوئیسی بود که به ایران و افغانستان سفر کرد.

هنگام اقامت در ایران با کلود کلار دیپلمات فرانسوی ازدواج کرد و گذرنامه ای سیاسی و فرانسوی هم به دست آورد که سفرهای بعدی او را آسان تر ساخت.

طی اقامت در تهران و دره لار بخشی از "یادداشت های غیر شخصی" را نوشت که اساس همین کتاب "مرگ در ایران" بود. اما ازدواج ناموفق، بیماری و اعتیاد شوارتسنباخ را مجبور کرد به سوئیس بازگردد و دوره ای درمانی را بگذراند.

او در فوریه 1938 با الا مایار در زوریخ آشنا شد و تصمیم گرفت همراه او به افغانستان سفر کند. پدرش برای او ماشین فوردی خرید و همین ماشین وسیله سفرشان شد. آنها با گذر از استانبول، آنکارا، تبریز، تهران، مازندران و مشهد به هرات رسیدند و از آنجا عازم کابل شدند.

کتاب "مرگ در ایران" با زبانی خاطره گونه و توصیفی نوشته شده و طی آن مشاهدات شوارتسنباخ از تهران و مناظر طبیعی و شهری آن به دقت شرح داده شده است. او همچون یک داستان نویس به طور ظرافتمندانه ای درک خود را نسبت به اشیاء و آدم ها و محیط ایران ارائه داده است. از ورای اثر او می توان شرایط تاریخی و سیاسی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی ایران آن روزگار را دریافت. او توصیفاتی نیز از بناهای تاریخی ایران دارد و با گذر از هر منطقه و شهر، اطلاعات و دیدگاهش را نسبت به فرهنگ و باورهای آن منطقه ابراز می کند.

 

ساکنان تهران برای تهیه این آثار و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060

کد خبر 264817

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =