بهنوش خرمروز: ظاهر امر این است که همه نوزادان، در هر رنگ و جنس و ملیت، اولین غذایی که به طور معمول میخورند، شیر مادر است. اما ظاهرا شیری که نوزادان دو جنس میخورند، زیاد شبیه به هم نیست. در واقع، دستکم در یک مولفه، تفاوت اساسی دارد. دخترها شیر کمچرب میخورند و پسرها شیر پرچرب! البته به شرط این که اوضاع خانواده روبراه باشد.
به گزارش دیسکاوری، محققین دانشگاه ایالتی میشیگان با بررسی 72 مادر در مناطق روستایی کنیا به این نتیجه رسیدهاند که مادرانی که نوزاد پسر دارند، به آنها شیری میدهند که چربی بالاتری دارد. بر اساس نتایج مطالعه این محققین، شیری که نوزادان پسر میخورند، 2.8 درصد چربی دارد در حالی که میزان چربی شیری که نوزادان دختر میخورند، تنها 0.6 درصد است. این نسبت در بین خانوادههای فقیر، تغییر میکند. در بین خانوادههای فقیر، این نوزاد دختر است که شیر چربتر را دریافت میکند. البته در این شرایط، کمی چربی شیر نوزادان پسر به پای دخترهای خانوادههای معمولی و مرفه نمیرسد. بلکه تنها اندکی از چربی شیری که نوزاد دختر میخورد، کمتر است. در خانوادههای فقیر، چربی شیر نوزاد دختر 2.6 درصد است، در حالی که در مورد نوزاد پسر، درصد چربی شیر مادر، 2.3 درصد است.
نتایج این مطالعه با نتایج مطالعات قبلی بر روی میمونهای مکاک، آهوهای قرمز و خوکهای دریایی خاکستری همخوانی دارد. همچنین نتایج به دست آمده از مطالعه بر روی زنان سالم و مرفه ساکن ماساچوست هم در راستای همین یافتهها قرار دارد. در واقع به نظر میرسد که همه مطالعات انجام شده، نظریه تکاملی 40 سالهای را تایید میکند که بر اساس آن، نوعی انتخاب طبیعی در جریان است و والدین وقتی همه چیز روبراه است، بیشتر برای پسرها انرژی میگذارند در حالی که در شرایط سخت، انرژی خود را بیشتر صرف دخترها میکنند.
اما چرا این اتفاق میافتد؟ حدس دانشمندان این است که داشتن فرزند پسر به معنای داشتن نوههای زیاد خواهد بود. دستکم در جوامعی که مردان، همسرهای زیادی میتوانند داشته باشند، اینچنین است. از سوی دیگر، فرضیهای دیگری میگوید که والدین ترجیح میدهند دختری داشته باشند که به هر حال نوهای برای آنها به دنیا بیاورد، تا این که پسری از خانواده سطح پایین داشته باشند که ممکن است هیچوقت نتواند هیچ فرزندی داشته باشد.
53272
مادران به نوزادان دختر یا پسر خود، شیر متفاوتی میدهند. بدن مادر، برای نوزادان پسر شیری تولید میکند که چربی بیشتری داشته باشد. البته به این شرط که اوضاع روبراه باشد. در خانوادههای فقیر، اوضاع برعکس است.
کد خبر 263969
نظر شما