مهر گزارش داد: کتاب «داریوش همایون» از مجموعه دانستنیهای انقلاب اسلامی برای جوانان منتشر شده است. به گفته مصطفی جوان، نویسنده این کتاب در مقدمه تالیف شده توسط وی، همایون در زمره عناصر سیاسی بانفوذ و یکی از سرشناسترین تئوریسینهای عصر محمدرضا شاه پهلوی است که در دوران حیات اجتماعی و سیاسیاش عهدهدار مشاغل حساس و مسئولیتهای متعددی بوده است. همکاری با پانایرانیستها، شبه نظامیان «انجمن»، مساعدت به گروه ناسیونالیستهای انقلاب اسرائیل، حضور در حزب ملت ایران، دبیری سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات، تحصیل در هاروارد با بورس نیمن، بنیانگذاری روزنامه آیندگان، قائم مقامی حزب رستاخیز، وزیر اطلاعات و جهانگردی و سخنگویی دولت آموزگار، تنها بخشی از این مسئولیتهاست که این کتاب به رمزگشایی از فعالیتهای وی در آنها پرداخته است.
این کتاب در نخستین فصل از خود به بررسی پیشینه خانوادگی و تحصیلات داریوش همایون میپردازد و پس از معرفی خانواده و تحصیلات وی به معرفی فعالیتهای سیاسی و مطبوعات وارد میشود. این موضوع با عضویت همایون در گروه شبه نظامی انجمن آغاز میشود و پس از آن درباره نحوه عضویت وی در انجمن هنری جام جم سخن میگوید و پس از آن نیز نحوه پیوستن همایون به حزب پان ایرانیست و سوکا را شرح میدهد.
همکاری با روزنامه اطلاعات و مدیریت در موسسه انتشارات فرانکلین نقاط دیگر زندگی همایون است که مورد توجه مولف این کتاب قرار گرفته و در ادامه به ماجرای تاسیس روزنامه آیندگان و تجهیز آن به کمک کارگزاران اسرائیلی نیز منتهی میشود.
فعالیت همایون در حزب رستاخیز و وزارت اطلاعات و جهانگردی و نقش وی در سانسور مطبوعات نیز از دیگر مطالب این کتاب است. همچنین بخش قابل توجهی از این کتاب به موضوع نگارش مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در 19 دی 56 در روزنامه اطلاعات و نقش همایون در این مورد به شکل ویژهای توجه نشان داده است.
بخش سوم از این کتاب نیز به موضوع فعالیتهای همایون پس از پیروزی انقلاب و فرار وی از ایران اختصاص دارد که در پایان با گاهشمار زندگی همایون و اسناد تصویری از فعالیتهای وی همراه شده است.
کتاب داریوش همایون را مرکز اسناد انقلاب اسلامی در شمارگان 2500 نسخه و با قیمت 3400 تومان منتشر کرده است.
به گزارش خبرآنلاین، مرکز اسناد همچنین کتاب «سرگذشت من با مجاهدین خلق 1380ـ1387» تالیف پرویز درخشان را در 500صفحه تجدید چاپ است. ناشر در توضیح کتاب آورده است: داستان سازمان مجاهدین خلق (منافقین) شرح روشنی از التقاط در عرصه نظر و آوارگی و دربهدری و در نهایت مزدوری بیگانه و ورشکستگی سیاسی گروهی است که دل در گرو بیگانه داشتند و در نهایت در اقصی نقاط عالم آواره و پراکنده شدند. هدایت سازمان از طرف تنی چند عوامفریب و خودشیفته و سیستم بسته و زندانگونه آن پیش از هر چیزی خود اعضا را به ستوه آورده؛ بهطوری که از هر فرصت مناسب برای فرار کردن و جدا شدن از آن استفاده میکنند. ارتش مجاهدین یا همان «لژیون خارجی صدام حسین» نزدیک به دو دهه یکی از ناشناختهترین ارتشهای جهان بود که اکثریت فرماندهان آن را زنان تشکیل میدادند.
این کتاب حاصل دو سال و نیم حضور در سازمان مجاهدین خلق در زمان حاکمیت صدام حسین و چهار سال اسارت نزد نیروهای آمریکایی و صدها ساعت مصاحبه و گفتگو با اعضای مجاهدین خلق در عراق و اروپا است که برای بیان یک تجربهی تلخ در چارچوب احزاب سیاسی و بیان گوشهای از تاریخ معاصر ایران نگاشته شده است. نویسنده کتاب که نخواسته اسم خود را اعلام کند، با توجه به عفو رهبر معظم انقلاب در رابطه با مجاهدین خلق، در تاریخ 16 بهمن 1387 از فرانکفورتِ آلمان وارد فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) شد و پس از یک شب بازداشت توسط مأموران امنیتی آزاد شد.
ساکنان تهران برای تهیه این دو کتاب و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما