وی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: در مجلس اول نزدیک به 70 درصد نمایندگان، عضو حزب جمهوری اسلامی بودند. حزب جمهوری اسلامی هم درست نقطه مقابل دولت موقت بود. از آن طرف هم بنیصدر رییس جمهور شده بود و او هم تا حدودی مقابل دولت آقای بازرگان بود.
سخنگوی دولت موقت در ادامه با بیان اینکه حزب جمهوری اسلامی در آغاز ادعای زیادی نداشت تصریح کرد: اما وقتی در مجلس اکثریت را به دست آوردند، گفتند چرا از قدرت خودمان استفاده نکنیم؟ چرا در انتخاب وزرا و نخست وزیر نقش نداشته باشیم؟ در انتخاب رییس جمهور نمیتوانیم نقش داشته باشیم اما در انتخاب نخست وزیر که میتوانیم نقش داشته باشیم. از آن طرف تمام نهادهای انقلاب دست اینها بود. جهاد سازندگی، سپاه و دادگاههای انقلاب بنیاد مستضعفان و شورای تبلیغات و ... همه اینها دست آنها بود.
وی در ادامه با اشاره به فرمان امام برای انحلال حزب جمهوری اسلامی گفت: من اعتقاد دارم که امام به این دلیل فرمان انحلال حزب جمهوری اسلامی را دادند، یک روزی چشم بازکردند و دیدند که کل امور کشور دست حزب جمهوری اسلامی است.
طباطبایی در ادامه گفت: امام یک نگاه ظریفی نسبت به نظام دموکراسی غربی داشتند، آن وقت میبینند که در نظام جمهوری اسلامی قوه قضاییه در دست آقای بهشتی است، آقای موسوی اردبیلی دادستان انقلاباند، در تمام دادگاههای انقلاب، آقایان هستند. اکثریت قریب به اتفاق دولت دست حزب جمهوری اسلامی است، نخست وزیر دست این حزب است، جهاد سازندگی و تمام نهادهای انقلابی همه دست یک حزب است.
معاون سیاسی وزیر کشور در دولت بازرگان همچنین درباره ساختار حزب جمهوری اسلامی گفت: حزب یک کمیته مرکزی داشت. بعد هم حزب که فراگیر شد از دست آنها در رفت. بعد از انتخابات ریاست جمهوری که حزب جمهوری اسلامی شکست خورد، آقای مظفر یک گفت وگویی با آقای بهشتی دارد که آقای بهشتی می گوید علت مشکلات اساسی ما این بود که ما راه ورود به حزب را برای افراد و برای عضو گیری بازگذاشتیم و صلاحیت افرادی را که میآیند در حزب را جدی نگرفتیم. نتیجه این شد که از این لحاظ خیلی ضربه خوردیم.
وی در ادامه می افزاید: به عقیده من یکی از چیزهایی که نظام مدیریتی کشور را تحت تاثیر قرار داد و توانستند عوامل بیگانه مستقیم یا غیر مستقیم در آن نفوذ کنند، سلولهای حزب جمهوری اسلامی بود. به عنوان مثال حزب توده را در نظر بگیرید، سران این حزب به سران نظام که غالبا مدیران برجسته حزب جمهوری اسلامی بودند پیغام دادند که هرجا ببینیم که این انقلاب در معرض خطر است از آن دفاع خواهیم کرد و اگر اطلاعاتی به دست بیاوریم که کسانی میخواهند به این انقلاب ضربه بزنند به شما اطلاع خواهیم داد و به این نحو جلب اعتماد کردند.اما سازمان زیرزمینی حزب توده که سازمانی با تشکیلات قوی سازمانی و وابسته به حزب بود خرابکاری را شروع کردند.
طباطبایی همچنین ادامه داد: اعضای حزب توده در سراسر کشور شایعه پراکنی میکردند که مثلا فلان زن فلان فرماندار بیحجاب است، یا فلان استاندار عکس با شاه دارد و به این وسیله سعی کردند یک تصور غلطی در ذهن رهبران روحانی انقلاب از روشنفکران مذهبی و غیر روحانی به وجود بیاورند تا با طرد آنها خودشان جای این ها را بگیرند. وببینید که چقدرهم موفق بودند که فرمانده نیروی دریایی کشور (سرهنگ ناخدا افضلی) عضو کا.گ.ب است. در شورایعالی دفاع ، در صدا و سیما؛ در مجلس شورای اسلامی؛ در دادگاههای انقلاب ؛ در حزب جمهوری اسلامی همه جا افراد وابسته به این حزب حضور ریاکارانه و خرابکارانه دارند، حتی در ارتش و در ستاد فرماندهی آن. این ها همه غیر از جاسوسان نظامی و عوامل اطلاعاتی آمریکا در جنگ و درگیری با عوامل عراق بود و یا چشم های ناپاک آواکس عربستان در کشف اطلاعات و برنامههای نظامی ایران و خنثی کردن آن.
وی همچنین درباره نظر این شایعه که گفته میشود امام در آغاز از بنیصدر حمایت میکردند گفت: خود امام صراحتا میگویند که به او رای ندادند. ما نظر امام را کم و بیش میدانستیم. آقای بنیصدر یک برنامه تبلیغاتی مهمی دو هفته قبل از رای گیری انجام داد. دو هفته قبل از انتخابات یک عکس با برادر امام آقای پسندیده چاپ کرد و زیر آن یک جملهای گذاشت که همه فکر کردند این جمله از امام است. جهاد سازندگی و سپاه هم پوسترها و بیانیههای او را در سراسر کشور منتشر کرد. یکی از عوامل مهم توزیع گسترده پوسترهای انتخاباتی آقای بنیصدر جهاد سازندگی بود.
مشروح گفت و گوی خبرآنلاین با صادق طباطبایی را ایـــنــــجــــا بخوانید.
29219
نظر شما