به گزارش روزنامه امريکايي لسآنجلس تايمز، واشنگتن از بيم آن که حمايت جهاني از تحريمها عليه ايران را از دست بدهد، تصميم گرفته است از محدوديت فروش دارو به ايران بکاهد.
بر پايه اين گزارش، اگرچه داروها مشمول تحريمهاي امريکا نيست، اما صادرکنندکان براي صدور دارو و لوازم پزشکي نيازمند دريافت مجوز هستند.
افزون بر آن، عدم امکان نقلوانتقال مالي از طريق بانکها به دليل اعمال تحريمها، سايه دستوپاگير خود را بر بخشهاي دارويي و مراقبتهاي پزشکي در ايران افکنده و به شدت بر واردات دارو به اين کشور تاثيرگذار بوده است.
فاطمه هاشمي، رئيس بنياد بيماريهاي خاص ايران، در نامهاي به بان کي مون، دبير کل سازمان ملل متحد از وي خواست تا از آسيبهاي ناشي از تحريمها بر شش ميليون بيمار ايراني که از بيماريهاي مزمني همچون تالاسمي، هموفيلي، نارسايي کليه، انواع سرطان، و غيره رنج ميبرند، جلوگيري کند.
در اين نامه آمده است که کمبود و افزايش قيمت دارو در نتيجهي تحريمهاي غيرقانوني، به طور مستقيم بر زندگي و سلامت ميليونها بيمار در ايران تاثير گذاشته است.
بان کي مون نيز در پاسخ به اين نامه، در گزارشي به مجمع عمومي سازمان ملل گفت که تحريمها، تاثير غيرانساني بر زندگي بيماران در ايران گذاشته است. «حتي شرکتهايي که مجوز لازم را براي واردات غذا و دارو دريافت کردهاند براي انجام تراکنش مالي از طريق بانکهاي کشورهاي ثالث با دشواريهايي روبهرو هستند.»
به نوشته روز لس آنجلس تايمز، تحليلگران بر اين باروند که اعتراضهاي عليه تبعات انساني تحريمهاي يکجانبه امريکا عليه ايران ميتواند موجب تضعيف حمايت همپيمانان واشنگتن از اين تحريمها شود.
اين روزنامه امريکايي به نقل از مقالهي اسماعيل سلامي، استاد دانشگاه، که هفته گذشته در روزنامه پراودا روسيه منتشر شد، گزارش داد: «پرسش تلخ اين است که آيا غرب از اين که به ابزاري براي نسلکشي تبديل شده، لذت ساديستي ميبرد يا سادهلوحانه باور دارد که در حال دستيابي به اهداف شيطاني خود در اين کشور اسلامي است؟»
امريکا و اتحاديه اروپا در آغاز سال 2012 ميلادي، با هدف بازداشتن کشورهاي ديگر از خريد نفت ايران و و انجام مبادلات مالي با بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، تحريمهاي تازهاي را عليه بخشهاي نفتي و مالي اين کشور اعمال کردند. اين تحريم از اوايل تابستان 2012 به مرحله اجرا درآمدهاند.
همچنين، وزاري خارجه اتحاديه اروپا 23 مهر (15 اکتبر) براي اعمال دور تازهاي از تحريمها عليه ايران به توافق رسيدند.
تحريمهاي مهندسيشده از سوي امريکا عليه ايران بر پايه ادعايي بياساس است که جمهوري اسلامي را به تلاش براي دستيابي به اهداف نظامي در برنامه صلحآميز انرژي هستهاي خود متهم ميکند.
ايران ضمن رد اين ادعاها، همواره تاکيد کرده است که به عنوان يکي از امضاکنندگان متعهد پيمان منع گسترش تسليحات اتمي (انپيتي) و يکي از اعضاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي، از حق استفاده از فنآوري هستهاي براي دستيابي به اهداف صلحآميز برخوردار است.
/2727
نظر شما