ایسنا نوشت:

سیاست‌های حمایتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه طرح «شعر نوجوان امروز» توسط مدیرعامل کانون تشریح شد.سیدصادق رضایی - مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - در نشستی با جمعی از شاعران نوجوانان گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده به افرادی که در حوزه طرح «شعر نوجوان امروز» با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرارداد امضا می‌کنند، در مرحله اولیه پس از انعقاد قرارداد، پرداخت اولیه‌ای صورت خواهد گرفت و شاعران پس از اتمام کار، تمام حق‌الزحمه کار خود را بر اساس قیمت پشت جلد یا قیمت قطعی دریافت خواهند کرد. کانون نیز خود را ملزم می‌داند که کار این عزیزان را فاصله زمانی شش‌ماهه منتشر کند.
 


مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: آن‌چه واقعیت دارد، این است که نداشته‌های ما در برابر داشته‌های‌مان، پیوسته فزونی داشته، در حالی که رکن اساسی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این است که مخاطبان خود را حفظ کند. کانون ‌علایق، ‌نیازها و نگاه‌های مخاطبان خود را می‌داند، بنابراین نمی‌تواند کمبود کتاب در قفسه‌های کتابخانه‌هایش را برتابد.
 


او افزود: لطف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این است که کودکان با بیش از سه سال سن و نوجوانان تا 16 سال را در پوشش اعضای خود دارد. اعضایی هستند که می‌خواهند بعد از 16 سال همچنان عضو کانون بمانند. این موضوع ایجاب می‌کند که ما به نیازهای همه گروه‌های سنی خود توجه کنیم. در غیر این صورت، صرفا شعار داده‌ایم و کانون جای شعاردهی نیست.
 


رضایی عنوان کرد: در حال حاضر، کانون با بیش از 6000 جلد کتاب در شعبه‌های مختلف خود در سراسر کشور توانسته است سیل عظیمی از کودکان و نوجوانان را در پوشش خود قرار دهد، اما این موضوع برای ما بدیهی شده است که تمام تلاش‌های ما در برابر نیازهای نوجوان امروز بسیار کم و ناچیز است.
 


مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تأکید کرد: رکن اساسی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ‌کودکان و نوجوانان هستند که هرکدام نیازها، امیال و خواسته‌های مختلفی دارند، اما آیا ما با تمام امکاناتی که در اختیار داریم، به تمام نیازهای مطالعاتی آنان در هر سبک و سیاقی پاسخی مناسب می‌دهیم؟
 


او افزود: ضلع دیگر کانون، جامعه هنرمندان هستند. این گروه پیوسته نام‌شان و ‌آثارشان در جامعه باقی است، در حالی که مدیران پیوسته در جامعه جایگاه‌شان متفاوت می‌شود، اما جامعه هنرمندان و مخاطبان آن‌ها پیوسته ماندگارند.
 


رضایی گفت: کانون با اجرای طرح «شعر نوجوان امروز» دست یاری به سوی تک تک شما دراز می‌کند. اگر در ابتدا دو طرح دیگری با عناوین طرح «رمان نوجوان امروز» و طرح «نمایشنامه کودک و نوجوان امروز» در این مرکز مورد توجه قرار گرفت، این به معنی تقدم و تأخر نیست، کما این‌که به معنای مهم بودن یکی و بی‌ارزش بودن دیگری تلقی نشده و نمی‌شود.
 


مدیر عامل کانون خاطرنشان کرد: آن‌چه امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال اجراست، ماحصل همه تلاش‌های ما از سال 44 به بعد است و آن‌چه امروز ما به آن افتخار می‌کنیم، نتیجه فعالیت‌های هنرمندان‌مان در این عرصه پاک و مطهر است.
 


رضایی با ابراز امیدواری از این‌که بتوان تا پایان سال جاری شاهد اولین رونمایی کتاب‌های «شعر نوجوان امروز» بود، گفت: در حال حاضر تیراژ کتاب‌های ما بین سه تا پنج‌هزار تاست. در حال حاضر طرح مذکور به منظور پاسخ‌دهی به نیازهای کتابخانه‌های کانون طراحی شده است، اما این به آن معنا نیست که ما اهداف دیگری را تعقیب نکنیم یا این‌که کتاب‌های‌مان ظرفیت رسیدن به تیراژ‌های بالا را نداشته باشد.
 


در ادامه این نشست که در سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، علی گنج‌کریمی - معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - گفت: ما سر تا پا ایستاده‌ایم تا در خدمت یکی از طرح‌های تازه‌ کانون باشیم. همه شما می‌دانید که در بخش نشر، ناشران مختلفی از جمله 4000 ناشر در حوزه کودک و نوجوان فعال‌اند، اما از این تعداد، ‌تعداد معدودی به حوزه شعر کودک و نوجوان اختصاص دارند.
 


معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: یکی از پیامدهای خوب طرح‌های نوجوان امروز کانون، ایجاد رقابت سالم در بازار و در بخش‌های مختلف تولید و نشر است. ما امیدواریم این نشست در جلسات بعدی بتواند فاصله بین تولیدکننده و مصرف‌کننده و سیاست‌گذاران فرهنگی را به صفر برساند.
 


در پایان این نشست، جمعی از شاعران به بیان نقطه‌نظرات خود درباره وضعیت شعر نوجوان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداختند.
 


عرفان نظرآهاری در این زمینه گفت: اتفاقی که باید بیفتد، این است که شعر نوجوان از تک‌صدا بودن خارج شود و طیف‌های مختلفی را دربر گیرد. بر همین اساس فکر می‌کنم اشکالی وجود نداشته باشد که کانون در زمینه خرید شعر نوجوان از خارج از این مجموعه وارد عمل شود و فرصتی را فراهم کند تا این آثار نیز بتواند در اختیار نوجوانان کانونی قرار گیرد.
 


سعیده موسوی‌زاده نیز گفت: احساس من این است که در بحث شعر نوجوان، نگاه تک‌بعدی لحاظ شده و اغلب به جای سرایش کتاب‌های شعر نوجوان، کتاب‌سازی شده است.
 


اسدالهن شعبانی، از دیگر شاعران حاضر در این نشست، گفت: این جلسه، جلسه خوبی برای شعر کودکان و نوجوانان می‌تواند باشد. شعر کودک و نوجوان بویژه شعر خردسال در سال‌های اخیر گسترش خوبی داشته‌، اما مسأله‌ای که باعث کندی این حرکت می‌شود، رغبت نداشتن ناشران به تجدید چاپ آثار خوب است.
 


همچنین عباس تربن گفت: در کانون رویه خاصی اعمال می‌شود که من تصور می‌کنم با برگزاری این نشست بتوان این رویه را اصلاح کرد. برخی از کارشناسان کانون متأسفانه اصلا سبک‌های جدید شعر را نمی‌شناسند و یا در برابر آن مقاومت می‌کنند. نتیجه آن شده است که در خروجی‌های کانون، تا مدت‌ها انتشار شعر سپید ممنوع بود.
 


حدیث لزرغلامی نیز گفت: این جلسه از آن جهت که در آن افرادی همچون مصطفی رحماندوست تا زیتا ملکی را دربر می‌گیرد، حائز اهمیت است و می‌توان امیدوار بود که طیف‌های مختلفی را شامل می‌شود.
 


افشین علاء، از دیگر شاعران حوزه ادبیات نوجوان، نیز گفت: من در زمره شاعرانی بودم که علی‌رغم کار در حوزه شعر نوجوان، از پاسخ‌گویی به خبرنگاران در مورد تازه‌ترین کارهایم طفره می‌رفتم. معتقدم شعر کودک و نوجوان چشم‌انداز خوبی را نشان نمی‌دهد. علی‌رغم درخشش شعر کودک در دهه 60،‌ این شعر در سیر نزولی به سر می‌برد.
 


او افزود: ای کاش کانون همچون محفلی باشد که بتواند با سیاست‌گذاری‌های خود مانع از نزول شعر این گروه سنی شود. من موافق نیستم که رد شدن اثری به معنای ضعف آن باشد. معتقدم کانون باید پیوسته بهترین‌ها را معرفی کند و بر همین اساس فکر می‌کنم بهتر است، کانون صرفا به این موضوع فکر نکند که 100 کتاب شعر از 100 شاعر را وارد بازار کند، چرا که انتظار معیار بودن آثار کانون، انتظار زیادی نیست.
 


مصطفی رحماندوست هم در این نشست گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید پیوسته خود را به چاپ آثاری ملزم بداند که به حد استاندارد رسیده‌اند. هیچ اشکالی ندارد که کتاب شعر منِ مصطفی رحماندوست در کانون رد شود، ولی این خیلی مهم است که شاعر حرفی را بگوید که دیگران نمی‌گویند و وقتی خیلی چیزها را می‌داند، نگوید. این ماهیتی است که در کودک ایجاد حرکت می‌کند، بنابراین کانون باید پیوسته حد استاندارد را رعایت کند.
 


ناصر کشاورز نیز در این نشست گفت: اغلب شعرها فقط وزن و قافیه را رعایت کرده‌اند و در حوزه محتوایی هیچ مضمونی ندارند، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که همه کارها فرصت چاپ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بیابند.
301301

کد خبر 253336

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =