۱ نفر
۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۰

تصمیم به حضور ناوهای جنگی آمریکا در خلیج فارس از دی ماه سال 1365 اتخاذ شده بود که پس از صدور قطعنامه 598 از اول مرداد ماه 1366 به مرحله اجرا در آمد.

توضیح زیر در مورد بخشی از پاورقی کیهان روز شنبه29/7/1391 در مورد مسائل جنگ تحمیلی است. این توضیح در همان روز برای روزنامه کیهان فرستاده شد ولی تا کنون چاپ نشده است.

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای حسین شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
باسلام
در ادامه سلسله مقالات آقای کامران غضنفری در پاورقی روزنامه کیهان مطلبی تحت عنوان علل و عوامل پذیرش قطعنامه 598 در تاریخ 29/7/1391 به چاپ رسیده است که بخشی از آن که در مورد چگونگی ورود ناوهای آمریکایی به خلیج فارس در سال 1366 است نادرست می باشد. در این مقاله از قول آقای محسن رضایی مرقوم شده است که : "پس از حضور نیروهای آمریکا در منطقه در سال 66 جلسه ای با حضور امام تشکیل شد که من در آن جلسه حضور نداشتم. امام در آن جلسه فرموده بودند که اگر من به جای شما بودم نخستین ناو آمریکایی را که وارد منطقه (تنگه هرمز) شد می زدم. آقایان گفته بودند که شما رهبر هستید فرمان بدهید تا اجرا شود و امام پاسخ داده بودند که نمی خواهم مسئله ای را تحمیل کنم. اگر به جای شما بودم ناو را می زدم". اما خود باختگان در برابر آمریکا نه خود اقدامی انجام می دهند و نه اجازه این کار را به رزمندگان دلاور اسلام می دهند. نتیجه آن می شود که طبق اظهار سردار علایی آمریکا طی سال های 66 و 67 بیش از 90 فروند ناو جنگی در خلیج فارس مستقر می کند که این مسئله نقش قابل توجهی در وارد آمدن خسارات جبران ناپذیر به جمهوری اسلامی ایران ایفاء می کند.
در مورد مطلب فوق توضیحات زیر ضروری است. ماجرای ورود ناوهای جنگی آمریکا به خلیج فارس از این قرار بود که پس از صدور قطعنامه 598 از سوی شورای امنیت سازمان ملل در 29 تیر ماه سال 1366، آمریکا که از قبل تصمیم گرفته بود تا در حمایت از صدام حسین به اسکورت نفتکش های کویتی بپردازد اعلام داشت که دو فروند نفتکش کویتی را در ورود به خلیج فارس با ناوهای جنگی خود اسکورت خواهد کرد. جلسه مورد اشاره در مقاله فوق پس از چنین تصمیمی برگزار می شود که در آن ظاهرا آیت الله خامنه ای رئیس جمهور وقت هم حضور داشته اند. به هر حال آمریکا در روز اول مرداد ماه سال 1366 اسکورت دو فروند نفتکش کویتی که اسم آنها را تغییر داده بود و پرچم آمریکا را هم بر بالای آنها نصب کرده بود از دریای عمان به سوی خلیج فارس آغاز کرد. کاروان کشتی های آمریکایی که با تعدادی از خبرنگاران همراهی می شد پس از عبور از تنگه هرمز اعلام شادی و موفقیت کرد و به راه خود در خلیج فارس ادامه داد ولی اولین کاروان اسکورت کشتی های آمریکایی در نزدیکی بندر احمدی کویت در روز دوم مرداد ماه 1366 با مین های دریایی برخورد کرد و کشتی بریجتون که تحت اسکورت ناوهای جنگی آمریکایی بود به شدت خسارت دید و برنامه آمریکا ناکام ماند. این در حالی بود که قبلا در نزدیکی همین منطقه اولین نفتکش کویتی به نام مارشال چخوف که توسط ناوهای شوروی اسکورت می شد نیز در اردیبهشت ماه 1366 با مین برخورد کرده بود و با مشاهده این حادثه، آمریکا برای مقابله با مین های شناور در خلیج فارس اقدامات لازم را انجام داده بود. بنابراین خداوند خواست که نظر امام خمینی با تیر غیب به اجرا درآید. با وجود این، تصمیم به حضور ناوهای جنگی آمریکا در خلیج فارس از دی ماه سال 1365 اتخاذ شده بود که پس از صدور قطعنامه 598 از اول مرداد ماه 1366 به مرحله اجرا در آمد و هدف از آن باز گذاشتن دست عراق در حمله به نفتکش های عازم بنادر ایران و نیز تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران به منظور پذیرش قطعنامه 598 بود و ربطی به سایر مسائل نداشت.

 

حسین علایی 29/7/1391

 

کد خبر 253105

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =