مهر نوشت:

دادستان تهران به معاونان خود چهار دستور مهم ابلاغ کرده که بر اساس آن مسوولان زندانها موظف شده اند تمام مشکلات مربوط به متهمان و محکومین از جمله فوت زندانیان، اعزام به بیمارستان‌ها و موارد مشابه را در اسرع وقت به اطلاع دادستان برسانند تا امکان پیگیری فراهم شود.

 عباس جعفری دولت آبادی در تشریح برنامه های دادستانی تهران در سال 91 که هم اکنون در حال اجرا است در خصوص نظارت بیشتر دادستانها بر زندانها و زندانیان گفت: در دوره مدیریت آیت‌الله شاهرودی، با تاکید بر حبس‌زدایی، تلاش همه‌ مسؤولان قوه‌ قضائیه، بر کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها استوار بود و برای تحقق این هدف، اعطای مرخصی به زندانیان و محکومان دادگاه‌ها به ویژه در امور مالی و جرایم غیرعمد، عفو محکومان، استفاده از آزادی مشروط و تعلیق تعقیب در دادگاه‌ها، اجرای حبس به صورت رأی باز و برخی اقدامات دیگر مورد توجه قرار گرفت.

در دوره‌ مدیریت آیت‌الله لاریجانی با نقد این سیاست و تاکید بر لزوم کارآمدی اجرای مجازات‌ها، از سیاست جنایی سخت‌گیرانه حمایت شد و به موجب آن آیین‌نامه‌ سازمان زندان‌ها اصلاح گردید؛ مرخصی‌ها محدود شد؛ عفو محکومان با هدفمندی بیشتری مورد توجه قرار گرفت؛ مبارزه با مجرمان حرفه‌ای، اشرار، محاربین و سارقین مسلح تشدید شد.

نتیجه‌ این اقدامات، افزایش جمعیت کیفری زندان‌ها تا پنجاه درصد بود که به لحاظ عدم افزایش فضای زندان‌ها، اداره‌ این مراکز با توجه به عدم تکافوی بودجه‌های مصوب و فقدان فضای کافی، مشکلاتی را ایجاد کرده است.

دادستان تهران با ارائه چند پیشنهاد گفت:

الف) فضای اداری زندان‌ها افزایش یابد

ب) اردوگاه‌های نگهداری متهمان مواد مخدر ایجاد شود

ج) طبقه‌بندی محکومان و متهمان اجرا شود

همچنین به لحاظ افزایش تعداد جمعیت کیفری زندان، اقتضاء دارد که دادستان‌ها در سراسر کشور نظارت خود را بر زندان‌ها افزایش دهند.

4 دستور مهم به معاونان دادستان تهران
دادستانی تهران در سال 91 در نظر دارد با اقدامات آتی، نظارت خود را بر اجرای مجازات حبس به شرح زیر افزایش دهد:
•معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای تهران مکلف هستند در پایان هر ماه آمار زندانیان خود را کنترل کرده و بازدید‌های نوبه‌ای را از زندان‌ها و متهمان ناحیه‌ تحت سرپرستی خود در دستور کار قرار دهند.

•معاونت نظارت بر زندان‌ها شامل سه بخش عمومی، مواد مخدر و زنان خواهد بود. در حوزه‌ زنان، احدی از معاونان دادستان، این نظارت را بر عهده دارد. نظارت بر حوزه‌ زندانیان مواد مخدر و عمومی کماکان به عهده‌ معاونت نظارت بر زندان‌ها است اما این امر نافی نظارت ریاست دادسرای مواد مخدر در مورد متهمان و محکومین مواد مخدر نخواهد بود.
•همچنین معاونت نظارت بر زندان‌ها وظیفه دارد مشکلات زندانیان را پیگیری و مراتب را به معاونین و سرپرستان نواحی انعکاس دهد و موارد خاص مربوط به شهرستان‌ها را نیز به دادستان تهران اعلام کند.

•بازدید هیأت‌های اعزامی دادستانی به زندان‌های تهران در اسفندماه سال گذشته نشان داد تعدادی از متهمان بلاتکلیف بوده و آزادی آن‌ها با معرفی کفیل یا تودیع وثیقه امکان‌پذیر است. همچنین عدم به کارگیری تمهیدات لازم در اعزام برخی از زندانیان به مراجع قضایی، عدم اجرای حکم شلاق توسط مأموران زندان، مشکلات ناشی از بیماری‌های زندانیان و ضرورت اعزام آن‌ها به خارج از زندان برای معالجه و نظایر آن نشان داد که ضرورت دارد نقش نظارتی دادستان‌ها بر زندان‌ها افزایش یابد و مسؤولین زندان‌ها نیز موظف هستند کلیه مشکلات مربوط به متهمان و محکومین از جمله فوت زندانیان، اعزام به بیمارستان‌ها و موارد مشابه را در اسرع وقت به اطلاع دادستان برسانند تا امکان پی‌گیری فراهم شود. به سازمان زندان‌ها توصیه می‌شود با توسعه‌ همکاری با دادستان‌ها، زمینه و بستر نظارت بیشتر بر زندان‌ها را فراهم سازد.
 4545

 


 

کد خبر 252026

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =