میثم بهرامی / تعلیق چند رشته ورزشی و حساس شدن شورای المپیك آسیا روی ایران، مهمترین موضوع در ورزش كلان ایران است. تغییراتی كه وزیر ورزش در فدراسیونها ایجاد كرد، ایران را مورد توجه مسئولان كمیته بینالمللی المپیك و شورای المپیك آسیا قرار داده است. حالا آنها منتظر یك لغزش از ایران هستند تا كل ورزش كشور را تعلیق كنند. از طرفی انتخابات ریاست كمیته ملی المپیك ایران هم در راه است و محمد علیآبادی برای ابقا در این سمت، چند رقیب دولتی دارد كه میخواهد با شكست دادن آنها، برای 4 سال دیگر روی صندلی ریاست كمیته ملی المپیك بنشیند. او برای رسیدن به هدفش باید وزیر ورزش و تمام روسایی كه منتخب محمد عباسی هستند را شكست دهد. مصطفی هاشمیطبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی به عنوان یك فرد مطلع از قوانین بینالمللی، در مورد راهكارهای جلوگیری از تعلیق ورزش ایران صحبت میكند.
*انتخابات كمیته ملی المپیك نزدیك است و علاوه بر محمد علیآبادی، برخی افراد دیگر هم میخواهند روی صندلی ریاست این كمیته بنشینند.
من خبر ندارم چه افرادی دنبال این پست هستند.
*اینكه به رئیس كمیته ملی المپیك فشار بیاورند تا كنار برود و گزینه مورد نظر دولت جای او را بگیرد، جایگاه ورزش ایران را به خطر نمیاندازد؟
نمیدانم چه افرادی دنبال ریاست هستند و چه كارهایی انجام میدهند. ولی سوال من این است كه جایگاه ورزش ایران به خاطر كنار رفتن علیآبادی به خطر میافتد یا بركناری روسای فدراسیونها؟
*بركناری روسای فدراسیونها موضوع مهمتری است. كمیته بین المللی المپیك بیشتر به خاطر همین موضوع روی ورزش ما حساس شده.
این مشكلی هست كه از سالها قبل وجود داشته. دولت نباید حق بركناری روسای فدراسیونها را داشته باشد كه متاسفانه دارد. مشكل ورزش ما فعلا همین است.
*زمانی كه محمد دادكان از ریاست فدراسیون فوتبال بركنار شد، خیلیها به او گفتند در حق كشورش خیانت كرده و موضوع بركناریاش توسط یك مقام دولتی را به اطلاع فیفا رسانده است. اما الان همه روسای بركنار شده فدراسیونها این كار را انجام میدهند. طبق قانون، رئیسی كه بركنار میشود باید این موضوع را به اطلاع فدراسیون جهانی آن رشته برساند؟
این موضوع روال مشخصی ندارد. قانونی هم وجود ندارد كه رئیس بركنار شده حتما باید اطلاع رسانی كند. هر كسی یك سلیقهای دارد و طبق آن برخورد میكند.
*الان اساسنامه فدراسیونهای ایران ما دو بند دارند كه این بندها مشكلساز شدهاند. یكی اینكه وزیر ورزش به عنوان فردی دولتی، حق بركناری رئیس فدراسیون را دارد و دوم هم اینكه مجامع فدراسیونها زیر نظر كمیته ملی المپیك برگزار نمیشوند.
البته مجمع هر فدراسیون باید زیر نظر همان فدراسیون برگزار شود. خود فدراسیون باید مجمعش را برگزار كند كه الان هم تقریبا همین اتفاق میافتد. فقط رئیس همه مجامع، وزیر ورزش است. اساسنامه هم همین را میگوید كه خود فدراسیون باید مجمع را برگزار كند. ولی مشكل این است كه وزیر ورزش حق بركناری روسای فدراسیونها را دارد. این را باید رفع كنند.
*با توجه به جو حاكم بر ورزش شما امیدی دارید كه این بند از اساسنامه فدراسیونها برداشته شود؟
بعید است.
*روابط خوبی كه مسئولان ورزش ایران با شیخ احمد دارند میتواند مانع تعلیق رشتههای ورزشی ما شود؟
ما نباید به این كار داشته باشیم كه چه كسی چه كاره است و با ما رابطه خوبی دارد یا نه. ما باید كارمان را درست انجام دهیم. اگر كارمان را درست انجام دهیم، كسی به ما كاری ندارد و تعلیقمان نمیكند. در ورزش هیچ كسی به فكر ما نیست. ما خودمان باید به فكر خودمان باشیم و كارمان را بدون ایراد انجام دهیم.
*یعنی باید چه كار كنیم؟
همین كه كارهایمان را مطابق مقررات بینالمللی انجام دهیم كافی است. ولی نكته اصلی همین است كه آن بندی كه در اساسنامه وجود دارد و به وزیر ورزش اجازه میدهد رئیس فدراسیون را بركنار كند، برداریم. اگر این بند از اساسنامه حذف شود، فدراسیون میتواند با استقلال كامل مجمع را برگزار كند و كارهایش را انجام دهد. به مشكل هم نمیخوریم.
43 43
نظر شما