خداوند متعال را سپاس میگوییم که در پرتو آموزههای تربیتی پیامبر اعظم صلی اله علیه و آله و سلم و اهل بیت پاک او علیهم السلام جامعه ما را در مسیر دستیابی به حیات طیبه هدایت فرموده و زمینه پیشرفت و تعالی نسلهای آینده ما را فراهم کرده است. به روح بلند امام راحل (ره) و شهیدان گرانقدرمان درود میفرستیم و توفیق ادامه راهشان را در سایه رهنمودهای رهبر فرهیخته و بزرگوارمان از خداوند طلب میکنیم و با گرامیداشت هفته دفاع مقدسو فرارسیدن سال تحصیلی جدید را به فرهنگیان عزیز – معلمان و مربیان و مدیران عرصه تعلیم و تربیت – و دانشآموزان و عموم ملت عزیز تبریک میگوییم.
مهر ماه امسال را در حالی آغاز میکنیم که از سویی توفیقات چشمگیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصههای علمی، سیاسی، فرهنگی واجتماعی ورشد شتابان جریان بیداری اسلامی و از سوی دیگر درماندگی صهیونیسم و استکبار جهانی، نوید بخش حمایت و یاری بیش از پیش خداوند از ایران اسلامی است. ملت ایران با اقتدار و عزت و علی رغم چالشها و دشواریها، راه درستی را که برای زندگی و نظام جامعه انتخاب کردهاست، با امید به وعدههای الهی و با مجاهدت و وحدت ادامه خواهد داد و با حضور همیشگی خود در صحنههای گوناگون، به آرمانهای خود دست خواهد یافت.
آنچه در این میان از اهمیت ویژهای برخوردار است، ضرورت نگاه بلند مدتبه عرصه تعلیم و تربیت و تدبیر و برنامهریزی برای رشد علمی، معنوی، فکری و اجتماعی نسل آینده و ارتقای سرمایه انسانی جامعه به عنوان مهمترین شرط لازم در جهت دستیابی به آرمانها است. لذا " کانون تربیت اسلامی" در این مناسبت، نکات ذیل را یادآوری و بر آن تأکید می نماید :
1. بررسی نهایی و تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش– در آذر ماه سال قبل- و تأکید رهبر معظم انقلاب در مورد اجرایی شدن این سند، مسئولیت بزرگی را نه تنها پیشروی اصحاب تعلیم و تربیت، که بر دوش مجموعه دستگاهها و مسئولان نظام قرار دادهاست. اگرچه این مسئولیت در درجه نخست متوجه سیاستگذاران و مدیران عالی آموزش و پرورش است، ولی بدون حضور و همفکری و همدلی قاطبه فرهنگیان عزیز و نیز خانوادهها و دانش آموزان، این مهم تحقق نخواهد یافت. بنابراین تمهیدات لازم برای این امر ضروری است.
2. تشکیل ستاد تحول بنیادین در سطح شورای عالی آموزش و پرورش، پشتوانه و نوید بخش اتقان و استحکام این مسیر است. توجه به آسیبهای احتمالی و پیشگیری از آنها بخصوص "شتابزدگی" و "فقدان یا ضعف برنامه عمل جامع و درست" از این ستاد مورد انتظار است. نیز اهتمام به استفاده از همه ظرفیتهای علمی و کارشناسی، حضور مؤثر دلسوزان و کارشناسان تعلیم و تربیت، نقدپذیری و اصلاح و تکمیل سیاستهای اجرایی و روشها و راهکارها، رصد مستمر روند اقدامات تحولی در متن مدارس و مناطق و نواحی، چارهاندیشی برای بورو کراسی حاکم بر آموزش و پرورش، جلب همکاری مؤثر همه مراکز و دستگاهها و نهادهای کشور، مراقبت برای عدم تحمیل تنگناهای اجرایی، فراهم کردن بستر شکوفایی خلاقیتها و توانمندیهای فرهنگیان و خانوادهها و مهمتر از همه التزام به راهبردهای اساسی و محتوایی سند و پرهیز از اجرای گزینشی و ترجیح راهبردهای قالبی و فرعی به جای راهبردهای عمیق و اثرگذار، توقعات به جا و درستی است که "ستاد تحول بنیادین" با وقت گذاری و جدیّت باید برآورده سازد.
3. از نیازهای مهم و دیرین آموزش و پرورش، ارائه راهبرد و طراحی الگویی است که بتواند مدیریت کلان این دستگاه عظیم و مؤثر را بخصوص در ابعاد محتوایی و جهتگیریهای تربیتی و فرهنگی، از روزمرگی و حرکتهای عجولانه و اقدامات زودگذر و سطحی مصون سازد و اعتماد و طمأنینه و آیندهنگری را که نیاز جدی این دستگاه است در فرایند مدیریت کلان آن ایجاد نماید. الگوها و تجربههایی که در سطح ملی و جهانی در این زمینه وجود دارد، و طرحهای گوناگونی که از سوی کارشناسان و پیشکسوتان تعلیم و تربیت ارائه شده است، میتواند دستمایه مطالعات و بررسیهای عمیق در این مورد و ارائه راهبرد و الگوی مطلوب باشد. لذا شایسته است ستاد تحول بنیادین آموزش و پرورش با مطالعه، دقت و مراقبت لازم این نیاز مهم را در دستور کار خود قرار داده و برای آن چارهاندیشی نماید.
4. جنگ نرم دشمن علیه اسلام ناب محمدی (ص) و مبانی وارزشهای والای انقلاب اسلامی، واقعیتی است انکارناپذیر، که اگرچه همچون گذشته به اهداف خود نخواهد رسید، ولی وظیفه سنگینی را در راستای اتخاذ تدابیر مؤثر فرهنگی و تربیتی و حمایت از فعالیتهای اثربخش بر عهده ما مینهد. ارتقای بصیرت فرهنگی و سیاسی، گسترش تقوا و عفاف، تقویت روحیه علمی، توانمندسازی مدارس برای رسیدن به شاخصهای مطلوب " مدرسه زندگی"، نهادینهسازی حضور حوزویان متخلّق و فرهیخته در عرصه تربیت اخلاقی و معنوی و غنیسازی برنامههای قرآنی و تربیتی، اولویتهای مقابله با جنگ نرم در مدارس ما است.
5. حمایت و تقویت تشکلهای انقلابی و اسلامی و کانونهای فرهنگی و هنری دانشآموزی در مدارس متوسطه و غنیسازی محتوایی و برنامهای آنها با مشورت و یاری معلمان و مربیان فرهیخته و مادران و پدران داوطلب و علاقمند دانشآموزان، راهبردی اساسی برای رشد فرهنگی و اجتماعی دانشآموزان و مشارکت مؤثر آنان در برنامههای جذاب و اثربخشدینی، تربیتی، اجتماعی، هنری، علمی، ورزشی، اخلاقی و سیاسی است. مدیران محترم مدارس با سعه صدر و برنامهریزی و تدبیر لازم و استفاده از ظرفیت های معنوی و مادی و انسانیِ مدرسه و محله و بخصوص با تقویت پیوند با مسجد و سایر مراکز دینی و فرهنگی، میتوانند انگیزه و شور و توان نوجوانان و جوانان مدارس را در فعالسازی این تشکلها و کانونها بکارگیرند.
" کانون تربیت اسلامی" ضمن سپاس و تقدیر از همه تلاشهای علمی و صادقانهای که تاکنون در مسیر تحول مطلوب در آموزش و پرورش مبذول شده است و بویژه تشکر و سپاس از رهبر فرزانه و بزرگوارمان که همواره به اهمیت و جایگاه تعلیم و تربیت اهتمام و تأکید داشته اند، برای همه دستاندرکاران، مسئولان محترم، معلمان و مربیان تلاشگر مؤمن، خانوادههای محترم و دانشآموزان عزیز از درگاه الهی توفیق طلب میکند و امید دارد که سال تحصیلی 92-91، سال نیکو و پرثمری برای آموزش و پرورش باشد. قطعاً همه اعضای محترم و فرهنگیان مرتبط با کانون در سراسر کشور، تمام همت و تلاش خود را در راستای پیشرفت، شکوفایی و کامیابی آموزش و پرورش و تحقق آرمانهاو اهداف تربیتی نظام اسلامی مبذول میدارند.
کانون تربیت اسلامی
نظر شما