الهام نداف: نشست خبری دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس دوشنبه 27 شهریور با حضور محمد خزاعی دبیر جشنواره، یزدانی عشیری مدیر روابط عمومی و پژمان لشکریپور مدیر بخش جلوهگاه نور برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد خزاعی با اشاره به لزوم برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: «حساسترین نقطه پیرامون جهان اسلام و بیداری اسلامی برگزاری جشنواره فیلم مقاومت است. در زمان فعلی که فیلم شرمآور هتاکی به پیامبر (ص) به نمایش درآمده است، دل هر انسان آزادهای به رحم میآید؛ فرقی نمیکند مسلمان باشد یا دین دیگری داشته باشد. البته مسلمانان هیچ وقت به هیچ دین الهی توهین نمیکنند، حال باید دید چه اتفاقی میافتد که یک صهیونیست با برنامهریزی به ساخت فیلمی موهن اقدام میکند.»
وی همچنین افزود: «اگر مروری داشته باشیم بر اتفاقات یک سال اخیر متوجه میشویم که جنبشهای اسلامی در کنار جریانهایی چون عدالتخواهی، ظلمستیزی و گرایش به اسلام دیده میشود و این اتفاقات نگرانیهای جهان غرب را در پی داشته است.»
خزاعی با یادآوری نقد روزنامه اسرائیلی در خصوص جشنواره فیلم مقاومت، عنوان کرد: « روز گذشته یکی از نقدهایی را که در روزنامهای اسرائیلی نوشته بود مطالعه میکردم. در این نقد عنوان شده جشنواره فیلم مقاومت برای نفرت از یهودیها برگزار میشود و آن را به جنبش عدم تعهد مرتبط ساخته بود.»
وی ادامه داد: « این روزنامه مدعی شده به دلیل اینکه ایران در برگزاری جنبش عدم تعهد موفق نبوده، جشنواره فیلم مقاومت را پس از این جنبش برگزار میکند تا این ناکامی رفع شود. در قسمتی دیگر از این نقد هم عنوان شده که جشنواره فیلم مقاومت برای تلقین نفرت ضد یهود برگزار میشود.»
دبیر جشنواره فیلم مقاومت در پاسخ به این نقد، توضیح داد: « اگر بتوانیم، تلاش خواهیم کرد که مردم نسبت به صهیونیست و اسرائیل نفرت بیشتری پیدا کنند. آنها عنوان کرده بودند که این جشنواره برای حمایت از تروریست است، حال من به آنها میگویم تروریست ما هستیم یا شما. آیا تروریست ایران است که 17 هزار شهید ترور دارد یا شما که در هر اتفاق ناگوار و توطئه و اقدام تروریستی رد پایتان پیداست.»
وی در بخش دیگری از صحبتهایش شعار این دوره از جشنواره فیلم مقاومت، «مقاومت، بصیرت و شکوفایی» دانست و گفت این جشنواره به مدت دو ماه برگزار خواهد شد. همچنین جشنواره از 31 شهریور تا 7 مهر در 80 منطقه مرزی برگزار میشود و 16 استان در این مناطق میزبان جشنواره خواهند بود. در برخی از این استانها علاوه بر نمایش فیلم مراسم افتتاحیه و اختتامیه، خاطرهگویی، دیدار از خانواده شهدا و جانبازان و کارگاههای آموزشی خودجوش برگزار میشود.
خزاعی در خصوص برگزاری این جشنواره در استانهای مختلف کشور، گفت: «معتقدم همانطور که تمام مناطق کشور در بحث دفاع مقدس دخیل بودند، باید بتوانند از جشنواره فیلم مقاومت استفاده کنند و تنها این جشنواره در مراکز استانها برگزار نشود. وقتی میگوییم جشنواره فیلم مقاومت بحثی ملی است، منظورمان این نیست که باید از همه شهرهای کشور فیلم به این جشنواره ارسال شود، بلکه منظور این است که همه کشور در این جشنواره و با مباحث آن درگیر شوند.»
وی همچنین افزود: «در کرمان برای تاریخ 3 تا 7 مهرماه تمام برنامهریزیها انجام شده و این استان علاوه بر این تاریخ از 12 تا 22 مهرماه جشنواره دانشآموزی مقاومت را برگزار میکند که آقای حبیب احمدزاده و تیم آنها این جشنواره را مختصا برای منطقه زلزلهزده انجام میدهد. نمایش فیلمهای سینمایی برای 45 هزار دانشآموز در مقاطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان با حضور سینماگران انجام خواهد شد. از 15 تا آخر آبانماه جشنواره در 9 کشور مالزی، کنیا، بوسنی و هرزگوین، ارمنستان، کره شمالی، لبنان، ترکیه، فلسطین (شهر غزه) برگزار خواهد شد.»
به گفته دبیر جشنواره فیلم مقاومت این جشنواره دارای 9 بخش است که یکی از آنها بخش مسابقه فیلمهای سینمایی در حوزههای فیلم سینمایی کوتاه، مستند، سینمایی و ویدئویی است. مجموع آثار رسیده به این بخش هزار و 44 اثر بوده است. در آثار سینمایی بخش مسابقه ایران از 22 فیلم رسیده، 12 فیلم انتخاب شده و 2 فیلم «عطر ولایت» و «قلادههای طلا» در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمیآید و 81 فیلم سینمایی ویدئویی به جشنواره ارسال شده که 20 فیلم از میان آنها انتخاب شد و 57 فیلم کوتاه نیز به جشنواره رسیده است. در بخش بینالملل نیز فیلمهایی با محوریت غزه و لبنان و بیداری اسلامی به نمایش درمیآیند.
همچنین جلوهگاه نور (شهدای ترور) یکی دیگر از بخشهای جشنواره است که فیلمها با موضوعات مختلفی به این بخش ارسال شدهاند و از شهدای هستهای، شهدای اول انقلاب و دیگر شهدا فیلمهایی وجود دارد. در بخش فیلمنامه (قلم طلایی) نیز در دو بخش سینمایی و سینمای ویدئویی مجموعا 327 اثر ارسال شده است که 32 فیلمنامه سینمایی و 30 فیلمنامه سینمایی ویدئویی است و در بخش عکس نیز 108 اثر از 28 عکاس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
همچنین سه نشست با حضور کارشناس سینمایی اکبر نبوی برگزار میشود و برگزاری کارگاههای آموزشی نقد فیلم با حضور مسعود فراستی، فیلمنامهنویسی توسط مهدی سجادهچی و مستند بحران با حضور محمد داودی برگزار خواهد شد.
محمد خزاعی در خصوص برگزاری بخش بزرگداشتها گفت: «در بخش بزرگداشتها از قاسم بخشی که همیشه در کنار سید مرتضی آوینی حضور داشته و در عرصه مستند آثار بسیار فاخری دارد تقدیر خواهیم کرد. سه تکریم از خادمان سینمای دفاع مقدس نیز داریم که در آن مراسم از رضا ایرانمنش، مرحوم ابوالقاسم حسینی و حسن نجاریان تجلیل میکنیم.»
در دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت 25 کشور جهان حضور دارند. 944 نفر تعداد نفرات هیئت انتخاب و داوری جشنواره هستند و تمام انتخابها جز در بخش سینمایی و بینالملل به پایان رسیده است. همچنین هر روز از جشنواره در استان کرمان به نام یکی از شهدای این استان نامگذاری شده است. در مراسم اختتامیه نیز از خانواده پنج شهید تقدیر میشود. کتاب «تماشاگه راز» به همت حسین معززینیا جمعآوری شده که مجموعه مقالات، نقدها و صحبتهای شهید مرتضی آوینی در مورد سینما است.
خزاعی در خصوص آسیبی که این روزها گریبانگیر سینمای دفاع مقدس است، گفت: « آسیب جدی که سینمای دفاع مقدس با آن مواجه است ورود مضامینی به این ژانر سینمایی است که هیچ تطابق و سنخیتی با مبحث جنگ ایران و عراق و دفاع مقدس ندارد. در برخی فیلمها هیچ المانی از آن برهه زمانی دیده نمیشود و وقتی ما میگفتیم این فیلم چه ارتباطی به دفاع مقدس دارد فیلمساز مدعی میشد ما داریم به زبان جهانی نزدیک میشویم، اما من تصور میکنم زبان جهانی این نیست که برخی از مفاهیم را از ژانر دفاع مقدس بگیریم. برخی از مفاهیم داخلی در این مبحث وجود دارد که تعریف خاص خود را دارد و دارای ایدئولوژی و مکتب خاصی است.ما در عرصه بینالملل سینما شاهد هجمههای تبلیغاتی زیادی علیه اسلام بودهایم، آیا ما این هجمهها را پاسخگو بودهایم؟ باید بگویم ما دستمان خالی است.»
وی ادامه داد: «میبینید که قبلا جهان غرب کاریکاتور، کتاب و قرآنسوزی را انتخاب کردند اما الان بیش از پیش به تأثیرگذاری رسانهای به اسم سینما پی بردند. متولیان فرهنگی در سیاست بینالملل سینما باید برنامهریزی کنند.هم اکنون شاهد فیلمی بودیم که چهره زشتی از حضرت محمد (ص) و حضرت خدیجه به نمایش گذاشته بود و ما باید تلاش کنیم چهره زیبایی از بزرگان دینمان به نمایش بگذاریم، متأسفانه باید بگویم یک مقدار در عرصه بینالملل سینما غافل ماندیم و نیاز است مسئولان فرهنگی کشور در این رابطه برنامهریزیهایی انجام دهند؛ البته در این سالها آقای شمقدری کارهایی انجام دادند اما این اقدامات کافی نیست.»
خزاعی در پایان خاطرنشان کرد: « ما برای سینمای دفاع مقدس چه کار کردهایم که انتظار داریم سینمای دفاع مقدس برای ما کاری انجام دهد، البته میدانید که آقای شرفالدین قول دادهاند که فیلم برگزیده سینمای ایران 400 میلیون تومان برای کار بعدی مورد حمایت قرار بگیرد اما تا وقتی که در بخش خصوصی رغبت ایجاد نکنیم و آنها احساس نکنند که بازگشت سرمایه خواهند داشت در خصوص مضامینی چون سینمای دفاع مقدس نمیتوانیم برنامهریزی کنیم. ما باید در کارگردانها رغبت ایجاد کنیم که به سمت سینمای دفاع مقدس بیایند.»
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت سوم تا هفتم مهر 91 در کرمان برگزار میشود.
58246
نظر شما