رییس مجلس نوسانات اخیر در بازار ارز را نشان دهنده یک اشکال اقتصادی در کشور دانست.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی در دیدار با جمعی از دانشجویان استان اردبیل، به دغدغه‌های آنان در خصوص نوسانات ارزی، فشارها، تحریم‌ها و برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی پاسخ داد.
وی درباره نوسانات اخیر در بازار ارز، آن را نشان دهنده یک اشکال اقتصادی در کشور دانست و افزود: یک بعد این موضوع به تحریم و فشارها برمی‌گردد که شرایط را تحت تاثیر قرار داده است اما بخش دیگری مربوط به رشد نقدینگی در جامعه است، راه جذب این نقدینگی، رونق داخلی از نظر تولید و آماده کردن بسترها برای سرمایه‌گذاری در کشور است، در این صورت نقدینگی به سمت کالای کاذب و دلالی نمی‌رود.
لاریجانی با تاکید به اینکه با توجه به وضع روابط بین‌الملل، گرانی و تورم کشور در شرایط حساس و خاصی قرار گرفته، تاکید کرد: عوامل زیادی باعث شده غرب و آمریکا به کشورمان فشار وارد کنند، آنها خودشان موضوع هسته‌ای را بهانه کرده‌اند. اما موارد دیگری در این موضوع دخیل است مثل ظرفیتی که ایران در منطقه پید اکرده و موج بیداری اسلامی که در منطقه به وجود آمده است.
گزیده سخنان وی به نقل از ایسنا از این قرار است:
·          در شرایط فعلی در یک منظومه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نسبت به صحنه‌ بین‌الملل واقع شده‌ایم و در چنین شرایطی باید تصمیمات ما به قاعده و از سر حکمت باشد تا بتوان فشارها را مدیریت کرد بنابراین ما بیش از گذشته نیاز به فکر و رایزنی داریم.
·         در اقتصاد مقاومتی باید به توانمندی‌های داخلی و شکوفایی استعدادها توجه شود و بسترهای این امر فراهم گردد، یکی از راهکارهای حل مشکلات در این زمینه، فعال شدن آمایش سرزمینی است.
·         اقتصاد نباید در چنبره افراد خاصی باشد. قانون و سیاست‌های اصل 44 در راستای فراگیر کردن و از انحصار خارج کردن اقتصاد تدوین شده‌اند که البته نقاط ضعفی در این زمینه وجود دارد.
·         قانون هدفمندی یارانه‌ها عینا اجرا نشد و 30 درصدی که مجلس در تصویب این قانون برای صنعت پیش‌بینی کرده بود، پرداخت نشده است اما به هر حال نهادهای نظارتی وجود دارند از جمله وظیفه دیوان محاسبات، نظارت بر اجرای قانون است و اگر تخلفی باشد به مراجع قضایی ارجاع می‌شود، سازمان بازرسی کل کشور هم نظارت از جنس دیگری را در حسن اجرای قوانین بر عهده دارد؛ کمیسیون اصل 90 مجلس هم فعالیت‌های نظارتی دارد و در خود مجلس سازوکار سوال و استیضاح برای تخلف وزیر و یا یک مدیر اجرایی از قانون پیش‌بینی شده است و این از ظرفیت‌هایی است که نمایندگان می‌توانند از آن بهره بگیرند.
·         قانون انتخابات هنوز به پختگی نرسیده که در صحن مطرح شود و ما در حال مطالعه این موضوع هستیم.
·         باید شرایط عادی‌تری را برای زندگی فراهم کرد؛ اما بنا باشد همه امکانات فراهم باشد شرایط قدری سخت می‌شود البته در این مسیر مشکلات اقتصادی باید مرتفع شود و افراد شغل داشته باشند.{در واکنش به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر دادن قولی برای توسعه‌ استان اردبیل} من راجع به ازدواج شما قول می‌دهم.
·         درساخت فیلم موهن نسبت به پیامبر گرامی اسلام دیدید که مسلمانان چقدر با بصیرت و بیداری حرکت کردند تا جایی که وزیر خارجه آمریکا با تعجب می‌گفت که ما در لیبی کمک کرده‌ایم! اما کمک آنها فقط ایجاد مشکل کرد.
·         هرگونه حرف و سخنی که در داخل نزاع بلاوجه و حاشیه ایجاد می‌کند مضر است. البته برخی مسائل باید نقد شود. در مسائلی که بین دولت و مجلس وجود دارد هم انتقادهای سازنده‌ای باید انجام شود و اگر موضوعی هست، نمایندگان باید دفاع کنند، ‌این گفت‌وگوها می‌تواند به حل مساله کمک کند، مثلا اگر قانون هدفمندی یارانه‌ها به درستی اجرا شود این به تولید کمک خواهد کرد اینها مباحثی تخصصی است که باید مطرح شود تا کار به خوبی انجام شود.
 
·         {با اشاره به استفاده غرب از تکنولوژی برای انجام کارهای ضدفرهنگی} مقام معظم رهبری نیز در تدبیری، شورای عالی مجازی را در نظر گرفتند که انشاءالله فعال‌تر خواهد شد. در مجلس هشتم بیشترین بودجه‌ها به بخش فرهنگی خصوصا فرهنگ دینی اختصاص یافت و انشاءالله قوانین مدون در این دوره پیگیری خواهد شد.
 
·         من فکر نمی‌کنم ادغام وزارتخانه‌های سپاه و دفاع ضایعه‌ای به وجود آورده باشد، شاید معقول‌تر باشد که نیروهای مسلح یک کانال برای پیگیری داشته باشند، برخی این نظر را دارند که ادغام‌ها ضعف‌هایی را ایجاد می‌کند اما فلسفه کسانی که با ادغام وزارتخانه‌ها موافق بودند این بود که برای اجرای اصل 44 باید نظارت و تصدی‌گری را به مردم واگذار کرد.
/2929
کد خبر 243666

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    94 0
    با گفتن گرانی و تورم چیزی حل نمیشه.. سوال اینجاست پس کو عمل؟؟ پس کو حل بحران بیکاری؟؟؟
    • بدون نام IR ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
      0 0
      اقدام عملي منجر به نزاع بلاوجه مضر است پس هر نرخ تورمي را ميشود انتظار داشت كه خدايي نكرده بين مسئولين نزاعي نشود./
  • بدون نام IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    1 0
    ای که دستت میرسد کاری بکن ! مشکلات را همه با پوست و استخوان لمس کرده ایم .باز گو کردنش تا برطرف کردنش فاصله زیادی دارد.
  • حسین غلامحسینی IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    2 36
    آن قسمت ازبیانات جناب دکتر لاریجانی مبنی بر ادغام وزارتخانه ها به دلیل کوچک سازی دولت خیلی خوبست لطفا"پیگیری فرمایند.
  • رضا IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    3 0
    سلام.. هدف ما این نیست که فقط از کسی یا دولتی انتقاد کنیم.. همه امیدواریم ایرانی آزاد و سربلند داشته باشیم.. خواهشم از آقای لاریجانی اینست که قانونی وضع کنند تا تمام کارکنان حقوق یکسان بگیرند.. آنوقت ببینیم خود آقای لاریجانی با ماهی 380 هزار تومان میتوانند در این زمانه و با این تورم، امرار معاش کنند.. خواهش میکنم که این درخواست من سانسور نشود.. ممنون
  • باقری AT ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    2 2
    آقای لاریجانی عزیزحرف شمادرست.نقدینگی زیاده وبخاطر رونق نداشتن تولیدرفته توی ارز وطلا.اماسوال اینجاست حالا دیگه بایدبشینیم تاتولیدرونق بگیره ونقدینگی ازارزوطلادربیادوقیمت ارزوطلا تازه اونموقع بیاد روی قیمت واقعیش؟آیابایکسری تدابیرمعمولی وغیرپیچیده نمیتوان قیمتارزرا به قیمت حداقل تقریبا قابل تحمل یعنی حدود 1400برگرداندوبه دادمردم وارزش پول ملی رسید؟فقط کافیست دولت ومجلس ومسوولان دخیل دراین امر باهم به توافق ضمنی برسنداونموقع خواهید دید که چگونه قیمت ارز سقوط آزاد خواهد کرد وچگونه آنهایی که ارز را برای سود ومنفعت خریده اند خود صف میکشندبرای هرچه زودتر فروش ارزشان.با این اوضاع روبه بالای ارز وطلا که روزبروز نقدینگی بیشتری به این بازار خواهد آمد.
  • سنائی US ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    1 0
    افزایش نقدینگی داریم.امانکنه خدای ناکرده این گفتن پی در پی "افزایش نقدینگی باعث بالارفتن ارزوطلاست"توسط برخی کارشناسان ومسوولان ذینفع از این افزایش مسوولانی روکه میتواننددرجلوگیری از این افزایش نرخ ارزوطلابسیارموثرباشند(مثل آقای لاریجانی ودیگرنمایندگان دلسوزمجلس مثل آقای مصباحی مقدم)گول بزندودچار بی عملی ورخوت کند.مطمئن باشیداگررشدنقدینگی دراین افزایشهادخیل بوده(که بوده)فقط حدودده الی پانزده درصدبوده وتحریمهانیزحداکثر سهمی بیست درصدی داشته ولی سهم هفتاددرصدی ازاین افزایش برمیگرده به مدیریت بدبازارارزوعدم تزریق ارز توسط بانک مرکزی.از آقای لاریجانی ودیگرهمکارانشان درمجلس خواهش میکنم هم وغم خود را روی آن هفتاد درصدی که مربوط به عدم مدیریت درست دستگاههای خودمان هست بگذارند.باتشکرازخبرآنلاین عزیز
  • بدون نام IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    3 0
    این حرفا برای مردم نان و آب و کار و ازدواج و ...................................... نمیشود هر شب خوابیدیم صبح پاشدیم دیدیم همه چی چند برابر شده بخدا دیگه مردم خسته شدن از این نابسامانی یا امام زمان فقط خودت میتونی مردمو نجات بدی عجل علی ظهورک
  • بدون نام IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    4 0
    اقای دکتر ممنون خیلی قشنگ حرف میرنید ولی فقط حرف میزنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین