يك متخصص بيماريهاي لثه گفت: خونريزي دندان، تغيير رنگ لثه و تغيير فرم و شكل آن از مهمترين نشانههاي بيماري لثه است.
دكتر مژگان پاكنژاد عضو هيات علمي دانشكده دندانپزشكي دانشگاه تهران گفت: خونريزي لثه در سطوح مختلف بيماري ميتواند خود به خود يا بر اثر يك محرك مثل غذا خوردن يا مسواك زدن اتفاق بيفتد كه خونريزي با وجود محرك نشاندهنده مراحل ابتدايي و مرحله خود به خودي نشاندهنده مراحل پيشرفته بيماري است.
وي در خصوص علت خونريزي اظهار كرد: پس از تخريب و پايين رفتن استخوانهاي لثه و اليافي كه دندان را به لثه وصل ميكند، لثه ملتهب شده و دچار خونريزي ميشود.
اين استاد دانشگاه افزود: اگر التهاب يا آماس لثه در مراحل پيشرفته همراه با ترشحات چركي باشد به عنوان عفونت شناخته ميشود.
دكتر پاكنژاد با بيان اينكه تغيير رنگ لثه از ديگر نشانههاي بيماري است، افزود: رنگ طبيعي و عادي لثه صورتي است كه اگر اين رنگ به قرمز آتشين يا قرمز متمايل به آبي تغيير پيدا كند، نشاندهنده اين است كه در لثه خون جريان نداشته و متوقف شده است.
وي افزود: لثه، حالتي مانند لبه چاقو دارد و لثه نرمال بايد زاويه داشته و به آرامي روي دندان قرار گيرد. همچنين لثه نبايد خيلي متورم باشد و اگر از اين حالتها خارج باشد، داراي مشكل است.
به گفته وي، لثه بين دنداني برجسته و همراه با افزايش حجم به گونهاي كه روي دندان را بپوشاند نيز نشاندهنده لثه بيمار است.
اين متخصص بيماريهاي لثه با تاكيد بر اينكه لقي دندان يكي از علائم بيماري لثه در مراحل پيشرفته است، افزود: دندانها در يك چارچوب استخواني قرار دارند و مستقيما به لثه متصل نيستند و لثه روي آن قرار دارد. اگر استخوان زير دندانها تحليل برود، دندانها لق شده و ممكن است در حالي كه كاملا سالم باشند از جا دربيايند.وي با بيان اينكه مصرف خودسرانه آنتيبيوتيكها ميتواند به صورت موقت علائم بيماري لثه را مخفي كند، افزود: با مصرف آنتيبيوتيكها، علت اصلي بيماري درمان نميشود و پس از مدتي بيماري بازميگردد.
وي اضافه كرد: با مصرف آنتيبيوتيكها يكسري از ميكروارگانيسمهايي كه در به وجود آمدن بعضي از بيماريها نقش دارند تا حدي سركوب شده و التهابها را كاهش ميدهند و در نتيجه خونريزي و قرمزي لثه اندكي بهبود مييابد اما پس از مدتي بيماري بازميگردد.دكتر پاكنژاد با بيان اينكه درمان قطعي بيماريهاي لثه به ميزان پيشرفت بيماري و نوع آن متفاوت است، افزود: اولين قدم در درمان بيماريهاي لثه پيشگيري است و اگر روشهاي بهداشت دهان و استفاده از انواع مسواك، خميردندان و دهانشويه و اطلاع از نحوه استفاده از آنها به درستي به افراد آموزش داده شود، از بروز بسياري از بيماريهاي لثه جلوگيري خواهد شد.
وي ادامه داد: رعايت بهداشت دهان علاوه بر پيشگيري از بيماري در جلوگيري از پيشرفت و درمان آن نيز بسيار موثر است.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران تصريح كرد: در مراحل خيلي پيشرفته بيماريهاي لثه ممكن است كه جراحي نياز باشد.
وي در پايان اظهار كرد: درمان بيماريهاي لثه 50 تا 60 درصد به عهده خود بيمار است و هر بيمار بايد علاوه بر نكات بهداشتي بر اساس نوع بيماري و به صورت مكرر مثلا هر شش ماه يك بار ويزيت شود.
301301
نظر شما