"ابوالفضل زرويي نصرآباد" نویسنده و شاعر کشورمان درباره این اثر می گوید:
" بر نويسندگان مجموعههاي ديني و مذهبي جفا وارد ميشود. غالبا اگر نويسندهاي به سراغ نوشتن كتابهاي مذهبي ميرود و توفيقي پيدا ميكند، اين مسأله به مسائل ديگري منتسب ميشود؛ نه به خود نويسنده.
شجاعي با كتاب سقای "آب و ادب" به نوعي احياگر ادبيات آييني است. احساس ميكنم جدا از آن آبشخور معرفتي كه در ايشان وجود دارد، مسأله مهم در تعريف اين كتاب، تلاش و كوششي است كه نبايد آن را بر حسب اتفاق گذاشت.
يكي از دلايل وازده شدن ادبيات ديني ما، كم بها دادن به تمامي جوانب آن بوده است. كاري كه انتشارات نيستان در كتاب شجاعي انجام داده، ويراستاري خوب آن است. بدون غلط درآوردن كتابهاي ديني واقعا تحسينبرانگيز است.
مباحث و تحليلها در اين كتاب روزآمد است و ميتوان گفت، فصل «عباس فرشتگان» در اين كتاب بينظير است و نگاه ما را به بسياري از مقولهها تغيير ميدهد.
مكاشفات نويسنده حاصل تلاش اوست. امر به معروف و نهي از منكر، امر حكومتي نيست و از جانب مردم است. روزآمد بودن پيام عاشورا در اين كتاب اشارهي درستي است. مخاطبان بايد نگاه رندانه، انتقادآميز و روزآمد شجاعي را در اين كتاب مورد غفلت قرار ندهند.
اين كتاب سرشار از سجع است. نثر مسجع در كاري مثل رمان با توجه به شكل دراماتيك و محدوديتهايي كه در رمان وجود دارد، بسيار سخت است؛ اما با اين دشواري كه نثر را مكلف ميكند، به زيبايي كار شجاعي صدچندان افزوده شده است. شجاعي در اين كتاب به صورت موزون از افعال استفاده كرده و در واقع، نثر او شعرگونه و زيباست. باید بگویم این کتاب بهترین اثری است که می توانید با آن شخصیت بی نظیر حضرت ابوالفضل العباس(عليهالسلام) را بشناسید."
/6262
نظر شما