تاکنون حدود 2 هزار سمن در سطح کشور در راستای ایجاد بانک اطلاعاتی سازمانهای مردم نهاد در حوزه زنان شناسایی شده که همه شناسنامه دار هستند.
پروین هدایتی معاون مرکز امور زنان و خانواده در نشست سازمان های مردم نهاد زنان و خانواده با دستگاههای ذیربط، با اشاره به فرازهایی از وصیت نامه امام خمینی(ره) اظهار داشت: مشارکت زنان در صحنه های مختلف منجربه شکل گیری و تقویت سرمایه های اجتماعی می شود.
وی با اشاره به شعار امسال به عنوان سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی تصریح کرد: مهمترین مولفه های سرمایه های اجتماعی انسجام و مشارکت مردمی و ظهور آن در سازمانهای مردم نهاد است.
هدایتی ادامه داد: مهمترین بروز در کنار هم قرار گرفتن دولت، بازار و بخش مردمی ،سازمان های مردم نهاد هستند و این اهمیت ویژه سمن ها را نشان می دهد.
وی اظهار کرد: دسترسی به سامانه های مطلوب اجتماعی وقتی امکان پذیر است که هماهنگی مطلوبی بین سه سطح ذکر شده با شاخصه های اعتماد،انسجام و حضور فعالانه و هماهنگی سازمان ها و نهاد های مسئول وجود داشته باشد.
هدایتی هدف از برگزاری این جلسات را رسیدن به لایه های بهتر همکاری دانست و گفت: تشکیل شبکه های استانی یکی از اقدامات موثر برای توانمند سازی حوزه زنان است.
وی از ایجاد بانک اطلاعاتی سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه زنان خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه اقدام به شناسایی سازمانهای مردم نهاد جدید شده است و تا کنون حدود 2 هزار سمن در سطح کشور در حوزه زنان شناسایی شده که همه شناسنامه دار هستند.
هدایتی راه اندازی اولین شبکه مجازی سازمان های مردم نهاد را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه دانست و گفت: سازمانهای مردم نهاد می توانند عملکرد های خود را از طریق این شبکه اطلاع رسانی کنند.
وی شناسایی سازمان های مردم نهاد جدید را از برکات سفرهای استانی هیئت دولت دانست و اظهار داشت: در راستای توانمند سازی حوزه زنان تا کنون 6 نشست منطقه ای برگزار شده که آموزشهای لازم در حوزه های مدیریتی و ساختاری در آنها داده شده است.
گفتنی است: در ادامه این نشست زهرا عباسی مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور نیز اظهار داشت:امروزه حوزه زنان و خانواده بزرگترین حربه دشمن در جهت تزلزل خانواده است و پیوسته در تلاش هستند که زنان را از نقش حقیقی خود دور کنند.
وی با بیان اینکه حمایت از کیان خانواده در نظام اسلامی و انسانیت زن ، مهمترین نقش سازمان های مردم نهاد در حوزه زنان است و سمن ها می توانند با ابتکار و نوآوری در همه عرصه های بین المللی الگوی مناسبی از زنان ایرانی را به دنیا معرفی کنند.
همچنین معاون مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور در این مراسم گفت: سازمان های مردم نهاد در ایران اسلامی نهادینه شده و از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و نگاه و باور دولت این است که سازمان های مردم نهاد سرمایه های بسیار باارزشی با قابلیت های فراوان هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
مشاور وزیر و معاون امور سازمان های مردم مرکز امور اجتماعی با توجه به اهتمام نظام مقدس جمهوری اسلامی به موضوع زن و خانواده و تاکید دولت دهم بر خانواده محوری در کلیه برنامههای فرهنگی اجتماعی به موضوعیت کیان خانواده و اهمیت نقش زنان در حفظ کیان خانواده اشاره کرد و گفت: سازمان های مردم نهاد در این زمینه کارهای بسیار ارزشمند و قابل تقدیر انجام داده اند.
وی گفت: «برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده» مشتمل بر محورهای تحکیم بنیان خانواده، بازنگری قوانین و مقررات مربوطه، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، توسعه و ساماندهی امور اقتصادی ـ معیشتی با اولویت ساماندهی مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست، تأمین اجتماعی، اوقات فراغت، پژوهش، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقاء سلامت، توسعة تواناییهای سازمانهای مردم نهاد، ارتقاء توانمندیهای زنان مدیر و نخبه، توسعه تعاملات بینالمللی، تعمـیق باورهای دینی و اصـلاح ساخـتار اداری تشکـیلاتی زنان و خانـواده است.
301234
نظر شما