رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران نسبت به بروز بیماریهای چشمی که بر اثر ازدواج های خویشاوندی به وجود میآید، هشدار داد و گفت: ازدواجهای خویشاوندی یکی از مهمترین عوامل تشدید کننده بیماریهای چشمی است.
پرویز زرین بخش افزود: از حدود 3 هزار بیماری که بر اثر ازدواج خویشاوندی گریبانگیر فرزندان حاصل از این ازدواجها می شود، 25 درصد در چشم بروز مییابد.
وی با اشاره به اینکه چشم چهارمین عضو بدن است که از بیماریهای ارثی تاثیر میپذیرد، خاطر نشان ساخت: تاکنون حداقل 400 بیماری ارثی در شبکه چشم شناخته شده است.
وی ادامه داد: از شایع ترین بیماریهای چشم که بر اثر ازدواج خویشاوندی ایجاد می شود، " آر پی " یا رتینیت پیگمانتر است که در این بیماری سلول های مشیمیه (طبقه تغذیه کننده زیر شبکیه) تخریب میشوند.
به گفته زرین بخش آب مروارید مادرزادی، قوزقرنیه ارثی، کوچک بودن بیش از حد چشم به همراه نابینایی، نداشتن یک یا دو چشم در بدو تولد، سرطان رتینوپلاستوم، تخریب مادرزادی قرنیه، عدسی، شبکیه، نقطه زرد (ماکولا) و عصب چشم از جمله موارد شایع بیماری های ارثی و مادرزادی چشم به شمار می رود.
وی ادامه داد: اغلب این بیماریها یا غیر قابل درمانند یا درمان آنها پرهزینه بوده و در نهایت نمیتوان درمان کاملی را برای بیمار انجام داد.
رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران گفت: بسیاری از مراجعان ما را بیماران تشکیل میدهند که قربانی ازدواج های خویشاوندی هستند و وقتی دلیل نابینایی یا دیگر مشکلات چشمی آنان ازدواج خویشاوندی والدینشان عنوان می شود، اظهار میدارند که هیچ کدام از پدر و مادر زن و مرد دارای مشکلات چشمی نبودهاند.
وی ادامه داد: وجود ژن معیوب مربوط به بیماریهای چشمی در والدین یا اقوام درجه یک زن و مرد با ازدواج خویشاوندی تشدید شده، شانس ابتلا به بیماریهای چشمی را به شدت افزایش میدهد.
زرین بخش تصریح کرد: وجود باورهای غلطی مانند بسته شدن عقد دختر عمو، پسرعمو در آسمانها در میان مردم سبب شده که در مواردی در نسل های بعدی شاهد بروز فاجعه تولد نوزادان معلول باشیم.
301234
نظر شما