انتخابات امریکا

۰ نفر
۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۶

علی مطهری

همه اطلاع داریم که در چندسال اخیر تزی به نام «مکتب ایران به جای مکتب اسلام» از سوی رئیس جمهور محترم و رئیس دفتر ایشان در حال تبلیغ و ترویج است با این استدلال که از اسلام برداشتهای مختلفی می‌شود مانند برداشت سازمان القاعده و گروه طالبان و در نتیجه مکتب اسلام کارآیی خود را از دست داده و باید از مکتب ایران و حداکثر از برداشت ایرانی از اسلام سخن بگوییم. برخی گمان می‌کنند با انتقاداتی که از سوی شخصیتهای مختلف دینی و سیاسی از جمله مراجع تقلید صورت گرفت و با اشاراتی که از سوی رهبر انقلاب شد، این افراد دست از تز خود برداشته‌اند، غافل از این که این گروه در فرصتهای مناسب پیام خود را در قالبهای مختلف بیان می‌کنند.
ضمن سپاس از زحمات دولت محترم در مدیریت کشور در شرایط سخت کنونی، این تذکر را به عنوان هشداری نسبت به خطری که کیان انقلاب اسلامی را تهدید می­کند و آن را در معرض انحراف مسیر قرار می‌دهد، مطرح می‌کنم.
اخیراً رئیس جمهور محترم در مراسم تجلیل از فردوسی‌پژوهان، سخنانی بر زبان جاری کرد که نشان می‌دهد تعقیب تز مکتب ایران از سوی ایشان و همکارانشان امری جدی و با برنامه است.
ایشان در بخشی از سخن خود به تمجید از دین زردشت می‌پردازد و می‌گوید: «تمامی تعلیمات زردشت نتیجه عملی توحید، عدالت و عشق بوده و در واقع پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک برگرفته از اعتقادات ملت ایران است.» این در حالی است که اسناد تاریخی از جمله اوستای دوره ساسانی نشان می‌دهد که دین زردشت یک دین ثنوی است که برای جهان دو مبدأ خیر و شر قائل بوده و فرضاً مبدأ شر را هم مخلوق مبدأ خیر بدانیم توحید افعالی این مکتب دچار خدشه است. به علاوه چه کسی در عالم منکر پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک است؟ این کلی را همه قبول دارند، مهم این است که پندار نیک چه پنداری است، گفتار نیک چه گفتاری است و کردار نیک چه کرداری است. اینجاست که راه مکاتب مختلف از هم جدا می‌شود. البته ما با زردشتیان عزیز براساس موازین فقهی معامله اهل کتاب می‌کنیم، ولی این که رئیس جمهور کشور اسلامی ما به تبلیغ دین زردشت بپردازد سؤال‌برانگیز است.
رئیس جمهور محترم در بخش دیگر از سخن خود به انکار تمدن بزرگ اسلامی در قرون چهارم و پنجم هجری پرداخت، تمدنی که بخش عظیمی از آسیا و آفریقا و اروپا را فرا گرفته بود، آنهم زمانی که اروپا در حال توحش بود و مثلا وقتی که مسلمانان قطب‌نما را به آنجا بردند مردم آن سرزمین فرار می‌کردند و می‌گفتند در درون آن جن حلول کرده، و برخورد اروپا با تمدن اسلامی، نقطه آغاز بیداری و پیشرفت آنها شد. این که برخی خلفای عباسی، ظالم بوده‌اند دلیل بر آن نیست که تمدنی به نام تمدن اسلامی وجود نداشته است.
آقای احمدی‌نژاد در نطق خود می‌گوید: «فردوسی و رودکی سربازانی بودند که یکی پس از دیگری مأموریت بازگویی حقیقت پیام پیامبر را برعهده گرفتند. فردوسی حقیقت اسلام را به زیبایی ترسیم کرد.»
این ادعاها بیشتر با تخیلات منطبق است تا با واقعیات تاریخی. آیا شاهنامه بازگوکننده حقیقت پیام پیامبر است؟ حقیقت اسلام را فردوسی ترسیم کرد یا علمایی مانند شیخ طوسی و شیخ مفید و شیخ صدوق و خواجه نصیر و علامه حلی و غیرهم. شاهنامه را باید در حد خودش دید و به عنوان یک اثر هنری افسانه ای حماسی و احیاگر زبان فارسی در نظر گرفت و نه بیشتر. هنر فردوسی زنده نگاه داشتن زبان فارسی به عنوان یکی از زبانهای مؤثر دنیای اسلام بوده نه بیش از این، و از این جهت او خدمت بزرگی به جهان اسلام کرده است چون بخشی از معارف اسلامی در قالب زبان شیرین فارسی بیان شده است. اساسا در احیای زبان فارسی برخی عربها یعنی خلفای عباسی بیش از همه نقش داشتند زیرا آنها برای مقابله با سیاست بنی‌امیه مبنی بر برتری دادن عرب بر عجم، به ترویج زبان فارسی پرداختند.
آقای احمدی‌نژاد می‌گوید شاهنامه تفسیر قرآن است. آیا این پایین آوردن قرآن نیست؟! ایشان فرموده‌اند: «پس از دوران فردوسی، شکوفایی حقیقی ملت ایران آغاز شد و علما، شعرا و دانشمندانی نظیر حافظ، خاقانی، وحشی، مولوی و خیام از دل ملت ایران به جهان معرفی شدند.»
من سؤال می‌کنم آیا با زبان فارسی منهای قرآن و معارف اسلامی می‌توان شاهکاری به نام دیوان حافظ یا مثنوی مولوی پدید آورد؟
مطلب دیگر این که آقای رئیس جمهور در نطق‌های مختلف خود، همه ارزشها را در چهارگانه عدالت، آزادی، توحید و عشق خلاصه می‌کند و این چهار کلمه ترجیع‌بند کلام ایشان است و البته سخنی از اسلام نیز در میان نیست، گویی در صدد تبلیغ مکتب جامع و قدر مشترک همه ادیان و مکاتب بشری است و البته این مکتب، دیگر اسلام نخواهد بود زیرا اسلام هیچ‌گاه در این چهار کلمه خلاصه نمی‌شود، علاوه بر این که باید روشن شود که مقصود از آزادی و عشق چیست؟ آزادی از چه و عشق به چه؟ آیا می‌توان از الفاظ مشترک که هرکس مفهومی از آن اراده می‌کند یک مکتب ساخت؟
به هرحال از جناب رئیس جمهور می‌خواهم که با توجه به عدم تخصص ایشان در این گونه مباحث، تغییری در مشاوران فرهنگی خود بدهند تا کسانی که این گونه نطق‌ها را برای ایشان تنظیم و آماده می‌کنند از فکر مستقیم اسلامی برخوردار باشند و مطالب بی‌نقص ارائه نمایند.
والسلام
/2929
کد خبر 220103

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    20 28
    پاراگراف آخر خیلی باحال بود
    • بدون نام IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
      16 25
      همه اش باحال و عالمانه بود.
  • 2020 IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    25 14
    به هرحال از جناب رئیس جمهور می‌خواهم که با توجه به عدم تخصص ایشان در این گونه مباحث، تغییری در مشاوران فرهنگی خود بدهند. و این تنها عدم تخصص ایشان نیست
  • 4168 IR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    8 17
    گرچه با مخلص کلام ایشان موافقم ولی تمام دوستداران افراطی آقای مطهری را ارجاع میدهم به خواندن مجدد این مقاله و سایر مقالات ایشان در روزنامه های مختلف و کیهان. تا بدانیم ایشان پتانسیل ریاست جمهوری را دارد یا خیر؟
  • بدون نام IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    32 9
    متاسفانه هم آقای احمدی نژاد و هم آقای مطهری اشتباه می کنند.
  • بدون نام IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    40 10
    من با نظرات آقاي رئيس جمهور و آقاي مشائي كاري ندارم ولي بعضي چنان از اسم ايران و هر چه ايراني است مي هراسند كه تاسف آور است -اميدوارم چاپش كنيد
  • بدون نام IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۲
    15 6
    بنظ میرسه اقای مطهری یادشان رفته زردشت مکتبی الهی است و دارای حرمت ایشان در همه چیز افراط میکنند از سخنانشان در مورد تعدد زوجات شخصیتشان به خوبی هویداست.
  • بدون نام DE ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    22 7
    من راستی راستی با سخنان رئیس جمهور کاری ندارم!! ولی سئوال از آقای مطهری این است که باید در روز بزرگداشت فردوسی از شمر و امام حسین ع صحبت کرد یا از زرتشت و اهورامزدا این را جناب مطهری باید از خود سئوال کند. ما از صبح تا شام از اسلام میشنویم ویاد میگیریم که در خط اسلام باشیم بگذارید در بزرگداشت فردوسی فقط و فقط از فردوسی بشنویم . و السلام
  • بدون نام CA ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    11 9
    بنده نیز نه با نظر جناب آقای مطهری موافقم و نه با نظر آقای احمدی نژاد. اما تصور بنده اینست که آقای احمدی نژاد و مشاورانشان قصد استفاده ابزاری از نماد های ملی را دارند. حال آنکه به نظر میرسد آقای مطهری صادقانه نظرشان را بدون توجه به مقبولیت آن در مردم بزبان میآورند.
  • ايران-اسلام IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    11 6
    كاشكي هردوتا بود ولي شما اقا يون بخاطر منافع خودتون اسمي بنام ايران رو حذف كرديد همين شماها باعث شديد باخليج فارس اونكارو كنن
  • بدون نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    7 1
    مکتب ايران به نفع ایرانه نه به نفع اسلام نمی دونم این چیزارو از روی چه منطقی می گه در کل نه با احمدی نژاد موافقم نه با مطهری فردوسی یکی از مشاهیر بزرگ ایران زمینه که باید افراد صاحب نظر در مورد اون صحبت کنن
  • هومان IT ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    5 5
    رفتار و منش رییس جمهور فعلی ایران بحث مفصلی است. اما برای من همیشه این سوال هست که اگر اسلام حقیقت و کلام آخر است، پس چرا اینهمه هراس؟چرا اینگونه بر آشفتن؟ چرا موقعی که همین ملت مسلمان روز به روز شرایط سخت تری را تحمل می کند صدایتان به بلندای امروزتان نیست؟ چرا موقعی که رئیس جمهور و وزرا همه چیز را به شوخی و تمسخر می گیرند کسی از مجلسیان که به نام و به خاطر مردم در این پست و مقام هستند فریاد بر نمی آورند؟و اگر بر می آورند آیا کافیست؟ما مردم که هیچ اما ای مسلمانان جواب خدایتان را چه می دهید؟
  • ilaivd IR ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۳
    7 7
    باید اقای احمدینزاد در فرمایشات خود مبانی اسلام را مد نظر قرار دهد
  • علیرضا IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
    1 5
    اساساً در نظر خدا و پیغمبرش، قومیت و زبان و نژاد و غیره، ملاک برتری و محبوبیت نیست بلکه تقوا و فضائل اخلاقی، ملاک است. اما... همین ملاک اسلامی می تواند به ایران عزت و شرف دهد. تعاریف و تمجید پیغمبر از ایرانیها. تعاریف امام خمینی از ملت ایران که این ملت را بهتر از مردم حجاز زمان پیغمبر دانستند. تعریف مقام معظم رهبری از ملت ایران و عزت ملی... اینها را نباید از یاد ببریم و اینها هم با ملاک تقوا و انسانیت گفته شده است. من کاملا از سخنان رییس جمهور در این مورد دفاع نمیکنم ولی متاسفانه عده ای تنها به دنبال یک نقطه ضعف و یک اشکال از دولت و بزرگ کردن آن هستند. بروید مشکلات مملکت اصلاح کنید ...!!!
  • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
    0 6
    اساساً در نظر خدا و پیغمبرش، قومیت و زبان و نژاد و غیره، ملاک برتری و محبوبیت نیست بلکه تقوا و فضائل اخلاقی، ملاک است. اما... همین ملاک اسلامی می تواند به ایران عزت و شرف دهد. تعاریف و تمجید پیغمبر از ایرانیها. تعاریف امام خمینی از ملت ایران که این ملت را بهتر از مردم حجاز زمان پیغمبر دانستند. تعریف مقام معظم رهبری از ملت ایران و عزت ملی... اینها را نباید از یاد ببریم و اینها هم با ملاک تقوا و انسانیت گفته شده است. من کاملا از سخنان رییس جمهور در این مورد دفاع نمیکنم ولی متاسفانه عده ای تنها به دنبال یک نقطه ضعف و یک اشکال از دولت و بزرگ کردن آن هستند. بروید مشکلات مملکت اصلاح کنید ...!!!